Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Τί είναι το Α' Τεστ;

Είναι το πρώτο Ελληνικό Τεστ Σχολικής Ετοιμότητας που σταθμίστηκε στη χώρα μας. Είναι το αποτέλεσμα της επιστημονικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε από τους Θωμαϊδου Λωρέττα (παιδιάτρου, Επίκουρης καθηγήτριας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθύντρια της πρώτης Μονάδας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής στην Ελλάδα) και Μαντούδη Στέλιο (αναπτυξιακός εργοθεραπευτής). 
Το Α' Τεστ είναι στατιστικά σημαντικό γιατί εφαρμόστηκε σε χιλιάδες Ελληνόπουλα που φοίτησαν στο νηπιαγωγείο και τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών απέδειξαν ότι έχει ποσοστό αξιοπιστίας 99,8%. Οι ειδικοί που είναι υπεύθυνοι για το σχεδιασμό του κατέληξαν σε εφτά τομείς που θεωρούν ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην ικανότητα του παιδιού να συμμετέχει ενεργά και χωρίς προβλήματα στη σχολική διαδικασία και αυτούς εξετάζει. Πρόκειται για την κριτική ικανότητα, τις γλωσσικές αναλογίες, την αφαιρετική σκέψη, τον οπτικοακουστικό συντονισμό, την οπτική αντίληψη, την αδρή κινητικότητα και τις ακολουθίες.

Το Α' Τεστ Ελέγχει αν και κατά πόσο ένα παιδί είναι...
έτοιμο να φοιτήσει στο σχολείο. Το τεστ απευθύνεται σε «φυσιολογικά» παιδιά που φοιτούν στο νηπιαγωγείο και πρόκειται να αρχίσουν τη φοίτησή τους στην Α' Δημοτικού.  Με το Α' Τεστ εντοπίζονται έγκαιρα τα παιδιά εκείνα που εμφανίζουν δυσκολίες στη συμπεριφορά τους, στη συγκέντρωση προσοχής τους, στη γλωσσική και γνωστική τους ικανότητα. Οι δυσκολίες αυτές αν αντιμετωπισθούν έγκαιρα προλαμβάνουν την εκδήλωση μαθησιακών δυσκολιών.

Η δοκιμασία χορηγείται αποκλειστικά και μόνο από τους Εξουσιοδοτημένους Συνεργάτες του Α' ΤΕΣΤ οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στον τρόπο χορήγησής του. Το Α' Τεστ βαθμολογείται από ηλεκτρονικό υπολογιστή και για κάθε παιδί που εξετάζεται εκδίδεται αυτόματα αναφορά των αποτελεσμάτων. 

Ποια είναι τα οφέλη για τα παιδιά και τους γονείς;

Τα παιδιά που έκαναν το Α' Τεστ ένιωσαν συναισθηματική σιγουριά και ασφάλεια για να αντιμετωπίσουν την νέα σχολική ύλη. Επίσης, ένιωσαν πιο εξοικειωμένα με το σχολικό περιβάλλον, ενώ όσα είχαν κάποια μικρή δυσκολία την είχαν αποκαταστήσει έγκαιρα.
Οι γονείς των παιδιών που έκαναν το Α' Τεστ, βεβαιώθηκαν ότι τα παιδιά τους ήταν πραγματικά έτοιμα να αρχίσουν το σχολείο. Ένιωσαν ασφάλεια και σιγουριά για τις ικανότητες των παιδιών τους και τους έδωσε την δυνατότητα να τα βοηθήσουν αποτελεσματικά αν είχαν κάποια δυσκολία.

Μέσω του Α' Τεστ, οι γονείς ενημερώθηκαν ότι υπάρχει και στη χώρα μας αντικειμενικός τρόπος ανίχνευσης πιθανών μαθησιακών δυσκολιών πριν την έναρξη του σχολείου.
  • Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, κλείστε ένα ραντεβού (χωρίς οικονομική επιβάρυνση) για να ενημερωθείτε λεπτομερώς για το Α' Τεστ.

Εξουσιοδοτημένος Συνεργάτης Α' Τεστ:

Λιθαδιώτη Κατερίνα
Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος MSc
Σκόπελος Ν. Μαγνησίας, 37003

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2424022223 & 6983833342.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.