Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου στην Δ' τάξη!

Επίσκεψη του δημάρχου Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη
στην Δ´ τάξη του δημοτικού σχολείου Αλοννήσου
μετά απο πρόσκληση των μαθητών

Όλα άρχισαν από το μάθημα της Γλώσσας! Στην 2η ενότητα για το νερό, υπήρχε μια άσκηση που ζητούσε από τους μικρούς μαθητές να πάρουν πληροφορίες από το Δήμο για την ύδρευση της περιοχή τους. Παράλληλα ένας από τους στόχους της ενότητας ήταν να μάθουν να παίρνουν συνέντευξη!

Η δασκάλα της τάξης δεν είναι από την Αλόννησο και σκέφτηκε πως ο πιο κατάλληλος άνθρωπος που μπορεί να μας δώσει αξιόπιστες πληροφορίες είναι ο Δήμαρχος του νησιού. Όλοι οι μαθητές λοιπόν, αφού συγκέντρωσαν όλες τις απορίες τους, έστειλαν μια πρόσκληση στον Δήμαρχο να πάει στην τάξη τους και να τους βοηθήσει στο μάθημα.
Ο Δήμαρχος αποδέχτηκε πρόθυμα την πρόσκληση μας και βρέθηκε στην Δ' τάξη.

Όπως αφηγούνται οι ίδιοι οι μαθητές «ως "νέοι δημοσιογράφοι" δείξαμε επιμονή και υποβάλαμε καυτές ερωτήσεις!

Αλλά ο κ. Βαφίνης με χαμόγελο και με απλά λόγια απάντησε σε όλα τα ερωτήματα και μας εξήγησε πώς υδροδοτείται το νησί μας, τι γινόταν στο παρελθόν, τι έργα έχει κάνει ο Δήμος και τι προγραμματίζει για το μέλλον.

Ο κ. Δήμαρχος μας έμαθε επίσης και μας εξήγησε τις  λέξεις: «αφαλάτωση» «υποδομές», «υφάλμυρο» και «γεωτρήσεις».

Περιληπτικά από τις ερωτήσεις που κάναμε στον Δήμαρχο πληροφορηθήκαμε πως το νησί μας απέκτησε το πρώτο του δίκτυο ύδρευσης τη δεκαετία του ’60. Μέχρι τότε το παλιό χωριό υδροδοτούνταν από πηγές και πηγάδια.
Δυστυχώς όμως στη δεκαετία του ’60 οι σωλήνες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν από αμίαντο. Ένα υλικό επικίνδυνο για την υγεία. Γι’ αυτό δημιουργήθηκε νέο δίκτυο. Σήμερα έχουν γίνει μεγάλα έργα στο νησί, όπως η λιμνοδεξαμενή στην Καστανιά, που χρειάζεται και μια μονάδα επεξεργασίας του νερού για να υδροδοτείται το νησί. Παράλληλα προγραμματίζεται και η κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.