Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Σκόπελος / Ένα μεγάλο ΟΧΙ στον Ρατσισμό

Λαμπρή γιορτή στο Δημοτικό Στάδιο του νησιού

Σε μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αθλητικές εκδηλώσεις με την οργάνωση FARE (Football Against Racism in Europe) Action Weeks, την FIFA και την UEFA ένωσε η Σκόπελος τη φωνή της μαζί με  εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη σε ένα μήνυμα κατά των ρατσιστικών διακρίσεων.

Ο Γιάννης Λίτσος, νικητής του διαγωνισμού πέναλτι,
παραλαμβάνει την μπάλα - έπαθλο από
τον Ιάσονα Γαργαλιάνο
Η όμορφη αυτή εκδήλωση έγινε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Στάδιο Σκοπέλου, πριν από τον αγώνα πρωταθλήματος της ομάδας του Α.Ο. Σκοπέλου, παρουσία του Δημάρχου Σκοπέλου Χρήστου Βασιλούδη και δημοτικών συμβούλων, αλλά και πολλών φιλάθλων που είχαν την ευκαιρία να χειροκροτήσουν και την μεγάλη νίκη της Σκοπέλου επί της Ακροπόλεως με 5-0!

Η εκδήλωση περιλάμβανε και διαγωνισμό πέναλτι μεταξύ παιδιών, ενώ μοιράστηκαν και δεκάδες μπλουζάκια με το σύνθημα «FARE - Football People».
Στο ημίχρονο του αγώνα ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Α.Ο. Σκοπέλου Βασίλης Ρόδιος ευχαριστώντας τους φιλάθλους για τη συμμετοχή τους είπε:
«Το Δ.Σ. του Α.Ο. σας καλωσορίζει και σας ευχαριστεί για την σημερινή σας παρουσία στο δημοτικό στάδιο του νησιού.

Ο Α.Ο. σε συνεργασία με την οργάνωση FARE (Football Against Ratsism in Europe) συμμετέχει μαζί με την FIFA και την UEFA στις Action Weeks που διαρκούν από τις 9/10 έως τις 23/10, ενώνοντας την φωνή του νησιού μας μαζί με δεκάδες άλλα μέρη στην Ευρώπη σε ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Το θέμα των εκδηλώσεων είναι «Άνθρωποι του ποδοσφαίρου», τονίζοντας το ...
γεγονός ότι το ποδόσφαιρο, που αποκαλείται δικαίως ως ο βασιλιάς των σπορ, μιας και είναι το λαοφιλέστερο και μαζικότερο άθλημα του πλανήτη, μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο σε ρατσιστικές εκδηλώσεις και αντιλήψεις.

Καθημερινά ζούμε διάφορες μορφές ρατσισμού, φαινόμενο αυτό ενισχύεται επίσης από την κρίση που βιώνουμε στις μέρες μας. Στο ποδόσφαιρο σαν το κορυφαίο άθλημα στον κόσμο παρατηρούνται όλο και συχνότερα κρούσματα ρατσιστικής βίας, που έχουν είτε φυλετικό, είτε κοινωνικό, είτε θρησκευτικό υπόβαθρο. Θα πρέπει όλοι, τόσο οι θεσμικοί φορείς όπως (κράτος, σχολεία), όσο και οι γονείς να τονίζουν στα παιδιά ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά όλοι είναι ίσοι ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας ή εθνικότητας.

Εμείς με την σειρά μας σαν αθλητικός όμιλος παίρνοντας μέρος σε τέτοιου είδους δράσεις θέλουμε να υποστηρίξουμε την ιδέα του σεβασμού της διαφορετικότητας και υπογραμμίζουμε στα παιδιά των ακαδημιών μας ότι σημασία δεν έχει ποιος κερδίζει αλλά σημασία έχει η συμμετοχή.

Μπορούμε λοιπόν να υπερηφανευόμαστε ότι η Σκόπελος είναι το μοναδικό νησί που παίρνει μέρος σε μια τέτοια δράση και υπογραμμίζουμε την πρόθεση του Α.Ο. να συμμετέχει σε ανάλογες δράσεις, μιας και ο Α.Ο. αποτελεί ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας της Σκοπέλου με πάνω από 250 μέλη (αθλητές, αγωνιστικά τμήματα, διοίκηση).

Εμείς λέμε λοιπόν ένα μεγάλο 0XΙ στον ρατσισμό και ΝΑΙ στο σεβασμό στην διαφορετικότητα!


ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ  / ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.