Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ο Ηλίας Χαραλαμπάκης ρωτάει...

…περιμένοντας μια απάντηση 
Αν και δεν ήθελα να απαντήσω, με τον τρόπο που απάντησες [ΚΛΙΚ] Ισίδωρε με βάζεις εν τέλη στην διαδικασία να γίνω πιο συγκεκριμένος σε αυτά που έγραψα και ναι δυστυχώς με τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα στους διαφόρους γνωστούς και φίλους οι οποίοι δεν είναι μέσα στην κίνηση και δεν έρχονταν στις γενικές συνελεύσεις και οντάς ελάχιστα πληροφορημένοι  αναγκάζομαι να κάνω αυτήν την ανάρτηση.
Χαρακτηρισμούς μπορούμε να δίνουμε όλοι ο ένας στον άλλο χιλιάδες. Αναφέρομαι στα περί θεϊκού χαρίσματος, ενοχών κ.τ.λ. Άλλωστε είναι το μόνο εύκολο. Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε συνήθως είναι να απαντάμε επί της ουσίας.  Πάμε όμως στο δια ταύτα: 

Όταν ανακοίνωσα την παραίτηση μου στον Πάνο και στον Νέστορα δεν παρέσυρα κανέναν. Ο Πάνος ήθελε να παραιτηθεί και ο Νέστορας είχε παραιτηθεί ήδη. Οι λόγοι της δίκης τους άρνησης προς την ΔΗ.ΚΙ.ΠΟ. ήταν οι ίδιοι με τους δικούς μου. Είναι οι λόγοι που περιγράφουμε στο προηγούμενο κείμενο: Μεγάλο χρονικό διάστημα της κίνησης χωρίς άνοιγμα προς τον κόσμο, ταυτόχρονη έλλειψη εμπιστοσύνης από μέρους μας σε αρκετά από τα άτομα που είναι μέλη της κίνησης και μια γενική συνέλευση την περασμένη Κυριακή που το ζήτημα της δημοκρατίας εξέλειπε δια παντός. Αν τα προσθέσεις αυτά τα τρία είναι αρκετά για να αποχωρίσουν κάποιοι άνθρωποι. Θα έλεγα λοιπόν ότι το υποτιμητικό σου σχόλιο προς τους τρεις μας ότι οι δυο είναι παρασυρμένοι και ο ένας παρασύρει, είναι πολύ τραβηγμένο. Το ερώτημα που τίθεται σε εμάς είναι το εξής: πως θα εμπιστευτούμε μια κίνηση  όταν παρουσιάζει τέτοια συμπτώματα; Και πως θα μπορέσουμε να την αλλάξουμε όταν δεν μας το επιτρέπετε; 

Προς απόδειξη αυτού αναφέρω τα εξής:

Στην τελευταία γενική συνέλευση, ήσουν εκεί όπως ήμουν και εγώ, όπως ήταν και η Λάμπρου. Δεν με άκουσες που ρωτούσα σθεναρά και φωναχτά αν...
τα μέλη της ΔΗ.ΚΙ.ΠΟ. έχουν δικαίωμα να καλούν ανοιχτές γενικές συνελεύσεις;

Περίμενα μια απάντηση από την επιτροπή για να καταλάβω και εγώ αν όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα μέσα στην κίνηση (όπως λεμέ ότι έχουμε). Το έκανα μεγάλο θέμα (όσοι ήταν εκεί το είδαν) το ζήτημα των δικαιωμάτων των μελών.

Τελικά απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα δεν πήρα από την επιτροπή. Δεν είναι λίγο παράξενο αυτό; Για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που κρίνει και τον χαρακτήρα της ΔΗ.ΚΙ.ΠΟ. η επιτροπή να μη μου απαντήσει; Κανονικά δεν έπρεπε να έχει τεθεί σε ψηφοφορία; Ή μήπως δεν έχουμε τέτοια δικαιώματα; Αντιθέτως υπήρχε μια διάχυτη αρνητικότητα στο γεγονός ότι ζήτησα, ως μέλος μιας Δημοκρατικής Κίνησης, να μπορεί ο καθένας μας να κάνει ανοιχτές γενικές συνελεύσεις, επαληθεύοντας έτσι την θεωρία της διακήρυξης. Τελικά ποια είναι τα δικαιώματα των μελών (ανέτρεξε και στο πρώτο κείμενο μου) μπορούμε να κάνουμε προτάσεις, δεν μπορούμε, τι ισχύει; 

Οι ευθύνες σου:

α)  Εσύ αφού καίγεσαι για την δημοκρατικότητα της κίνησης, γιατί δεν με υπερασπίστηκες στην τελευταία γενική συνέλευση και γιατί (άσχετα από έμενα) όταν έβλεπες τους υπόλοιπους της επιτροπής να απορρίπτουν το αίτημα μου με την σιωπή τους, δεν βγήκες μπροστά (όπως καλή ώρα έκανες με το κείμενο που ανάρτησες στις Βόρειες Σποράδες ) και να υπερασπιστείς τα δικαίωμα όλων μας να είμαστε ίσοι εκεί μέσα και να καλούμε γενικές συνελεύσεις όποτε το κρίνουμε σκόπιμο; 

Γιατί δεν μίλησες καθόλου για αυτό;

Η Λαμπρού γιατί δεν μίλησε  επίσης; Αφού ήταν εκεί και με άκουσε; Σας δίνω μια απάντηση Έλενα και για ποιο λόγο δεν καλέσαμε γενική συνέλευση για να δηλώσουμε την παραίτηση μας. Διότι δεν μας επιτρέπεται να καλέσουμε γενικές συνελεύσεις.

Απάντηση λοιπόν δεν πήρα και το θέμα έκλεισε άδοξα χωρίς να του αξίζει.

β)  Να σου θυμίσω δε, ότι την τελευταία Κυριακή των αποκριών ήρθα δυο φορές σε εσένα και μια φορά στον Σπύρο και ζήτησα να καλέσω γενική συνέλευση, για δικό μου θέμα που είχε σχέση με την οργάνωση της κίνησης και η απάντηση ήταν αρνητική από τον Σπύρο ενώ εσύ ήσουν ουδέτερος. Ξέρεις η ουδετερότητα δεν δείχνει σθεναρή υπεράσπιση των δικαιωμάτων που υποτίθεται ότι υπερασπιζόμαστε. Το αντίθετο δείχνει.

γ) Την μια λοιπόν στην γενική συνέλευση δεν με υπερασπίστηκες, την άλλη όταν σου ζήτησα γενική συνέλευση ήσουν από ουδέτερος ως αδιάφορος πως βγαίνεις τώρα και γράφεις ότι οι λόγοι της αποχώρησης μας είναι αυθαίρετοι; Επίσης η δίκη σας μονομερή άρνηση σε ένα αίτημα ενός μέλους δεν μπορεί να εκφράζει μια ολόκληρη κίνηση, εκτός και αν δεν λειτουργούμε δημοκρατικά η κίνηση. Θα εκφράζει την κίνηση ολόκληρη κάποιος  μόνο στην περίπτωση που αυτά που απαντάται είναι αυτά που έχουν θεσμοθετηθεί από τους πολλούς.

Αν βέβαια βλέπεις εσύ κάπου μέσα στη διακήρυξη της κίνησης στο Facebook τις αρμοδιότητες της επιτροπής έτσι ώστε και εμείς να καταλάβουμε ότι τα δικαιώματα των μελών δεν είναι κάπου μέσα στο κεφάλι σας αλλά τα έχετε διακηρύξει με διαφάνεια για να τα διαβάζουν όλοι, δείξτε το και σε μας για να ξέρουμε ότι δεν είναι κάτι το οποίο το γνωρίζεται μόνο εσείς. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Και όταν δεν υπάρχουν ξεκάθαροι θεσμοί η κίνηση μπάζει νερά. 

Τώρα όσον αφορά τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες στις γενικές συνελεύσεις.  Είδες εσύ κάποιες πλειοψηφίες στην τελευταία γενική συνέλευση; Διότι εγώ και ο Αγόρος δεν είδαμε.
Επίσης  στη παραίτηση του Πάνου, το Σάββατο το πρωί, του είπες ότι οι γενικές συνελεύσεις και η δημοκρατία της κίνησης θα γίνουν μετά τις εκλογές.

Αν ισχύει αυτό, τότε το επιχείρημα των τριών μας ότι δεν μπορούμε να σας εμπιστευτούμε είναι σωστό.  Προεκλογικά δεν βρισκόμαστε για να θεσμοθετήσουμε την δημοκρατία μεταξύ μας, μετεκλογικά θα το κάνουμε αυτό; Μετεκλογικά ο κάθε ένας (αναλόγως του αποτελέσματος) θα έχει πάρει τη θεσούλα του. Γιατί θα πρέπει εμείς να σας έχουμε εμπιστευτεί από πριν… χωρίς αποδείξεις; Στον 21ο αιώνα ζούμε, μην το ξεχνάς, δεν ζούμε στον Μεσαίωνα. Χρειάζονται αποδείξεις οι λογικοί άνθρωποι για να πιστέψουν σε κάτι. Μην ξεχνάς ότι σε αυτούς τους εμπειριοκράτες που έζησαν πριν από δυόμιση αιώνες στην Ευρώπη οφείλεις εσύ την δυνατότητα σου να κατεβαίνεις σήμερα υποψήφιος και να μιλάς για Δημοκρατία. Μην απευθύνεσαι λοιπόν στο συναισθηματισμό των ανθρώπων, στην λογική τους και στην εμπειρία τους να απευθυνθείς. Αυτοί θα σε βοηθήσουν στο μέλλον.

Όταν λοιπόν όλα αυτά που διακηρύσσονται στην θεωρία και εμπεριστατωμένα δεν συμβαίνουν προεκλογικά , δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο απάντησες σαν να συμβαίνουν;

Θα ήθελα να μου απαντήσεις οπωσδήποτε. 

Μέχρι στιγμής έχεις την εκτίμηση μου, θα ήθελα να μου απαντήσεις ειλικρινά διότι ήσουν εκεί και τα συμβάντα στα οποία αναφέρομαι είναι πραγματικά και το ξέρεις. Αν μου απαντήσεις ειλικρινά, θα εξακολουθείς να έχεις την εκτίμηση μου, αν όχι, θα καταλάβω ότι είσαι κάποιο άλλο άτομο από αυτό που χαιρετώ και έχω συνεργαστεί αρκετές φορές.

Περιμένω την απάντηση σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.