Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Οι Πειρατές της Αλοννήσου

Το νέο βιβλίο του Αλοννησιώτη Κώστα Μαυρίκη
Βόρειες Σποράδες τέλος 18ου αιώνα αρχές 19ου.
Οι αδιάκοποι ευρωπαϊκοί πόλεμοι και η κατάρρευση της οθωμανικής αυτοκρατορίας δίνει χώρο στην αναρχία στη θάλασσα. Ο Οδυσσέας και ο Τσέλιος, παρασυρόμενοι από ανεξέλεγκτα γεγονότα, ενώνονται από την μοίρα. Μαζί θα ξεφύγουν από τα στενά όρια της τοπικής πειρατείας και θα εμπλακούν με ισχυρούς και αδίστακτους αντιπάλους, προκαλώντας την τύχη τους.
Σε μια εποχή που η ζωή στις Βόρειες Σποράδες είναι ιδιαίτερα σκληρή, λόγω της πειρατικής έξαρσης, οι δύο καλούνται να επιβιώσουν σε ένα αδυσώπητο περιβάλλον.
Θα τα καταφέρουν ή θα παρασυρθούν από τις ισχυρές φουρτούνες της εκρηκτικής εποχής τους;

Την Κυριακή 16 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Δήμου Αλοννήσου θα γίνει η παρουσίαση του 6ου νέου βιβλίου του συγγραφέα Κώστα Μαυρίκη, ιστορικό μυθιστόρημα «Οι Πειρατές της Αλοννήσου».

Το βιβλίο αποτελεί τον 3ο τόμο του «Αρχείου Μελετών Αλοννήσου και Ερημονήσων» και τα έσοδα από την πώλησή του θα διατεθούν για να αγοραστεί από το «Μουσείο Αλοννήσου» το σπάνιο δίτομο έργο του Γερμανού Περιηγητή του 1840 Carl Fielder.

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ:

Άνω Μαγνήτων Νήσοι
Χαρτογράφοι και Χαράκτες Σκιάθου - Σκοπέλου - Αλοννήσου
Όψεις της Κοινωνίας της Αλοννήσου (18ος - 19ος αιώνας)
Χθες
These Scattered Isles

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.