Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Για την δήλωση Μιχελή...

Tου Ισίδωρου Φαμελιάρη
Εδώ και ένα μήνα ασχολούμαι συνειδητά με την Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα την ανάγκη να συζητήσω με τον Γιώργο, για αυτό το δύσκολο εγχείρημα που με ενδιέφερε και συνεχίζει να με ενδιαφέρει.

Ο λόγος δεν ήταν η ενημέρωση του Γιώργου ή η αποκάλυψη των διαθέσεων μου.

Ήταν η ανάγκη να επικοινωνήσω με έναν ευγενή και πολιτισμένο φίλο, που σέβομαι και με ενδιαφέρει, παρά τις διαφορές μας, η γνώμη του.

Αυτό σήμαινε ότι δεν θα υποστήριζα την υποψηφιότητα του. Αυτή όμως την στιγμή της δημόσιας δήλωσής του, εάν και την περίμενα, νιώθω  περίεργα και  αμήχανα.

Αποκριάτικο πάρτι του Κ.Δ.Α.Π. Αλοννήσου

Τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Αλοννήσου ξεφάντωσαν για άλλη μια φορά στο αποκριάτικο πάρτι που διοργανώθηκε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στο χώρο του κέντρου.
Οι μικροί καρναβαλιστές ντύθηκαν με τις αποκριάτικες στολές τους, χόρεψαν σε λάτιν ρυθμούς και απόλαυσαν ένα πλούσιο μπουφέ. Τα παιδιά συμμετείχαν σε...

Δήλωση του Δημάρχου Σκοπέλου Γιώργου Μιχελή

Με την παρούσα δηλώνω ότι ΔΕΝ θα είμαι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου 2014. Οι λόγοι είναι καθαρά προσωπικοί κι έχουν σχέση με τις προτεραιότητες που έχω καθορίσει για τα επόμενα χρόνια.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο συνδυασμό ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΡΑΜΑ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, που αποτέλεσε και την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, τα υπόλοιπα μέλη της αντιπολίτευσης, τους αιρετούς στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, τους εργαζόμενους στο Δήμο, όλα τα θεσμικά όργανα του Δήμου και του νησιού και όλους τους πολίτες του νησιού για τη στήριξη και την ανοχή τους.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει με τον ίδιο συνεπή τρόπο τη διαχείριση του Δήμου, μέχρι την ημερομηνία ανάληψης των αρμοδιοτήτων από το νέο δήμαρχο. Εύχομαι κάθε επιτυχία στους υποψήφιους δημάρχους κι ένα καλό προεκλογικό αγώνα.

Κουτσό το Κέντρο Υγείας... χωρίς γιατρό η Γλώσσα

Την παραίτησή του υπέβαλε ο έμπειρος πνευμονοχειρουργός Θανάσης Οικονομίδης, ο οποίος υπηρετούσε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και ήταν ο γιατρός της Γλώσσας.
Ο κ. Οικονομίδης, ο οποίος δεν ήταν ένας γιατρός απλώς για να γράφει φάρμακα, αλλά μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα στο νησί (κλικ ΕΔΩ), δεν άντεξε την ανάρμοστη συμπεριφορά ασφαλισμένων, οι οποίοι για τις περικοπές στο ΕΣΥ, τα μειωμένα πλαφόν στα φάρμακα και τις ανύπαρκτες παροχές για την Υγεία, έβλεπαν σαν φταίχτη τον Γιατρό.

Οι προσπάθειες που έγιναν για να μεταπειστεί ο γιατρός ώστε να ανακαλέσει την παραίτησή του τόσο από τον Διευθυντή του Κ.Υ., όσο και από τον Δήμαρχο Σκοπέλου Γιώργο Μιχελή απέβησαν μέχρι στιγμής άκαρπες…
Ο κ. Γιώργος Τριανταφύλλου
Απελπισμένος δηλώνει, για μία ακόμα φορά, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, ο οποίος είπε στις «Βόρειες Σποράδες»: «Δεν είναι συνθήκες εργασίας αυτές… Οι υπηρεσίες του κράτους που ασχολούνται με την Υγεία είναι διαλυμένες…. Περιμένουμε καιρό να διοριστούν δύο αγροτικοί γιατροί και οι διορισμοί δεν υπογράφονται! Δεν ξέρω αν χρειαστεί να γίνει διακομιδή ασθενούς συνοδεία γιατρού, ποιός θα μείνει στο Κέντρο Υγείας για να εξυπηρετήσει ολόκληρο νησί… Ο Θεός να βάλει το χέρι του…»

Σώπα, όπου να 'ναι θα σημάνουν οι λαγάνες!

Στα "καλύβια" το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, μεταξύ χαλβά και λαγάνας, φαίνεται να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα για τις υποψηφιότητες αυτών που θα θελήσουν να διεκδικήσουν τον Δήμο Σκοπέλου και να αναλάβουν την "τύχη" του νησιού με τα εξής "περίεργα":
• Δημότες δηλώνουν υποψήφιοι σύμβουλοι χωρίς να γνωρίζουν(;) τον επικεφαλής!

• Ο εν δυνάμει υποψήφιος Γιώργος Μιχελής δεν έχει εκδηλώσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον, εκτός και αν οι "πηγές" μας έχουν πιεί το αμίλητο νερό.

• Ο Χρήστος Βασιλούδης αποκαλύπτει στις «Βόρειες Σποράδες», of the record, ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος!

• Οι δημότες Σκοπέλου συνεχίζουν «να πετούν αητό»...

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Μάθετε καλά τα στιχάκια της "Βλάχας"...

για να είστε "διαβασμένοι/ες"
την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 στις "Καλές"!
ΒΛΑΧΑ (Τρια-λα-ρι-λα-ρο)

Άντε να πάμε βλάχα στον πέρα καφενέ,
να σε τρατάρω βλάχα σουμάδα κι αργιλέ.

Δε θέλω τη σουμάδα, ούτε τον αργιλέ,
μον΄ θέλω ένα λουλούδι κι ένα γλυκό καφέ.

Άντε να πάμε βλάχα γιατί ξημέρωσε,
μας πήρε η χαραυγούλα και μας φανέρωσε.

Άντε να πάμε βλάχα στον πέρα ποταμό,
εσύ να πλένεις ρούχα κι εγώ να τραγουδώ.

Δύο ήλιοι δυο φεγγάρια και τρεις αυγερινοί,
ήρθαν και βασιλέψαν στο παραθύρι σου.

Δύο ήλιοι δυο φεγγάρια και τρεις αυγερινοί,
ήρθαν και βασιλέψαν στο αγγελικό σ’ κορμί.

Βιολέτα μ’ ανθισμένη, βιολέτα...

Αποκριάτικο ξεφάντωμα στη Γλώσσα...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλώσσας σε συνεργασία με την Χορευτική Ομάδα Γλώσσας και Λουτρακίου, τη Δημοτική Κοινότητας Γλώσσης,  τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων μας και την νεολαία του χωριού μας, σας καλούν  την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 στο αποκριάτικο ξεφάντωμα στη Γλώσσα. 
Το καρναβάλι θα ξεκινήσει το μεσημέρι και ώρα 14:30 από τα σχολεία της Γλώσσας, με την τράτα και τους καρναβαλιστές,  στη συνέχεια, θα περάσουν  από πολλές γειτονιές του χωριού για να καταλήξουν  στην πλατεία.  Εκεί η χορευτική ομάδα θα παρουσιάσει δρώμενα με θέμα «Η Ελλάδα Αποκριεύει στη Γλώσσα» στα οποία συμμετέχουν οι ομάδες μικρών και μεγάλων.

Με αποκριάτικους σκοπούς και χορούς θα μας ταξιδέψουν στα ήθη και έθιμα όλης της αποκριάτικης Ελλάδας. Το κρασί θα ρέει άφθονο όπως και οι εκπλήξεις που έχουν ετοιμάσει όλοι οι συμμετέχοντες.

Σας περιμένουμε..!

Εγκαίνια κτηνιατρικής κλινικής στη Σκόπελο

Τα εγκαίνια της πρώτης,  ευρωπαϊκών προδιαγραφών, κτηνιατρικής κλινικής στη Σκόπελο, που δημιούργησαν δύο νέοι επιστήμονες, η Νίκη Λεμονή (DVM) και ο Δημήτρης Παπαϊωάννου (DVM) εξ αιτίας της αγάπης τους για τα ζώα, σε συνδυασμό με την έλλειψη παροχής υπηρεσιών υγείας που τόσο είναι αναγκαίες στην ευρύτερη περιοχή των Βορείων Σποράδων, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014, στις 6 μ.μ.

Πολιτική Διακήρυξη της Γενικής Συνέλευσης της Δημοκρατικής Κίνησης Πολιτών της Νήσου Σκοπέλου

Στην χθεσινή Ανοιχτή Γενική Συνέλευση της Δημοκρατικής Κίνησης συζητήθηκαν οι ιδεολογικές και οργανωτικές αρχές και συμφωνήθηκε το κείμενο της Πολιτική Διακήρυξης.
 
Αποφασίσθηκε όλα τα μέλη της συνέλευσης να καταγράψουν τα προβλήματα του χώρου τους και με προτάσεις επίλυσης τους να τα παραδώσουν στην Συντονιστική Επιτροπή για την κατάρτιση του Προγράμματος. 
Τέλος άνοιξε ο κατάλογος υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της Δημοκρατικής Κίνησης Πολιτών.
Πολιτική Διακήρυξη      

Η Ελληνική κοινωνία ζει μια πρωτοφανή σε ένταση και έκταση κρίση στην οποία μας οδήγησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Οι θεσμοί διαλύονται, δικαιώματα δεκαετιών καταργούνται, η ανεργία εκτινάσσεται σε πρωτοφανή επίπεδα, τα εισοδήματα πλήττονται και η δημοκρατία περιστέλλεται.

Bασικές   κοινωνικές   υπηρεσίες της  αυτοδιοίκησης  έχουν συρρικνωθεί αν όχι καταργηθεί, όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί, το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», η συντήρηση των σχολείων, τα προνοιακά επιδόματα και η συντήρηση των δημόσιων υποδομών.
Στην παρούσα συγκυρία της ηθικής και οικονομικής κρίσης που βιώνουμε στον τόπο μας μία μόνο διέξοδος υπάρχει: η συσπείρωση και η συλλογική δράση των πολιτών, με τόλμη για κάτι καινούργιο και διαφορετικό, γι αυτό κι εμείς ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια από την βάση, δηλαδή από τους απλούς πολίτες  για να αναδειχθεί μία άλλη δημοτική αρχή. Όλοι μαζί και ιδιαίτερα οι νέοι, τα φρέσκα και άφθαρτα μυαλά, οφείλουν να...

Η «Αδιαφορία των Πολιτών» έχει εκλογικό προβάδισμα!

Με μικρή συμμετοχή και με πολίτες αδιάφορους, οι οποίοι περιμένουν να μάθουν από το διαδίκτυο ή το καφενείο τα εκλογικά δρώμενα του νησιού, πραγματοποιήθηκε χθες η ανοιχτή Γενική Συνέλευση της Δημοκρατικής Κίνησης Πολιτών Νήσου Σκοπέλου, στην οποία συζητήθηκαν οι ιδεολογικές και οργανωτικές αρχές και συμφωνήθηκε το κείμενο της Πολιτική Διακήρυξης.

Στη Συνέλευση αποφασίσθηκε τα μέλη της κίνησης να καταγράψουν τα προβλήματα του χώρου τους και με προτάσεις επίλυσης τους να τα παραδώσουν στην Συντονιστική Επιτροπή για την κατάρτιση του Προγράμματος.

Τέλος άνοιξε ο κατάλογος υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της Δημοκρατικής Κίνησης Πολιτών.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Φενάκη ή Πανάκεια;

Γράφει ο
Θανάσης Φλωρούς
Εκλογές 2014. Μυστικό; Δεν νομίζω. Αλλά απ' όσα ακούω και βλέπω φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη.

Όλες οι παρατάξεις παίζουν ένα είδος "κρυφτό". Γιατί; Φοβούνται;

Μήπως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το κόσμο; Ντρέπονται;

Αλλά και αυτοί που είναι αντιπολίτευση του 27% πού είναι; Κάνουν διεργασίες; Ψάχνουν να βρουν τι μάσκες θα φορέσουν τις απόκριες;

Μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι εδώ! Κάθε χρόνο, όλο το χρόνο, κάθε στιγμή είναι δίπλα μας, ανάμεσά μας.

Δεν φοράει μάσκες, δεν ντρέπεται κανέναν, αγωνίζεται, κάνει αντιπολίτευση κάθε μέρα, σε κάθε τόπο, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Όταν όλα είναι πολιτική δεν μπορούμε να διαχωρίζουμε μόνο τις δημοτικές εκλογές, ότι τάχα μου είναι κάτι διαφορετικό. Δεν είναι...

Mission Impossible ...στη Σκόπελο

Ο Σπύρος με το σκουφάκι των Ο.Υ.Κ. και "βαρέα όπλα" σε επικίνδυνη αποστολή...

Το "Πλοίο της Αγάπης" στη Σκόπελο

Ο Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Κολυμβητικός Όμιλος Σκοπέλου σας προσκαλεί στον τελευταίο αποκριάτικο χορό της χρονιάς το Σάββατο 1 Μαρτίου στις 10 μ.μ. στο BARDON.

Θέμα: Το πλοίο της αγάπης...

Είσοδος ελεύθερη.

Δημοτικές Εκλογές στη Σκόπελο / Ανοιχτή Γενική Συνέλευση της Δημοκρατικής Κίνησης Πολιτών Νήσου Σκοπέλου

Σήμερα, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στο Pablos θα γίνει ανοιχτή Γενική Συνέλευση της Δημοκρατικής Κίνησης Πολιτών με θέματα:
• Συλλογή υποψηφιοτήτων δημοτικών συμβούλων.

• Σύσταση επιτροπής η ποία θα καταγράψει τα προβλήματα του νησιού και θα συλλέξει  προτάσεις επίλυσης  αυτών, για την κατάρτιση του Προγράμματος της Κίνησης.

• Οργανωτικές αρχές της κίνησης και συζήτηση για το κείμενο της Διακήρυξης Αρχών της δημοτικής κίνησης.

Η ΔΗ.ΚΙ.ΠΟ. στη Γλώσσα

Στη συνάντηση που είχε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ στη Γλώσσα έγινε ενημέρωση για τους στόχους και τα άμεσα βήματα της Κίνησης. Αποφασίσθηκε να επαναληφθεί σε καφενείο της κεντρικής πλατείας του χωριού ώστε να ενημερωθούν περισσότεροι πολίτες.   
   
Η  ΔΗ.ΚΙ.ΠΟ δημιούργησε, για την καλύτερη ενημέρωσή σας, σελίδα στο FACEBOOK με την επωνυμία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΝΗΣΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ.

Τσιρκολίσιους..! Αποκριά για τα παιδιά της Σκιάθου

Όταν το κέφι και η χαρά πηγάζουν από τα ίδια τα παιδιά τότε εκείνα που το εισπράττουν, χαίρονται διπλά…
Σε ΤΣΙΡΚΟ μεταμορφώθηκε ο χώρος του νυχτερινού κέντρου Derti από τα μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού που με την μορφή άγριων ζώων, ακροβατών, ταχυδακτυλουργών και κλόουν έβαλαν τους 450 μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες να νιώσουν τη μαγεία του τσίρκου. 

Η ανάγκη για ξεφάντωμα, η διάθεση προσφοράς σε συνδυασμό με την εθελοντική εργασία μελών και γονιών ήταν οι βασικοί παράγοντες στο να...

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Τούς άρπαξαν οι Άρπυιες

Tου Ισίδωρου Φαμελιάρη

Στις 2 Φεβρουαρίου ιδρύθηκε η Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών. Σε αυτές τις 23 μέρες αρκετοί δημότες μετατραπήκαμε σε πολίτες, σηκωθήκαμε από τον καναπέ μας, σε πρώτη φάση να ξεμουδιάσουμε και δειλά - δειλά να αρχίσουμε να περπατάμε φυσιολογικά.

Είναι λογικό ένα τέτοιο εγχείρημα με καινούργια πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά να γεννά ερωτήματα.

Μερικοί φίλοι βλέπουν ότι αυτή η Κίνηση γεννήθηκε για να εξυπηρετήσει κάποιον άλλο σκοπό. Πίσω της κρύβεται ένα αρπαχτικό πουλί και περιμένει την κατάλληλη στιγμή να μας απαγάγει μαζί του. Κατ' αρχήν τους ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείχνουν να μας προστατέψουν από το επικίνδυνο αυτό αρπαχτικό,αλλά εμείς νιώθουμε ότι είμαστε τόσο άνοστη τροφή, που δεν θα κάνει τον κόπο από εκεί ψηλά που βρίσκεται, ούτε  καν  να μας κοιτάξει.

Μερικοί άλλοι προσφέρονται ως άλλοι ΣΩΤΗΡΕΣ να μας προστατέψουν έχοντας διάθεση να εισέλθουν στην Κίνηση για να αποτρέψουν την αρπαγή και να εξέλθουν ξανά πηγαίνοντας στον φυσικό τους χώρο.

Τους ευχαριστούμε επίσης για την προσφορά τους και την «χριστιανική τους» διάθεση, όμως προτιμούμε να  αντιμετωπίσουμε μόνοι οποιαδήποτε δυσκολία  ώστε να μην τους φέρουμε σε δύσκολη θέση την ώρα της ΗΡΩΙΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ.  

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Αλοννήσου συμμετέχει στο φετινό καρναβάλι

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου  συμμετέχει στο φετινό καρναβάλι με την στήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου, για την οικονομική στήριξη του ταμείου του Συλλόγου και γι' αυτό τον λόγο θα κατασκευαστεί άρμα στο οποίο ο Σύλλογος θα έχει προς πώληση "σουβλάκι στα κάρβουνα" με τιμή 1€.

Ο Σύλλογος ζητάει την βοήθεια όποιου μπορεί και θέλει  για την κατασκευή του άρματος την Παρασκευή και Σάββατο στο χώρο του Σχολείου καθώς και την συμμετοχή όλων στο καρναβάλι! Η θεματολογία είναι "Μάγειρες και σερβιτόροι" και θα κατασκευαστεί μια ταβέρνα.

Παράλληλα διοργανώνεται λαχειοφόρος αγορά με μοναδικό δώρο 1 tablet το οποίο θα κληρώσουμε την Κυριακή στη λήξη του καρναβαλιού στο Βότση.
Τιμή λαχνού 1€

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ρηγίνου στη Σκόπελο

Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε η Πανήγυρις του Iερομάρτυρος Aγίου Pηγίνου Επισκόπου Σκοπέλου και πολιούχου του νησιού.

Σήμερα το πρωί ετελέσθη Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ακολούθησε Λιτάνευση του Aγίου Λειψάνου και της Iεράς Eικόνος του Θαυματουργού Iερομάρτυρος Pηγίνου…

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ
ΕΔΩ (FACE BOOK)


Αλλαγές στην αποκομιδή απορριμμάτων στη Σκόπελο

Λόγω των αργιών του Αγ. Ρηγίνου και της Καθαράς Δευτέρας η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνει ως εξής:
  • 
Τετάρτη 26/2

  • Παρασκευή 28/2
  • 
Σάββατο 1/3

  • Τρίτη 4/3
Από Πέμπτη 6/3 και μετά η αποκομιδή θα γίνεται κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Χρόνια Πολλά στη Σκόπελο

Το (παρα)σκέφτονται...

Δύσκολοι καιροί για Δημάρχους...
Τι και αν σε λίγο τελειώνει ο Φεβρουάριος, οι Δήμαρχοι Σκοπέλου και Σκιάθου παραμένουν αναποφάσιστοι για το αν "θα κατέβουν" ή όχι...

Η κρίση, ο "Καλλικράτης" και οι παράλογες απαιτήσεις του, αλλά και η απροθυμία συμμετοχής στα κοινά πολλών συμπολιτών μας κάνουν τους καιρούς δύσκολους ακόμα και για τους Δημάρχους...

Η φωτό από την σημερινή αγρυπνία στον Άγιο Ρηγίνο Σκοπέλου.

Στη Σκόπελο ο Δήμαρχος Σκιάθου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου παραβρέθηκε σημερά ο Δήμαρχος Σκιάθου.

Ο κ. Νίκος Πλωμαρίτης θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στη Σκόπελο, όπως κάθε χρονό, για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Πολιούχου της Σκοπέλου Αγίου Ρηγίνου.

Γυναικολογικό Μαιευτικό Ιατρείο Σκοπέλου

Ο χειρουργός μαιευτήρας γυναικολόγος εξειδικευμένος στις παθήσεις μαστού Βασίλειος Κολοβός θα εξετάσει στο ιατρείο του στη Σκόπελο, στην περιοχή του Μώλου,

το Σάββατο 1 Μαρτίου

τηλέφωνο για ραντεβού
69 85 86 06 38

Refene channel στη Σκόπελο

Με "ρεφενέ" εκπέμπει στη Σκόπελο το κανάλι "Ε", αφού για να αγοραστεί ο αναμεταδότης προσέφεραν τον οβολόν τους οι: Καράδη Μυρσίνη, Κρασσάς Βαγγέλης, Best Shop, Περίσσης Σπύρος, Τζουβαράκος Μιχάλης, Τριανταφύλλου Νίκος του Γ., Λιθαδιώτης Τριαντάφυλλος και Γιαννακόπουλος Λευτέρης.

Οσονούπω επίκειται έρανος για αναμεταδότη του Mega, αφού ως γνωστόν η μετάδοση των προγραμμάτων του μεγάλου καναλιού γίνεται με σημαντική και εκνευριστική καθυστέρηση του ήχου.

Η Αναστασία Φιλαρέτου εκ νέου υποψήφια Δήμαρχος

ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΚΠΣ
Τα μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σκιάθου συναντήθηκαν  την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ύστερα από πρόσκληση της συντονιστικής ομάδας και αποφάσισαν  να ανακοινώσουν επίσημα την κάθοδο της παράταξης στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου με επικεφαλής την Αναστασία Φιλαρέτου.
Η εποικοδομητική αντιπολίτευση και η ανελλιπής και ουσιαστική συμμετοχή μας  στα δημοτικά συμβούλια και τις επιτροπές είχαν ως αποτέλεσμα να είμαστε βαθείς γνώστες της σημερινής κατάστασης του Δήμου.

Η ΑΚΠΣ δεν είναι ευκαιριακό μόρφωμα ούτε προσωποπαγής δημοτική παράταξη. Το ψηφοδέλτιό μας συγκροτείται με κριτήρια αυτοδιοικητικά και αξιοκρατικά με άτομα ανιδιοτελή και αναγνωρισμένα στην κοινωνία.

Απαλλαγμένοι από ψευδαισθήσεις, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον ζητάμε να μας εμπιστευτείτε τις τύχες του νησιού μας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Για την ΑΚΠΣ

Η συντονιστική ομάδα

Διαμαντής Σταύρος
Μπεζεριάνος Γιώργος
Τρακόσας Δημήτρης
Τσώμος Γιάννης
Χρήστου Γιώργος

Του Αγίου Ρηγίνου στον "Νάστα"...

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου γιορτάζει η Σκόπελος, η Ρηγίνα και ο Ρηγίνος. Μια τέτοια γιορτινή ημέρα ο "Νάστας" φρόντισε για την διασκέδασή σας και σας περιμένει το μεσημέρι με ζωντανή μουσική και πολλούς μεζέδες για κρασί και τσίπουρο.

Διασκεδάστε με τους Γιάννη Παλαιολόγο (μπουζούκι- φωνή), την Έφη Βαρλάμη (φωνή) και τον Θωμά Χρήστο (πλήκτρα - φωνή).

Χρόνια πολλά...

Αποκριάτικο πάρτι στην "Πυξίδα"

Το καφέ μπαρ "Πυξίδα" σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Γλώσσας σάς προσκαλεί στο ετήσιο αποκριάτικο πάρτι για μικρούς και μεγάλους την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ.

• Πλούσιος μπουφές
• Karaoke show
• Πολλά παιχνίδια
• Εκπλήξεις και δώρα

Να είστε όλοι εκεί!

Έκκληση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σκοπέλου

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Σκοπέλου ενημερώνει για την ανάγκη παραχώρησης σε εξυπηρετούμενο της, (ΑΜΕΑ και οικονομικα ασθενής ), μιας ντουλάπας.

Όποιος επιθυμεί και μπορεί να συνδράμει σε αυτό, μπορεί να επικοινωνήσει στα τηλ. 24240-22834  και 24240-24677.

Άρωμα αποκριάς στη Σκόπελο από τη νέα γενιά

Το παλαιό έθιμο της «τράτας», κατά το οποίο μασκαράδες μουντζουρωμένοι, σκαρώνουν με καλάμια ένα καΐκι -την τράτα- και περνάνε από γειτονιά σε γειτονιά λέγοντας πιπεράτα τραγούδια, αυτοσχεδιάζοντας και πειράζοντας τους παρευρισκόμενους, τελείωσε αργά το βράδυ της Κυριακής με τις τράτες να έχουν προορισμό τα νερά του λιμανιού, αλλά τελικά να καίγονται στην αμμουδιά.

Πολλές οι τράτες φέτος και ο χορός, το κέφι και τα πειράγματα ατελείωτα. Ο κόσμος ακολούθησε τις τράτες στις γειτονιές, όπου στήθηκε χορός και τραγούδι...

Και του χρόνου!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Σκιάθος: Δύο ειδικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και μία τακτική αυτή την εβδομάδα

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέντρου Μπούρτζι θα γίνουν δύο "ειδικές συνεδριάσεις", στις 12.30 για την συζήτηση και λήψη απόφασης στο ένα και μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Έγκριση Απολογισμού, Ισολογισμού και των Αποτελεσμάτων Χρήσης Δήμου Σκιάθου, για το οικονομικό έτος 2010». και στις 13.30 για την συζήτηση και λήψη απόφασης στο ένα και μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Έγκριση Απολογισμού, Ισολογισμού και των Αποτελεσμάτων Χρήσης Δήμου Σκιάθου, για το οικονομικό έτος 2011». 

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, για την συζήτηση και λήψη απόφασης στα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

«Απόδειξη ορθότητας»..!

  • Το παρακάτω σχόλιο είναι από την δημοτική παράταξη «ΣΚΙΑΘΟΣ: Έργα Ανάπτυξη Εμπιστοσύνη»
«Πανηγυρική απόδειξη, για άλλη μια φορά, της ορθότητας λειτουργίας του Δήμου Σκιάθου, αυτή τη φορά μέσω της δικαστικής οδού.
Παρασκευή 21/2/2014 και στο δικαστικό Μέγαρο του Βόλου, μετά από μια μακρά δικαστική διαδικασία, καταδικάστηκε η Κ. Γ., παρά την στήριξη της από τον μάρτυρα της Δημήτρη Πρεβεζάνο, για την προσπάθεια της να αμαυρώσει και να σπιλώσει αφενός υπηρεσιακό παράγοντα και αφετέρου την διαχείριση του Δήμου από τον δήμαρχο Νικόλαο Πλωμαριτή.»

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ζητείται υπάλληλος για σεζόν

••• ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ
ζητά υπεύθυνο γενικών καθηκόντων με γνώσεις αγγλικών, υπολογιστή, δίπλωμα οδήγησης και μηχανής για την καλοκαιρινή σεζόν.

Τηλ. επικοινωνίας 24240 22859

Αποκριάτικο πάρτι "για τον Ορφέα"!

Ελάτε να διασκεδάσουμε στο αποκριάτικο πάρτυ,

για την ενίσχυση του Ορφέα,

στο "Skopelos Holidays"
την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:30 μ.μ.

Eίσοδος 10€ (Περιλαμβάνει μπουφέ και κρασί).

Σας περιμένουμε,

Καλές απόκριες και καλή διασκέδαση!

ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Βοηθείστε όσους φροντίζουν τα αδεσπότα της Σκοπέλου

Στα καταστήματα «Animals / Health and Care» και «Αγροεφόδια / αφοι Προβιά» υπάρχουν "καλάθια", όπου μπορείτε να δωρίσετε τροφή για τα πάνω από 500 αδέσποτα που περιθάλπει η  Stray Care Scopelos.

Σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης για όλους μας και ενάντια στη νοοτροπία "εδώ πεινάνε άνθρωποι,  εσείς ασχολείστε με τα ζώα;» οποιαδήποτε συνεισφορά σας θα είναι πολύτιμη.

Animals / Health and Care / Ουρανία Καθηνιώτη: Τηλ. 24240 24260

«Αγροεφόδια» / αφοι Προβιά: Τηλ. 24240 24762

μι φστάνα κι μαγκούρα

για να μπδήσουμι κι να χουρέψουμι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλώσσας, πιστός στην παράδοση της Αποκριάς, διοργανώνει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, πριν το αποκορύφωμα της Κυριακής, πάρτι "μι φτσάνα κι μαγκούρα",
στο καφέ μπαρ "Πυξίδα".

Πάμε λοιπόν για να "μπδήσουμι κι να χουρέψουμι"…

Ώρα: 9.30 μ.μ.
Τιμή εισόδου: 7 €

Εορτασμός της μνήμης του Αγίου Ρηγίνου στην Αθήνα

Ο Σύλλογος Σκοπελιτών Αθήνας και Πειραιά προσκαλεί όλους τους Σκοπελίτες και φίλους του νησιού να συνεορτάσουν τον Άγιο Ρηγίνο, Προστάτη και Πολιούχο του νησιού μας, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στον Άγιο Αθανάσιο, άνωθεν του ΗΣΑΠ, στο Θησείο.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία θα ακολουθήσει συγκέντρωση στο γειτονικό "στέκι" του Συλλόγου (οδός Βασίλης 18-20 / κάθετος Διονυσίου Αρεοπαγίτου) για αντάμωμα και κεράσματα…

Η Πρόεδρος: Μάντυ Βαλσαμάκη - Κουντουριώτου

Ο Γ. Γραμματέας: Ευάγγελος Η. Λεμονής

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή παραίτησης της κας Μοσχούλας Γιαννοπούλου

Προς
Τον Σύλλογο Επαγγελματιών Γλώσσας κaι Λουτρακίου της Νήσου Σκοπέλου

Γλώσσα 21.02.2014
Αγαπητέ κ. Πρόεδρε και  μέλη του ΔΣ του συλλόγου Επαγγελματιών Γλώσσας και Λουτρακίου, ως γραμματέας, κατά την 5μηνη παραμονή μου στον σύλλογο, ξεκίνησα με όνειρα και φιλόδοξες ιδέες, να βοηθήσω και εγώ στην προσπάθεια αυτής της ομάδας, κατ' αρχάς να υπάρξει σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των επαγγελματιών κάθε κλάδου, να υπάρξει ομόνοια και σύμπνοια αποφάσεων, κοινή στοχευμένη πορεία και δράση για τη σωστή ανάδειξη της περιοχής μας, πάταξη της προχειρότητας και του αντιεπαγγελματισμού και τέλος, ανοιχτόμυαλες προτάσεις με υπευθυνότητα και σωστή ενημέρωση των επαγγελματιών, απαλλαγμένες από προσωπικές βλέψεις και υστεροβουλία.

Μετά λύπης μου και έπειτα από μεγάλο προβληματισμό, συνειδητοποιώ πως...

Η Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών στη Γλώσσα

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ., στην καφετέρια «ΚΛΙΚ» στην Γλώσσα, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Νήσου Σκοπέλου θα συναντήσει Γλωσσώτες και Κληματανιούς και θα συζητήσει μαζί τους για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.
Σκοπός της “Κίνησης” είναι η διαρκής και ανοιχτή επαφή με όλους τους κατοίκους του νησιού για εμπλουτισμό ιδεών και ανθρώπων.

Αρχή διασφάλισης και πιστοποίησης της ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Γράφει η
Λένα Κουτούμπα
Νηπιαγωγός

Έφτασε ο καιρός τα ελληνικά Πανεπιστήμια να ανταγωνιστούν τα ομόλογά τους ευρωπαϊκά! Στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας υποστηρίζει ότι η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών Πανεπιστήμιων και ΤΕΙ πρέπει να διασφαλιστεί μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης! Πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου είναι να προσδιοριστούν τα αδύνατα σημεία της ελληνικής τριτοβάθμιας  Εκπαίδευσης, αλλά και να καταδειχθεί η απόσταση που τη χωρίζει από το ευρωπαϊκό "εκπαιδευτικό Μάαστριχτ".
Σίγουρα είναι σημαντική η διασφάλιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου.Πλην όμως η θεσμοθέτηση αυτών των διαδικασιών πρέπει να έχει σαν βασική προϋπόθεση από τη μια ότι θα υπάρχει το απαραίτητο οξυγόνο που θα εξασφαλίζει στις σχολές  την...

Ομιλία για τις μαθησιακές δυσκολίες

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. και στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, θα πραγματοποιηθεί, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Σκοπέλου, ομιλία από την λογοθεραπεύτρια Σπυριδούλα Αναγνώστου με θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες»

Paparazzi: Το όνειδος του αιώνα μας...

Ενοχλητικοί όσο ποτέ άλλοτε οι pararazzi, δεν άφησαν ούτε στιγμή ήσυχα τα χολυγουντιανά αστέρια τα οποία συνέρρευσαν στο Red Carpet Party, που έγινε το βράδυ της Τσικνοπέμπτης στο BARDON, για να υποστηρίξουν την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Σκοπέλου (Ε.Θ.Ο.Σ.) και την αναζωογόνηση του Ορφέα!

Τσικνοπέμπτη στο "Πεπαρήθειο"

Κέφι, χορός, τραγούδι, όμορφες αποκριάτικες φορεσιές και μια πλούσια λαχειοφόρος, για τις ανάγκες του σχολείου, στην επιτυχημένη γιορτή που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων την Τσικνοπέμπτη στο "Πεπαρήθειο".
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ:
ΚΛΙΚ ΕΔΩ (FACE BOOK)
H

Βράδυ Τσικνοπέμπτης στα "Καράβια"


Δυναμική παρουσία του Δήμου Αλοννήσου στην Σουηδία

• Πέτρος Βαφίνης:
Η Αλόννησος διαθέτει τις πρώτες ύλες για να αναδειχθεί διεθνώς

Τον πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών αποτέλεσε το περίπτερο του Δήμου Αλοννήσου στην έκθεση GREKLAND PANORAMA που πραγματοποιήθηκε στις 15-16/2/2014 στην Στοκχόλμη. Η έκθεση αποτέλεσε την πρώτη οργανωμένη πρωτοβουλία για την προβολή της Ελλάδας στην Σουηδική αγορά που στηρίχθηκε ενεργά από τους πλέον έγκριτους T.O., Apollo/Kuoni, TUI Nordic, Airtours, Ving. Η επισκεψιμότητα της έκθεσης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πράγμα που μεταφράζεται σε αύξηση κρατήσεων και κεφαλαιοποίηση των αποτελεσμάτων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όπως...

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Φωτιά μυστήριο στα Ανανιά Σκοπέλου

Ανησυχία και προβληματισμός εκφράζεται για την πυρκαγιά που έκανε παρανάλωμα του πυρός δύο "καλύβια" και έκαψε το ισόγειο ενός τρίτου στα γραφικά Ανανιά Σκοπέλου. Η φωτιά – μυστήριο ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου και όταν έφθασε η Πυροσβεστική, περίπου στις 5 π.μ., κατάφερε να σώσει το μισό από τα 3 γειτονικά σπίτια. 

Η φωτιά που ξέσπασε κάτω από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έκαψε τα δύο πρώτα "καλύβια", στα οποία κατέρρευσαν οι στέγες, καθώς επίσης έπιπλα, ρουχισμό οικιακές συσκευές, πολλά βιβλία, αλλά και εργασίες, φωτογραφίες, οικογενειακά κειμήλια και...

Στον καιρό της κρίσης και των μνημονίων...

Με τονάκι (βερεσέ) θα τσικνίσουμε!

Το Σάββατο μπορείς;

Από Σάββατο σε Σάββατο το πάνε υποψήφιοι (σαν τις δίαιτες της Δευτέρας) που "θέλουν αλλά δεν μπορούν" να ανακοινώσουν, έτσι αποφάσισα να τους αιφνιδιάσω…

Με κεντρικό σύνθημα «Όλοι μαζί για το καλό μου..!», ως αδέσμευτος, ανεξάρτητος, ακομμάτισμος και αντιμνημονιακός, το Σάββατο ανακοινώνω συμβολικά από τις Σάρες (λόγω κατολισθήσεων), την κάθοδό μου στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Καλή Τσικνοπέμπτη, Καλές Απόκριες και μην ξεχνάτε τον αντιμνημονιακό σας μανδύα...

Τομέας Σαμαρειτών: Η άγνοια (αν όχι η δολιότητα) πολλές φορές γίνεται προσβλητική και άδικη

Στις 19 Φεβρουαρίου 2014, κάποιες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και ιστοσελίδες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης χρησιμοποίησαν και αναπαρήγαγαν την παρακάτω φωτογραφία που παρουσιάζει ξεκάθαρα Εθελοντή Σαμαρείτη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σαν συνοδευτική άρθρου με τίτλο ''Εθελοντές στην απατεωνιά - ΜΚΟ εθελοντών δασοπυροσβεστών κατάκλεβε δήμους και ιδιώτες - Η απάτη ξεπερνάει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ!''

Ο Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να επικοινωνήσει με...

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τσικνοπέμπτη στο Λούκι ...κι όποιος αντέξει!

Ο Δήμος Σκοπέλου διοργανώνει και φέτος το
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
στο   Λούκι  της Γλώσσας
 
και καλεί όλο το νησί για ένα ξέφρενο γλέντι και χορό το
απόγευμα της Τσικνοπέμπτης,
από τις  3μ.μ. και …όσο πάει..!

Πάρτε μαζικά μέρος στις "Καλές"...

Απόκριες 2014 στην Σκόπελο

Ο Δημός Σκοπέλου καλεί όσους θέλουν να πάρουν μέρος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις (Καλές), την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς (2 Μαρτίου), και χρειάζονται φορεσιές να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη της ιματιοθήκης κα Κατερίνα Μεσολογγίτη στα τηλέφωνα 6940 937 846 και 24240 24408.

Καλές Απόκριες.