Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

1ο Βαλκανικό Συνέδριο Στέβιας στον Βόλο

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Θεσσαλίας, το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία διοργανώνει το
1ο Βαλκανικό Συνέδριο Στέβιας, με τίτλο:

«ΣΤΕΒΙΑ -ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΔΙΑΘΕΣΗ - ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ».

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2014 στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Κορδάτος» του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην παραλία του Βόλου, θα λάβουν μέρος οι χώρες...
Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία και Τουρκία και διοργανώνεται υπό την αιγίδα των:

1) Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
2) Υπουργείο Υγείας
3) Περιφέρεια Θεσσαλίας
4) Δήμο Βόλου
5) Ελληνο-Τουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο
6) Ελληνο-Βουλγαρικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της παραγωγής Στέβιας, καθώς τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε πειραματικό επίπεδο, και παράγει τα πρώτα προϊόντα Στέβιας στην Ελλάδα, με την επωνυμία PELION STEVIA (http://www.pelionstevia.com/). Πρέπει να αναφερθεί πως η παραγωγή Στέβιας στην Ευρώπη νομιμοποιήθηκε από τον Δεκέμβριο του 2011.

Το Συνέδριο έχει χωριστεί σε 3 θεματικές ενότητες:
Ενότητα 1: Καλλιέργεια-Παραγωγή
• «Παραγωγή σποριόφυτων Στέβιας»
Ντζάνης Ηλίας, Γεωπόνος, πρ. πρ/νος Κ.Σ.Ε Αγρινίου ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΘΙΑΓΕ)
• «Στέβια: Καλλιέργεια-Προοπτικές»
Λόλας Πέτρος, σ. Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
• «Φυτοπροστασία Καλλιέργειας Στέβιας»
Βέλλιος Ευάγγελος, Λέκτορας, Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Καραπαππά Βασιλική Δρ. Φυτοπαθολόγος, Δήμος Αγρινίου
• «Αξιολόγηση δυο ποικιλιών Στέβιας σε πειράματα δοχείων σε θερμοκήπιο. Επίδραση 3 επιπέδων σκίασης και τριών λιπασμάτων»
Γκέρτσης Αθανάσιος, Καθηγητής ,Αμερικανική Γεωργική Σχολή
• «Η εφαρμογή συστήματος διαχείρισης της άρδευσης σε δύο γονοτύπους Στέβιας και αξιολόγηση των αποδοτικών και αγρονομικών χαρακτηριστικών τους.»
Οικονόμου Γαριφαλλιά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ενότητα 2: Οικονομικότητα-Εμπορία
• «Οικονομικότητα της καλλιέργειας της Στέβιας στην Ελλάδα»
Πολύμερος Κων/νος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
• «Στέβια: Μάρκετινγκ και Εξαγωγική Δραστηριοποίηση»
Κυανίδης Γιάννης, Υπ. Διδάκτορας Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Ενότητα 3: Ιδιότητες-Χρήσεις-Διατροφή
• «Η σημασία της Στέβιας και των νεώτερων γλυκαντικών στη διατροφή και στο Σακχαρώδη διαβήτη»
Δημοσθενόπουλος Χάρης, Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος, Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία
• «Από την διάγνωση στην πρόληψη και στην πρόληψη των επιπλοκών»
Λέπουρας Αντώνιος, Ιατρός Παθολόγος εξειδικευμένος στον Σακχαρώδη Διαβήτη, μέλος ΔΣ Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας
• «Αντικατάσταση της Ζάχαρης με Στέβια: Μεταβολές στην Τεχνολογία και στην Ποιότητα των Τροφίμων»
Γιαννούλη Περσεφόνη, Επίκουρος καθηγήτρια, Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν, ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Όποιος επιθυμεί να παρευρεθεί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στη φόρμα που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.pilio.tv.

Για επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κύριο Σουφλιά Στέφανο στο παρακάτω email: pilioinspro@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.