Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Σκόπελος / Δημοτικές εκλογές 2014

Της Αθηνάς Ντάκη
υποψήφιας δημοτικής συμβούλου
με τον συνδυασμό «Δημοτική Υπέρβαση»
του Χρήστου Βασιλούδη

Αν υπάρχει μια εκλογική αναμέτρηση στην οποία ο πολίτης ως ψηφοφόρος πρέπει να προσέλθει στην κάλπη με απόλυτα θετική ψήφο είναι η επιλογή Δημάρχου και ομάδας Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του νησιού μας, οι οποίοι θα κληθούν να διαχειριστούν τα προβλήματα και τις προοπτικές του νησιού μας. 

Οι Σκοπελίτες, οι Γλωσσώτες, οι Κληματιανοί, αξιολογώντας την ικανότητα και τις γνώση των υποψηφίων οφείλουν να επιλέξουν, μακριά από διλήμματα και συναισθηματισμούς, εκείνους που θα οδηγήσουν το νησί σε ανοδική πορεία. Είναι επιτακτικό στις τοπικές κοινωνίες οι πολίτες να επιβάλλουν το διάλογο και την αξιοκρατία στην επιλογή του Δημάρχου διότι θα είναι ο «μάνατζερ» της μεγάλης, συλλογικής «επιχείρησης-Δήμου» που θα κληθεί να διαχειριστεί τις κοινές τοπικές υποθέσεις για μια ολόκληρη 5ετη θητεία.

Γιατί οι πολίτες, στην περίπτωση του Δήμου είναι οι ισότιμοι «μέτοχοι» της «επιχείρησης». Διότι οι πολίτες είναι αυτοί που καλούνται, σύμφωνα με το νόμο, να πληρώσουν με τα δημοτικά τέλη και τους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης το κόστος λειτουργίας της «επιχείρησης» σε σχέση με την ποιότητα των υπηρεσιών. Οι πολίτες είναι αυτοί που θα κληθούν επίσης να πληρώσουν το κόστος μιας κακής διαχείρισης. 


Αυτό λοιπόν που κάνουν οι μέτοχοι μιας επιχείρησης με την...
επιλογή ικανής Διοίκησης πρέπει να κάνουν και οι δημότες με την επιλογή του Δημάρχου. Και εάν στην επιχείρηση οι μέτοχοι ενδιαφέρονται για τον μάνατζερ που θα τους φέρει τα περισσότερα κέρδη, στην περίπτωση του Δημάρχου δεν έχουμε κέρδη και αυτό που αξιώνουν οι πολίτες-«μέτοχοι» είναι η καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών με το μικρότερο δυνατό κόστος. Αξιώνουν τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του νησιού να ανταποκριθεί με επιτυχία στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης και απασχόλησης για τους δημότες.

Γι’ αυτό οι δημοτικές εκλογές διαφέρουν από τις άλλες εκλογικές αναμετρήσεις. Γι’ αυτό στις δημοτικές εκλογές έχει ξεπεραστεί ο άκρατος κομματικός ανταγωνισμός και δημιουργούνται σχήματα αυτοδιοικητικά που προέρχονται από ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Οι πολίτες γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και νοιάζονται για την καλή διαχείριση της κοινής τους «επιχείρησης» ξέροντας ότι αν κάτι δεν πάει καλά οι ίδιοι θα κληθούν να πληρώσουν το «μάρμαρο» με πρόσθετες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ.

Ο δημότης όμως είναι πλέον υποψιασμένος. Γνωρίζει καλά ότι όχι μόνο είναι ο τελικός κριτής, που καλείται να επιλέξει τον καλύτερο Δήμαρχο για το νησί του, αλλά κι ότι είναι ο ίδιος που στο τέλος καλείται να πληρώσει πάντα «το μάρμαρο» της καλής ή κακής επιλογής του και δεν θα «παρασυρθεί» από κομματικές ή άλλες «σειρήνες». Γνωρίζει ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, ο υποψήφιος Δήμαρχος να είναι μια προσωπικότητα που συσπειρώνει την ευρύτερη δυνατή αποδοχή και την ευρύτερη δυνατή εκτίμηση των πολιτών.

Ο Χρήστος Βασιλούδης και ο συνδυασμός που συγκροτήθηκε, είναι μια αυτοδιοικητική πρόταση που με εμπειρία και γνώση  μπορεί να ανταποκριθεί απόλυτα στη μεγάλη πρόκληση του Δήμου Σκοπέλου για την επόμενη 5ετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.