Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Ελπίδα για την πατρίδα και την Ευρώπη

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Άρθρο του 
Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου 
βουλευτή Μαγνησίας
Τον τελευταίο καιρό βιώνουμε έντονα το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει δημιουργήσει σε βάρος του ελληνικού λαού τόσο η τρόικα όσο και η κυβέρνηση, όπως και μια ακατάσχετη κινδυνολογία που θέλει να διαβρώσει την κοινωνική συνοχή, να δηλητηριάσει το πολιτικό κλίμα και να μετατοπίσει τη συζήτηση από τα προβλήματα.
Η ελπίδα είναι διάχυτη στην κοινωνία, στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΡΙΣΤΕΡΑ, για την πολιτική αλλαγή που θα έρθει με την νίκη του στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί μια σειρά προγραμματικών θέσεων σε κεντρικά πολιτικά θέματα και σε επιμέρους τομείς, ενώ έχει ήδη εξαγγείλει στη ΔΕΘ τα πρώτα άμεσα μέτρα που θα λάβει επί διακυβέρνησης της αριστεράς σε κρίσιμα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα.
Τα πρώτα μέτρα θα ανακουφίσουν τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα εκείνους τους πολίτες που επλήγησαν περισσότερο από...
την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, θα ανακόψουν τον ανθρωπιστικό κατήφορο και θα δημιουργήσουν τις βασικές προϋποθέσεις για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.
Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του κατώτατου μισθού με επαναφορά του στα επίπεδα προ του μνημονίου ( 751 ευρώ).
Με αυτόν τον τρόπο, οι εργαζόμενοι που έχουν πληγεί τόσο πολύ από τις μνημονιακές επιλογές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα ανακουφισθούν άμεσα βλέποντας αύξηση στο οικογενειακό τους εισόδημα και θα προστατευθούν από τις απολύσεις.
Η αντιμετώπιση της ανεργίας θα είναι βασική μας προτεραιότητα.
Η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ θα συμβάλει στην ανάκαμψη της οικονομίας με την ελάφρυνση της φοροεπιδρομής που υφίστανται σήμερα οι πολίτες.
Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και ποδοπατεί την αξιοπρέπεια και την ζωή κάθε ανθρώπου.
Θα ληφθούν πρακτικά μέτρα, όπως δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, επιδότηση διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες, σταδιακή αποκατάσταση του εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων με πρώτο μέτρο την επαναφορά δώρου Χριστουγέννων σε συντάξεις μέχρι 700€, ειδική κάρτα μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για άνεργους και ευπαθείς ομάδες, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους ανέργους.
Στόχος μας είναι η δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, στις δημόσιες δομές υγείας και η δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη.
Αντιμετώπιση-πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θα πρέπει να υπάρξει εκσυγχρονισμός και ανασυγκρότηση των φορολογικών και τελωνειακών μηχανισμών, με ενίσχυση του εποπτικού τους έργου στους μονίμως φοροδιαφεύγοντες και φοροαποφεύγοντες. Γρήγορη διεκπεραίωση του φορολογικού ελέγχου της λίστας Λαγκάρντ και των διαφόρων άλλων. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ με ένα νέο φορολογικό σύστημα για την περιουσία που θα λαμβάνει  υπόψη του, όρια αφορολογήτου, προοδευτική κλίμακα, χρόνο κατοχής και απόδοσης εισοδήματος. Η καταβολή του φόρου θα γίνεται στη βάση της φοροδοτικής ικανότητας του καθενός.
Ρύθμιση των κόκκινων δανείων με τη συγκρότηση ενός ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους.
Θα επαναχαράξουμε τον χάρτη λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Θα τερματιστεί ο έλεγχος της ενημέρωσης από ένα ολιγοπώλιο καναλαρχών, που διαμορφώνουν όπως τους συμφέρει την κοινή γνώμη, και θα εφαρμοστεί η νόμιμη διαδικασία για να χορηγηθούν άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, αλλά και στα περιφερειακά κανάλια.
Πρώτος στόχος, η άμεση κατάργηση της ΝΕΡΙΤ και η επανίδρυση της ΕΡΤ, που θα πρέπει να είναι σύγχρονη, δημόσια, ελεύθερη, δημοκρατική, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και κομματικούς διορισμένους στρατούς.
Σήμερα πλέον είναι επιτακτική η ανάγκη να αποκατασταθεί ο πραγματικός συσχετισμός που υπάρχει στην κοινωνία μέσα από εκλογές.
Έφθασε η ώρα να πρωταγωνιστήσει η κοινωνία, ανεξάρτητα από ιδεολογικές διαφορές, εφόσον πιστεύει στην δημοκρατία, και να σταθεί δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι η μόνη ελπίδα.
Η ενεργή στήριξη της κοινωνίας σε κάθε μέτρο φιλολαϊκό που θα λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβεβαιώνει ότι είναι συνοδοιπόρος και κοινωνικός φύλακας άγγελος. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ

1 σχόλιο:

  1. Για το γιο μου ,κ.Μεϊκόπουλε, που είναι μέσα στο 1,5 εκατομμύριο ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ για τέσσερα [4] χρόνια τώρα, θα κάνετε κάτι; Και πώς θα το κάνετε; Με την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του κατώτατου μισθού στα ΠΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΑ; Αλήθεια τι από τα δυο επιδιώκετε και τι υπόσχεσθε, την επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτατου μισθού στα ΠΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΑ ή την επαναφορά στα ΠΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΑ της Οικονομικής και Κοινωνικής Θέσεως των Ελλήνων; Βέβαια το τι επιδιώκετε επ’ αυτού είναι πασιφανές και από όσα γράφετε στο «διάγγελμά» σας. Τόσο πασιφανές δε, ώστε ,ελπίζω βάσιμα, πως εύκολα θα το αντιληφθούν οι Έλληνες ,όταν έρθει η ώρα της κρίσεως και όταν, όπως ελπίζω, θα έχει παρέλθει η «κακιά ώρα» ενός άκριτου «λαϊκισμού» και η ολέθρια ώρα της αρνητικής και εκδικητικής-τιμωρητικής Ψήφου. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΚΩΣΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.