Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ψήφισμα των εργαζομένων του Δήμου Σκοπέλου για την "αξιολόγηση" - σφαγείο

Με σκοπό να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, αφού πλέον έχουν πειστεί ότι ατομικές λύσεις δεν υπάρχουν, οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι της Σκοπέλου πραγματοποίησαν την Δευτέρα 23 Ιουνίου, στο κτίριο "Ξενία", συνέλευση  με κύριο θέμα την "αξιολόγηση" - σφαγείο υπαλλήλων και υπηρεσιών του Δημοσίου και των Δήμων.
Στο τέλος της συνέλευσης εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα των εργαζομένων:

«Εμείς οι εργαζόμενοι του Δήμου Σκοπέλου που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο κτίριο ΞΕΝΙΑ, μετά από το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ΠΑΜΕ-ΟΤΑ Βορείων Σποράδων, για να συζητήσουμε το ζήτημα της «αξιολόγησης» των δημοτικών υπαλλήλων σύμφωνα με το Ν. 4250/14:

Καταγγέλλουμε την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που υλοποιώντας τις αντεργατικές επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ,  οδηγεί μέσω της εφαρμογής της «αξιολόγησης» σε διαθεσιμότητα και απολύσεις χιλιάδες υπαλλήλους ενώ, παράλληλα,  με την κατάργηση και ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών παραδίδει στους μεγαλοεπιχειρηματίες κερδοφόρους τομείς για να...
θησαυρίζουν από το χαράτσωμα του λαού. Με τη σύνδεση μισθού – «αποδοτικότητας», που έχει ήδη γίνει με το νέο μισθολόγιο,  προσπαθεί να δώσει άλλοθι «αξιοκρατίας» στην αντιλαϊκή πολιτική και να διαιρέσει τους εργαζόμενους, να καλλιεργήσει το φόβο, την υποταγή, τον «κανιβαλισμό».

Παρεμπόδιση της αξιολόγησης για μας σημαίνει ανάπτυξη κινήματος με βάση σωματεία με ταξική γραμμή πάλης, σε συμμαχία με τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους και όσους πλήττονται από αυτήν την πολιτική,  που θα στέκεται απέναντι στα μέτρα που περιλαμβάνονται στην «Έκθεση Αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής της Ελλάδας», στα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς εποπτείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη διαμόρφωση νέου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα, που θα συνδέει το μισθό με την «αξιολόγηση».  

Αποφασίζουμε να κατατεθεί το παρόν στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, για να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις σε έκτακτη συνεδρίασή του, όπου καλούμε να παραστούν μαζικά οι συνάδελφοι της ΔΕΥΑ, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, καθώς και συνάδελφοι άλλων δημόσιων  υπηρεσιών και του ιδιωτικού τομέα, για να καταδικαστεί από όλους η εφαρμογή του Ν.4250/14 και να προωθηθεί στην πράξη η δημιουργία μετώπου για την κατάργησή του.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ

-Να καταργηθεί ο Ν. 4250/14
-Να μην εφαρμοστεί στην πράξη η ποσόστωση που επιβάλλει ο Ν.4250/14
-Να μη δεχτεί κανένας προϊστάμενος να συμπράξει στην υλοποίηση του νόμου, στη βαθμολογία με ποσόστωση, που οδηγεί σε απολύσεις εργαζομένων 
-Να μη συμμετέχει κανένας εργαζόμενος σε αυτοαξιολόγηση

-Καμιά απόλυση – καμιά διαθεσιμότητα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.