Sporades newspaper / ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ • email: 3nisia@otenet.gr και 18154poulios@gmail.com • Tηλ. 6942 22 62 01

I.KTEO

ΣΚΟΠΕΛΟΣ / ΑΦΟΙ ΠΡΟΒΙΑ • ΚΛΙΚ ΣΤΟ BANNER

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Διάσημο και μοναδικό το δαμάσκηνο Σκοπέλου...

Στις σελίδες του astir magazine, περιοδικό που διατίθεται από το astir palace, ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη ξενοδοχειακά συγκροτήματα με ατελείωτες ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις και gourmet εστιατόρια, προβάλλονται τα δαμάσκηνα Σκοπέλου από το κτήμα Γρυπιώτη.

Στη σελίδα 97 του περιοδικού διαβάζουμε:
Τα "μαύρα" ή γλυκά Σκοπέλου, όπως τα ονομάζουν στο νησί, αποτελούν μοναδική ποικιλία παγκοσμίως. Τα γνωρίζουμε κι ως Agen Σκοπέλου, τα μοναδικά φυσικά γλυκίσματα που συνοδεύουν κάθε μας στιγμή. 
Ο Αθανάσιος Γρυπιώτης ακολουθεί την παραδοσιακή μέθοδο αποξήρανσης, μία ιδιαίτερη και προσεκτική διαδικασία, κατά την οποία οι καρποί λιάζονται για τρεις με τ΄σσερι; ημέρες και μετά τοποθετούνται σταδιακά σε ξυλόφουρνους, αφου προηγηθούν μαλάξεις με το χέρι σε κάθε ένα μέχρις ότου επιτευχθεί η τελειότητα του τελικού προΪόντος. 
Οι βιολογικές καλλιέργεις στο μοναδικό μικρο-περιβάλλον του νησιού της Σκοπέλου δίνουν ιδιαίτερη γεύση σε αυτό το ξεχωριστό φρούτο…