Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Σκόπελος / "Πλέγμα" πολιτιστικών δραστηριοτήτων

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα» συστήθηκε το 2014 και έχει την έδρα της στη Σκόπελο.  Μέλη της είναι η Μαρία Ψαρρού, υποψήφια διδάκτωρ Μέσωv και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και η Αγγελέτου Κωνσταντίνα, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Πολιτιστικής Διαχείρισης: Θέατρο, Μουσική και Χορός.  Και τα δυο μέλη του Πλέγματος διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό καθώς και σημαντικό ακαδημαϊκό έργο σε θέματα φεστιβάλ, δικτύωσης και πολιτιστικής διαχείρισης.  
Η Αγγελέτου Κωνσταντίνα, μετά από πολυετή ενεργό συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού και τη μακρά θητεία της στον Πολιτιστικό Σύλλογο, εμπνεύστηκε και διοργάνωσε το 2013 το «1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, Διαμαντής Παλαιολόγος», υπό τη σκέπη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας Σκοπέλου με την βοήθεια και συμπαράσταση εθελοντών και των υπολοίπων μελών τον απερχόμενου Δ.Σ. Η διοργάνωση κρίθηκε απόλυτα επιτυχής, με τη συμμετοχή 240 χορευτών και συνοδών και δέκα χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τοπικά και εθνικά μέσα ενημέρωσης κάλυψαν το γεγονός με το Star Channel να καλύπτει δημοσιογραφικά το φεστιβάλ και τις παράλληλες δραστηριότητες με εκτενές ρεπορτάζ.  

Οι επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής της Γλώσσας ωφελήθηκαν πολλαπλώς από την διοργάνωση του φεστιβάλ αφού το Λουτράκι, η Γλώσσα και το Έλιος κατακλύστηκαν στο τέλος της τουριστικής σεζόν με χορευτές και συνοδούς.  Κατά τη διάρκεια του...
φεστιβάλ, οι ντόπιοι αλλά και εναπομείναντες τουρίστες  είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα και το διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Από την περσινή εμπειρία το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο. Το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος»  πρέπει να γίνει θεσμός, να συνεχιστεί, να μεγαλώσει και να βελτιωθεί προς όφελος του πολιτισμού, της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού του νησιού μας.  

Για αυτό το λόγο, η επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος Διαμαντή Παλαιολόγου είναι τη διοργάνωση του φεστιβάλ να αναλάβει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα» σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς.  Προκειμένου να γίνει θεσμός για το νησί μας,  είναι απαραίτητο να χαραχθούν μακροπρόθεσμοι στόχοι σε βάθος δεκαετίας, να σχεδιαστεί μια στρατηγική επικοινωνίας και να καταστρωθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτιστικού μάρκετινγκ. Επίσης, είναι σημαντικό οι εμπειρίες της κάθε διοργάνωσης να μεταλαμπαδεύονται από διοργάνωση σε διοργάνωση για να αποφεύγονται λάθη που έγιναν σε προηγούμενα φεστιβάλ και κάθε χρονιά να βελτιώνεται οργανωτικά.  

Αυτός είναι και ο λόγος που η επιθυμία της οικογένειας είναι το φεστιβάλ προς τιμή του μεγάλου δάσκαλου να διοργανώνεται από εδώ και πέρα από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα» σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, εφόσον το επιθυμούν, προκειμένου να αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για τον τόπο μας και την χορευτική μας παράδοση.  

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα» καλεί τους εθελοντές καθώς και όλους τους συλλογικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής της Γλώσσας καθώς και της Σκοπέλου να συνδράμουν στην συνδιοργάνωση του φεστιβάλ προκειμένου από κοινού να επιτευχθούν οι στόχοι οικονομικής και πολιτιστικής βιωσιμότητας της περιοχής μας.  

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτισμού
«Πλέγμα»

1 σχόλιο:

  1. Αισιόδοξη προσωπική απόφαση και ελπιδοφόρο εγχείρημα με θετικό πρόσημο, που εγγράφεται και συμβάλλει, μέσα από μια διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων από νέους ανθρώπους, στη συλλογική προσπάθεια της πολιτιστικής και κατ’ επέκταση οικονομικής ανάπτυξης και βιωσιμότητας της περιοχής της Γλώσσας, αλλά και ολόκληρου του νησιού.
    Εύχομαι κάθε επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.