Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Εισαγωγή στον βελονισμό...

Γράφει η
Λίνα Λεμονή
Ιατρός βιοπαθολόγος
Μικροβιολόγος
Ειδική στον βελονισμό

Βελονισμός (acupuncture) είναι μία μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής. Πρόκειται για μία πανάρχαια θεραπευτική μεθοδολογία, η οποία χρησιμοποιείται και σήμερα, έχοντας υποστεί με την πάροδο των αιώνων πολλές τροποποιήσεις και βελτιώσεις.

Έχει τις ρίζες της στην αρχαία Κίνα και στηρίζεται στην παρατήρηση ότι στη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος σημαντικό ρόλο παίζουν μερικοί ενεργειακοί δρόμοι που σχετίζονται με διαδρομές βασικών νεύρων ή ομάδων νευρώνων, που στον βελονισμό ονομάζονται "μεσημβρινοί".

Στη διαδρομή τους  υπάρχουν σημεία στα οποία επεμβαίνοντας εισάγοντας βελόνες σε άλλοτε άλλο βάθος, βελτιώνουμε τη διαταραγμένη ροή ενέργειας με θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Ασφάλεια

Ο βελονισμός στερείται παρενεργειών και θεωρείται εξαιρετικά ακίνδυνος, όταν εφαρμόζεται από ιατρούς εκπαιδευμένους, που τηρούν τους ορθούς κανόνες εξάσκησής του. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι μιας...
χρήσης και πριν την τοποθέτησή τους το σημείο βελονισμού καθαρίζεται με αντισηπτικό διάλυμα.

Που βοηθάει ο βελονισμός

Μυοσκελετικά επώδυνα σύνδρομα
Αυχενικό σύνδρομο, σύνδρομο βραχιόνιου πλέγματος, οσφυαλγία, ισχυαλγία, αυχεναλγία, θωρακαλγία, αρθρίτιδες και περιαρθρίτιδες γόνατος, ώμου, ποδοκνημικής, ισχίου, αγκώνα, αρθρώσεων χερι΄ων και ποδιών, μυαλγίες κ.α.
Λειτουργικές παθήσεις
Αλεργικό άσθμα, αλεργική ρινίτιδα, ιγμορίτιδα, έλκος δωδεκαδακτύλου, έλκος στομάχου, σπαστική κολίτιδα, δυσκοιλιότητα, διαταραχές που σχετίζονται με την κλημακτήριο.
Παθήσεις νευρικού συστήματος
Ημικρανίες, κεφαλαλγίες, ίλιγγοι, εμβοές
Δερματικές παθήσεις
Ψωρίαση, έκζεμα, ακμή
Ψυχικές και ψυχοσωματικές διαταραχές
Χρόνια κόπωση, ινομυαλγία, διαταραχές ύπνου, διαταραχές συμπεριφοράς, διαταραχές προσαρμογής, διαταραχές libido.

Επικοινωνία με την ιατρό: 
24240 24131
Σκόπελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.