Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ένας Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής...

Γράφει η
Λένα Κουτούμπα
Νηπιαγωγός
στο 3ο νηπιαγωγείο Σκιάθου
Πέρα από τον καθορισμό λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών και τις ρυθμίσεις των οικονομικών θεμάτων, όπως προβλέπεται από το υπουργείο Εσωτερικών (ΦΕΚ 318/2011-Αριθμ 8440), είναι σημαντικό ένας Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής να βρίσκεται επί της ουσίας στο πλευρό των Εκπαιδευτικών της εκάστοτε Σχολικής μονάδας.

Ορμώμενη λοιπόν από αυτό, ως Εκπαιδευτικός και ως Προϊσταμένη του 3ου Νηπιαγωγείου Σκιάθου, θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής κ. Νίκο Χαλκιά για τη μέχρι τώρα στήριξή του.

Στη Σκιάθο, υπηρετώ, πέρα από τα δύο χρόνια Μετεκπαίδευσής μου στο Διδασκαλείο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, 11 έτη. Για πρώτη χρονιά λοιπόν είδα έναν Πρόεδρο να είναι τόσο κοντά στη Σχολική Μονάδα. Έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα. Κι είναι ήδη γνωστό ότι το 3ο Νηπιαγωγείο μέχρι να ορθοποδήσει, μέχρι να φτάσει στο σημείο να λειτουργήσει σωστά, πέρασε από πολλούς σκοπέλους. Μετά τα εγκαίνια του Αυγούστου, ορθώθηκαν τόσα προβλήματα που ούτε καν φανταζόμασταν.

Από τον Αύγουστο λοιπόν με τον Πρόεδρο της Σχολικής μας Επιτροπής ξεκινήσαμε έναν...
αγώνα δρόμου. Κι ο αγώνας αυτός συνεχίστηκε κι όλο το διδακτικό έτος. Ήταν εκεί, παρών, με ένα τηλέφωνο στο χέρι, που "δε βούιζε" κατ' επιλογήν, χωρίς έπαρση, βάζοντας και προσωπική εργασία, με αγάπη για το Σχολείο και προπαντός με σεβασμό προς τον Εκπαιδευτικό!

Η αλήθεια πρέπει να λέγεται. Κι είναι σημαντικό σε μια εποχή που εμείς οι Εκπαιδευτικοί εισπράττουμε μόνο απαξίωση από τους υψηλά ιστάμενους του υπουργείου, τουλάχιστον από τις τοπικές Αυτοδιοικήσεις να εισπράττουμε σεβασμό. Ας γίνει λοιπόν αυτό παράδειγμα προς μίμηση!

Κι η τοπική Αυτοδιοίκηση ας έχει πάντα κατά νου ότι πέρα από καθιερωμένες τυπικές συναντήσεις με την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, πέρα από πολυδάπανες εξορμήσεις στο εξωτερικό, πέρα από κάθε τουριστική προβολή, τα δυο πόδια ενός τόπου είναι η Υγεία και η Παιδεία. Κι αν παραμεληθεί έστω και λίγο το ένα απ' τα δύο τότε ο τόπος αυτός θα φοράει δεκανίκι...   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.