Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Τι εικόνα μας αφήνουν τα φετινά Χριστούγεννα;

Γράφει η
Λένα Κουτούμπα
Νηπιαγωγός
Χριστούγεννα στο κέντρο της Αθήνας
(Α.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Τι εικόνα μας αφήνουν τα φετινά Χριστούγεννα; Το έχουμε σκεφτεί; Από τη μια είναι οι τόσο εντυπωσιακά στολισμένες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, τα τζάκια, οι ψητές γαλοπούλες και τα γουρουνόπουλα κι απ' την άλλη ο αριθμός των νεοαστέγων που ξεπερνά τις 20.000! 

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εδώ και καιρό αναζητούν μια θέση σε ένα παγκάκι για να βγάλουν τη νύχτα τους! 
Κι όλοι αυτοί που ακολουθούν, μιας και οι τράπεζες προχωρούν ακάθεκτες στους πλειστηριασμούς. Ας ψάξουμε να μάθουμε σήμερα, 17 Δεκεμβρίου, σημαδιακή ημέρα κιόλας, για τον πλειστηριασμό στην περιοχή της Καλλιθέας στην Αθήνα!

Παρόλα αυτά όμως το "φιλανθρωπικό έργο" παίρνει και δίνει στην Ελλάδα. Εκδηλώσεις, φιλανθρωπικά τέια και κοσμικά γκαλά, για τους άπορους, για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες... Τι είναι όλα αυτά; Μα τι άλλο από λίγα ψίχουλα από τα υπερκέρδη των κολοσσών γενικότερα και των εφοπλιστών, που έχουν τακτοποιήσει ακόμα και τα δισέγγονά τους και απειλούν να πάρουν τα καράβια τους και να φύγουν, αν απειληθούν στο ελάχιστο τα υπερκέρδη τους. Προσφέρουν ασφαλώς μία φρατζόλα ψωμί. Ο λαός όμως δε χρειάζεται φιλανθρωπία! Χρειάζεται δουλειά! Πού είναι όλοι αυτοί οι αφορολόγητοι όταν φορολογούνται τόσο άδικα οι ίδιοι κι οι ίδιοι; Πού είναι όλοι οι φιλάνθρωποι όταν ο κόσμος πετιέται έξω από τα σπίτια του; Όταν παιδιά λιποθυμάνε στα Σχολεία από την πείνα; Όταν άνεργοι πηδούν από τα μπαλκόνια; Πού είναι όλοι αυτοί όταν τα άτομα με ειδικές ανάγκες χρειάζονται δουλειά και κοινωνική ένταξη;

Πού είναι όλοι αυτοί, όταν τόσα χρόνια η μεσαία και μικρομεσαία τάξη κυριολεκτικά διαλύεται;

Καλά Χριστούγεννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.