Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Σκιάθος / Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Ο Δήμος Σκιάθου και το Σπίτι - Μουσείο Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015, ημέρα της εκδημίας του Σκιαθίτη λογοτέχνη, στις 3 Ιανουαρίου 1911.

Το αφιέρωμα αυτό στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη πραγματοποιείται κάθε χρόνο και αποτελεί εκδήλωση-θεσμό, που είχε καθιερώσει, ο εκ νέου εκλεγείς Δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος, από τα πρώτα χρόνια της δημαρχιακής του θητείας την δεκαετία του 1990.

Φέτος η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου στις 6:30μμ και θα περιλαμβάνει:

Χαιρετισμό του Δημάρχου Δημήτρη Πρεβεζάνου.

Ομιλία με λόγο και εικόνα από την υπεύθυνη του Μουσείου Παπαδιαμάντη Αθηνά Παπαγεωργίου, με θέμα «Λογοτέχνες στο σπίτι του Παπαδιαμάντη. Χθες και σήμερα».

Θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο αφήγημα του Σκιαθίτη συγγραφέα Γιώργου Αδ. Σανιδά, με τίτλο «Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη».

Κάτοικοι της Σκιάθου θα ζωντανέψουν επί σκηνής τον Αλέξανδρο   Παπαδιαμάντη και ήρωες των διηγημάτων του.
Γενική επιμέλεια: Σταματίνα Χονδρονικολή. 

Την Κυριακή 4 Ιανουαρίου μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.