Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Οι Πρόσκοποι εφοδιάζουν το Ιατρείο Αλοννήσου

Το Προσκοπικό Δίκτυο Αλοννήσου δραστηριοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες για τη συλλογή αναλώσιμου υγειονομικού υλικού (γάζες, σύριγγες, οινόπνευμα, κλπ), με σκοπό να καλύψει ανάγκες του τοπικού Περιφερειακού Ιατρείου. Η ενέργεια έγινε καθαρά με προληπτικό χαρακτήρα, αφού ο εφοδιασμός του Ιατρείου από την αρμόδια υπηρεσία γίνεται με μεγάλη δυσκολία.
Οι Πρόσκοποι, κάνοντας πράξη το ρητό τους «Έσο Έτοιμος», απεύθυναν έκκληση συγκέντρωσης υλικών, στην οποία ανταποκρίθηκαν κυρίως ιδιώτες και φορείς του νησιού.
Το υλικό, περίπου 10 μεγάλα χαρτοκιβώτια, παραδόθηκε από...

"Μεμονωμένο Περιστατικό" με τον Δημήτρη Τζίτζη

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου ο "δικός" μας Δημήτρης Τζίτζης στη μουσική σκηνή "Βάτραχοι", σε τραγούδια οικονομικοπολιτικοερωτικού ενδιαφέροντος με τίτλο "Μεμονωμένο Περιστατικό".

Είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ "ΒΑΤΡΑΧΟΙ"
Σόλωνος 103 / Εξάρχεια
210 3819017 - 6937 198 995

Εθελοντισμός στη Γλώσσα;

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γλώσσας, με τις παραιτήσεις κάποιων και την αντικατάσταση από κάποιους άλλους, μου δίνεται η ευκαιρία να πω την άποψη μου για τον εθελοντισμό στο χωριό μας. Υπάρχει εθελοντισμός στον τόπο μας; Δύσκολο και ευαίσθητο θέμα το οποίο χρήζει ανάλυσης και επεξεργασίας.
Καταρχήν τι είναι εθελοντισμός; Η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Ο εθελοντισμός εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ο καθένας από αυτούς με τη δική του φυσιογνωμία και μέθοδο δράσης. Κοινό χαρακτηριστικό όμως όλων είναι η συνδρομή τους στην προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Στη σύγχρονη εποχή ο εθελοντισμός έχει καθιερωθεί ως ο θεσμός εκείνος, που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών περιβαλλοντικών προβλημάτων και όχι μόνο και καλείται να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους και οι μηχανισμοί της αγοράς. Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα καθώς αφορά όλους ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. Ποιο είναι το μοντέλο του εθελοντισμού; Ο εθελοντισμός μπορεί να θεωρηθεί ως συνδυασμός ακτιβισμού και άμισθης εργασίας, αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και της ανιδιοτελούς προσφοράς.
Θα μου πείτε, ναι ωραία όλα αυτά αλλά τι σχέση έχουν με το χωριό μας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο; Πως δεν έχουν, αφού όλο...

Αποκλεισμένοι από υγειονομική περίθαλψη εκατομμύρια συμπολίτες μας

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ BΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Προς τους Υπουργούς
Υγείας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, και Οικονομικών
Η βάρβαρη και γενικευμένη επίθεση που έχει δεχθεί η ελληνική κοινωνία από την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων, έχει ήδη προκαλέσει δραματικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα εκατομμυρίων συμπολιτών μας και έχει δημιουργήσει συνθήκες πρωτοφανούς για ευρωπαϊκή χώρα ανθρωπιστικής κρίσης.
Σύμφωνα με τα τελευταία μηνιαία δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ για τα ποσοστά απασχόλησης και ανεργίας, αποτυπώνεται ότι τον Ιούνιο του 2013 από το σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας (5.032.000 εκ), εργάζονται τα 3.628.400 ενώ το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε 27,9% με τους ανέργους να φτάνουν στο 1.403.700 Τα...

Ζητάει στέγη και αγάπη

Είναι θηλυκιά 7-8 μηνών, όμορφη, φιλική και έξυπνη. Κάποιος την εγκατέλειψε στο Έλιος εδω και δύο ημέρες.

Αν κάποιος την θέλει πραγματικά ας στείλει μήνυμα.

Σημαντικά έργα θα ξεκινήσουν στο νησί της Σκιάθου

Σημαντικά έργα θα ξεκινήσουν στο νησί της Σκιάθου, μετά από ομόφωνη απόφαση για την αποδοχή των μελετών τους, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Σκιάθου Νικολάου Πλωμαρίτη.
Τα έργα με τη σειρά που ψηφίστηκαν είναι:
α) η αποκατάσταση του κτιρίου του Ζήση Οικονόμου στην οδό Ουρανίτσης στη Σκιάθο και η μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο
(στα πλαίσια του «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ (O.Σ.A.N.) ΣΚΙΑΘΟΥ» στον ΑΞΟΝΑ 4 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013 (Κωδ. Προσκλ. 60/2013).
β)βελτίωση οδοστρώματος οδού στην...

Απορρίφθηκε προσφυγή του Δήμου Σκοπέλου...

...κατά της ανάκλησης των αδειών κυκλοφορίας
των Δ.Χ. λεωφορείων κυριότητάς του
Απορρίφθηκε από την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κα Καλλιόπη Γερακούδη από 22-7-2013 προσφυγή του Δήμου Σκοπέλου, κατά της αριθμ. 10094/17-7-2013 απόφασης του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας (κλικ), ως απαράδεκτη κατά το νόμο. 
Κατά της απόφασης προβλέπεται άσκηση προσφυγής στα αρμόδια δικαστήρια. 

Διαβάστε την απορριπτική απόφαση ΕΔΩ

Λήξη της αντιπυρικής περιόδου

Σήμερα 31 Οκτωβρίου 2013 λήγει η αντιπυρική περίοδος 2013 ευτυχώς χωρίς να έχει παρουσιαστεί κάποιο μεγάλο συμβάν πυρκαγιάς με αρνητικά αποτελέσματα στο Νησί μας.
Η Σκόπελος εξακολουθεί να είναι 
το πιο «Πράσινο νησί του Αιγαίου»
Ένα μέρος από την μεγάλη αυτή επιτυχία ανήκει και στον καθένα απλό πολίτη του νησιού αυτού, που με την προσοχή του και τη συμμόρφωσή του στις υποδείξεις και Διατάξεις της Υπηρεσίας μας, βοήθησε ώστε να κρατήσουμε ανέπαφο το δάσος, τη στιγμή που άλλα μέρη της πατρίδας μας επλήγησαν σοβαρότατα.
Μια βασική αγροτική δραστηριότητα αυτή την εποχή είναι και ο καθαρισμός των ελαιοπερίβολων και το κάψιμο των προϊόντων του καθαρισμού (κλαδιά).
Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή όλων όσων πρόκειται να κάψουν τα κλαδιά στα κτήματά τους, να συμμορφωθούν με...

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Σκοπέλου επιστρέφει...

Την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο cafe Bardon, θα γίνει η πρώτη συνάντηση της επιτυχημένης και αγαπημένης από τους Σκοπελίτες Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Σκοπέλου, με δάσκαλο / σκηνοθέτη τον Τάκη Μόσχο.

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει είναι ευπρόσδεκτος

«Το κυνηγόσκυλο των Baskervilles» στην Αλόννησο

Οι Gits παρουσιάζουν το πασίγνωστο θρίλερ του Sherlock Holmes «Το κυνηγόσκυλο των Μπάσκερβιλ» το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013. Η παράσταση θα γίνει στην «Πανσέληνο» στο Παλιό Χωριό και η παράσταση θα ξεκινήσει στις 19:15.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 12,50€ ανά άτομο και περιλαμβάνουν επίσης ένα γεύμα από μπουφέ μετά την παράσταση. 
Για κρατήσεις εισιτηρίων μπορείτε να καλέσετε τη Renee στο 24240-65833.

Ελπίζουμε να είστε όλοι εκεί!

Λίγα Λόγια για το Έργο…

O Sherlock Holmes και o Dr. Watson λαμβάνουν μία επίσκεψη από τον Dr. James Mortimer, ο οποίος επιθυμεί να τους συμβουλευθεί πριν συναντήσει τον Sir Henry Baskerville, τον τελευταίο κληρονόμο των Baskervilles, στο κτήμα Baskerville στο Dartmoor. 
Τους διηγείται το μύθο του κυνηγόσκυλου του Baskervilles, ένα δαιμονικό σκυλί, το οποίο σκότωσε το Sir Hugo Baskerville αρκετά χρόνια πριν και θεωρείται επικίνδυνο για όλους τους Baskervilles στην περιοχή Dartmoor. Όταν ο Holmes κρίνει την ιστορία ως ιστορία νεράιδων, ο Dr. Mortimer, τους διηγείται τα γεγονότα του πρόσφατου θανάτου του Sir Charles Baskerville. Ο θείος Henry, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στον κήπο του χωρίς κανένα ίχνος φυσικής ζημίας, αλλά με ένα διαστρεβλωμένο πρόσωπο από ανεξήγητο τρόμο. Αποκαλύπτει έπειτα κάτι που δεν είχε αναφέρει στην επίσημη έρευνα, ότι είχε παρατηρήσει ίχνη πατημασιάς ζώου σε κάποια απόσταση από το σώμα που βρέθηκε, ίχνη ενός γιγαντιαίου κυνηγόσκυλου!

Παράξενο ψάρι ή ξερό φύλλο;

Ο Δαυίδ Κουτσογιαννόπουλος, συγγραφέας, δύτης και φωτογράφος γράφει για την προηγούμενη ανάρτηση (κλικ):

«Το άγνωστο ψάρι που βρήκατε είναι λοβόψαρο (Lobotes surinamensis). Είναι ένα είδος που εδώ και χρόνια ζει στα νερά μας, αλλά δεν εμφανίζεται συχνά. Η αναφορά επομένως είναι πολύ σημαντική. Η αρχική του κατανομή είναι τα ήρεμα, ζεστά νερά της Ινδονησίας και της Ταϋλάνδης. Κολυμπάει με το σώμα πλαγιαστό γιατί στα νερά που ζει μπερδεύεται με τα ξερά φύλλα που πέφτουν στη θάλασσα από τα μαγκρόβια δάση.
Υπάρχει σχετική αναφορά στο βιβλίο μου "Τα Ψαρια της Ελλάδας" σελ.268.»

Διαβάστε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΕΔΩ (κλικ)

Ένα παράξενο / άγνωστο(;) ψάρι στο λιμάνι της Σκοπέλου

Κολυμπάει στο πλάι, βγαίνει για λίγο στον αφρό και μετά χάνεται...

Η δεύτερη φορά που το...

Ιερά Πανήγυρις των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού

Ιερά Πανήγυρις των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού εκ της Μικράς Ασίας και της μητρός αυτών Θεοδότης θα τελεστεί  στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκοπέλου (Παπαμελετίου).

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Πέμπτη 31/10/2013
19:00-21:00 μικρό απόδειπνο, μέγας Εσπερινός με ανοιξαντάρια, περιφορά εικόνας, λιτή, αρτοκλασία.
Παρασκευή  1/11/201307:
30-10:20 Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Οι Άγιοι Ανάργυροι ας χαρίζουν σε όλους υγεία.    

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Φθινοπωρινές εικόνες στο λιμάνι

Μέσα φθινοπώρου και το έρημο λιμάνι έχει τους εραστές του. Είναι αυτοί, οι ίδιοι, που θα τους δεις κάθε μέρα, πολλές φορές στην ίδια θέση…

Βόλτες στο πουθενά για φρεσκάρισμα σκέψεων και ιδεών, βάδην για καλή καρδιά και επιθυμητή σιλουέτα, αλλά και ψάρεμα με το ανάλογο πηγαδάκι για ψιλοκουβέντα...

Η συζήτηση περιλαμβάνει τα πάντα: ολίγη από τρόικα και μνημόνιο, ιστορίες για ψαρέματα και παλιές θύμησες, κοινωνική κριτική και το δελτίο της ημέρας, που πολλές φορές είναι τόσο πλούσιο που φθάνει να βγάλεις ένα οκτασέλιδο εφημερίδας.

Όσο μικραίνει η μέρα, το σήμα για τη διάλυση της παρέας το δίνει το flying cat, που φθάνει στο λιμάνι 17.25…

Νυχτώνει, ώρα για το σπίτι… Αύριο πάλι!

Νέο Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Γλώσσας

Η Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας συνεδρίασε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου. Κατά την συνεδρίαση ενημερώθηκαν τα μέλη του Συλλόγου για το κόστος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων "ΓΛΩΣΣΑ 2013" και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε  ψηφοφορία προς αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών του Δ.Σ.

Η σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Καρβέλη Σπυριδούλα
Αντιπρόεδρος: Roger Fox
Γραμματέας: Αγγελέτου Κωνσταντίνα
Ταμίας: Τζανετή Καλλιόπη
Μέλος: Μιχελής Γιώργος 
Αναπληρωματικό μέλος: Λαγουδάκης Γιώργος

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Α.Ο. Σκοπέλου - Α.Ο. Σκιάθου 1-2

Φιλικός αγώνας προετοιμασίας μεταξύ των ομάδων Α.Ο. Σκοπέλου και Α.Ο. Σκιάθου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημοτικό στάδιο, όπου το τέλος του αγώνα βρήκε νικητές τους Σκιαθίτες με 2-1, παρά την πίεση που άσκησε στα τελευταία λεπτά η Σκόπελος χάνοντας πολλές ευκαιρίες.

Το ματς ήταν πολύ καλό και οι δύο προπονητές που δοκίμασαν συστήματα και όλους τους παίκτες που διαθέτουν έμειναν ευχαριστημένοι.

Η διοίκηση του Α.Ο. Σκοπέλου ευχαριστεί την ομάδα της Σκιάθου, η οποία αποδέχτηκε την πρόταση για αυτόν το φιλικό αγώνα, καθώς επίσης και όσους φίλους της ομάδας βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο, ενώ περιμένει και όσους δεν ήρθαν σήμερα να...

28η Οκτωβρίου / Σκόπελος

Με καλοκαιρινό καιρό και διάθεση γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στη Σκόπελο, όπου μετά την δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και τον πανηγυρικό της ημέρας πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στην παραλία παρουσία πλήθους κόσμου που χειροκρότησε τη μαθητιώσα νεολαία.

ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΕΔΩ (facebook) και ΕΔΩ 

28η Οκτωβρίου / Αλόννησος

ΦΩΤΟ: ΦΙΛΙΤΣΑ ΘΕΜΕΛΗ

28η Οκτωβρίου / Σκιάθος

Μετά την κατάθεση στεφάνων και τον πανηγυρικό της ημέρας ακολούθησε η Σχολική Παρέλαση στη μεσημβρινή παραλία της Σκιάθου και η παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών από...

Όταν οι τύραννοι μάς πήρανε την λευτεριά

Αντί μνημοσύνου...

Πριν από πολλά χρόνια προσπάθησα και είχα την επιθυμία να γράψω αυτό το βιβλίο για ένα μέρος απ' τη ζωή μου που πέρασε, στα παιδικά και νεανικά μου χρόνια, γεμάτο από επικίνδυνες περιπέτειες.

Οι υποχρεώσεις της ζωής δεν μου έδωσαν αυτή τη ευκαιρία για να την πραγματοποιήσω. Τώρα που γέρασα και έχω όλη την ευκαιρία το αποφάσισα διστακτικά όμως, διότι είναι το πρώτο βιβλίο που γράφω. Πιθανόν να...

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Για καλά κιλίμια, χαλιά λέμε...

Μετά τα όσπρια (κλικ) ήρθε και η ώρα του Κώστα να φέρει τα χαλιά και τις μοκέτες του για «καλό και ζεστό χειμώνα».
Θα τον βρίσκετε κάθε μέρα στην παιδική χαρά στη Σκόπελο, αλλά και δίπλα από τον Μαρινόπουλο, για να διαλέξετε χρώματα και σχέδια…

Το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο παζάρι ΒΙΒΛΙΟΥ των εκδοτών ξανά στην Θεσσαλονίκη!

Αυτή τη φορά σε νέο χώρο, στην οδό Τσιμισκή 18 & Κομνηνών γωνία στο κτίριο που στέγαζε τα πολυκαταστήματα Notosgalleries – ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
150.000 ΒΙΒΛΙΑ - 150 ΕΚΔΟΤΩΝ
ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ
ΑΠΟ 0,50 ΕΥΡΩ.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος με την συνεργασία 150 εκδοτικών οίκων θα προσφέρει ξανά στην Θεσσαλονίκη από τις 2 Νοεμβρίου έως και τις 24 Δεκεμβρίου 2013 χιλιάδες βιβλία σε μοναδικά χαμηλές τιμές.
Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει το κοινό πως διάφορες εκδηλώσεις ιδιωτικών ή μη φορέων που διοργανώνονται στην Θεσσαλονίκη αλλά και αλλού, δεν έχουν καμία σχέση με το σωματείο και τις εκδηλώσεις που αυτό διοργανώνει.
Γίνονται προσπάθειες με παραπλανητικό τρόπο να εμφανιστούν άλλες εκδηλώσεις ως συνέχεια των δικών μας όσον αφορά και τον αριθμό των συμμετοχών αλλά και την τιμή πώλησης των βιβλίων.
Πριν από λίγες μόνο ημέρες διοργάνωση στην πόλη της...

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Α.Ο. Σκοπέλου - Α.Ο. Σκιάθου την Δευτέρα

Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, μετά την παρέλαση (1 μ.μ.), θα διεξαχθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας στο δημοτικό στάδιο Σκοπέλου, μεταξύ της ομάδας του Α.Ο. Σκοπέλου και της ομάδας της Σκιάθου, η οποία πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της ΕΠΣΘ.
Θα είναι ένα δυνατό τεστ για τους παίκτες της Σκοπέλου, εν όψει των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων και μια ευκαιρία για τους φίλους της να την δουν από κοντά, αφού λόγω των γνωστών προβλημάτων με τα πλοία (κλικ) ακόμα δεν έχει καταφέρει να παίξει στην έδρα της!

Οι φωτό από αγώνα των δύο ομάδων στη Σκιάθο.

Ομιλία στη Γλώσσα και τη Σκόπελο σήμερα και αύριο

H πρόεδρος του  συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού "Η Αγκαλιά", πρεσβυτέρα Βαρβάρα Καλογεροπούλου - Μεταλληνού, στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων της Ι.Μ. Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, θα μιλήσει το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 5 μ.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Γλώσσα και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ. στον Ιερο Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Σκόπελο με θέμα: «Μάνα, αστείρευτη πηγή αγάπης».

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Μην την πετάς... / Φέρ΄ την σ' εμάς...

Μεγάλωσες και δεν σου κάνει η στολή;
Έχεις κάποια στολή που δεν την θέλεις;
Άλλαξες κλάδο;
ΚΑΝΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!

Δώσε την στο Σύστημα!

Βοήθησέ μας να δημιουργήσουμε μια δανειστική ντουλάπα.
Σε περιμένουμε.

1ο Σύστημα Προσκόπων Σκοπέλου

Α.Ο. Σκοπέλου - Ιάσων Άλλης Μεριάς: ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΟ!


Άλλη μια αναβολή του αγώνα (ΚΛΙΚ) μεταξύ των ομάδων Α.Ο. Σκοπέλου - Ιάσονα Άλλης Μεριάς, αφού η HSW και το αρμόδιο υπουργείο αποφάσισαν να μην πραγματοποηθεί το προγραμματισμένο δρομολόγιο του Εξπρές Σκιάθος την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

Για τον ίδιο λόγο αναβάλλεται και ο αγώνας ΣΚΙΑΘΟΣ - ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ.

"Ο Δήμος του μέλλοντος" και οι "συνεργάτες των Γερμανών"

Με σκληρή γλώσσα και κατηγορίες σε βάρος συγκεκριμένων δημάρχων, αναφέρεται η ΠΟΕ – ΟΤΑ, χρεώνοντάς τους απ’ ευθείας συνεργασία με όσους απεργάζονται σχέδια μαζικών απολύσεων στους ΟΤΑ. Όπως αναφέρει η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ:
«Περισσότεροι από 60 Δήμαρχοι και δεκάδες άλλοι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύνολο 280, έσπευσαν στη Νυρεμβέργη να δώσουν τα "διαπιστευτήρια" τους στους σύγχρονους "Γερμανούς κατακτητές" της Ελλάδας, συμμετέχοντας στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση Δημάρχων που πραγματοποιήθηκε 22 και 23 Οκτωβρίου 2013.
Έσπευσαν να σφίξουν το χέρι και να χειροκροτήσουν τον εντεταλμένο της Γερμανικής Καγκελαρίας στην Ελλάδα Χάνς Γιόαχιμ Φούχτελ και των συνεργατών του.
Αυτών που σχεδιάζουν, μαζί με τους Έλληνες αιρετούς που...

28η Οκτωβρίου με ζωντανή μουσική στο Νάστα

Το μεσημέρι της Δευτέρας (28η Οκτωβρίου) η ταβέρνα - ουζερί «ο Νάστας» θα είναι ανοικτή με ζωντανή μουσική, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας θα είναι κλειστή.

Από το άλλο Σαββατοκύριακο και κάθε Σάββατο και Κυριακή για όλο το χειμώνα θα υπάρχει ζωντανή μουσική τα μεσημέρια…

Καλό χειμώνα!

Τα παλαιά βημόθυρα του Ναού του Χριστού στο Κάστρο

του Κωνσταντίνου Κουτούμπα
Μεταξύ των άλλων κειμηλίων που έχουν διασωθεί από το Ναό του Χριστού στο Κάστρο  είναι και οι θύρες της Ωραίας Πύλης ή αλλιώς θύρες του Αγίου Βήματος, τα κοινώς λεγόμενα, Βημόθυρα. Τα βημόθυρα αποτελούν τμήμα του αρχικού Τέμπλου του Χριστού, το οποίο κατασκευάστηκε το 1695, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η επιγραφή του στο υπέρθυρο της Ωραίας Πύλης, ‘‘Διὰ συνδρομῆς καὶ ἐξόδου Φραγκούλη Ἱερέως’’, το οποίο, κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις, όπως καταδείξαμε και σε προγενέστερη μελέτη. Tο αρχικό τέμπλο έφτανε μέχρι τις δεσποτικές εικόνες και φέρει επίχρυσο και επιχρωματισμένο διάκοσμο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Mέχρι τις 15 Νοεμβρίου η έκπτωση 35% της HSW

Παράταση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου στην έκπτωση 35% που προσφέρει η Hellenic Seaways σε νέους φοιτητές και τις οικογένειές τους για όλους τους προορισμούς που εξυπηρετεί.
Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Hellenic Seaways, παρατείνει τη διάρκεια ισχύος για την έκπτωση 35% που προσφέρει στους νέους φοιτητές και τις οικογένειές τους προς και από τον τόπο των σπουδών τους, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2013.


Η έκπτωση παρέχεται με την προσκόμιση του Δελτίου Εξεταζομένων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2013 σε όλα τα πρακτορεία της Hellenic Seaways, καθώς και στα συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά γραφεία.

Ξεκινούν τα κατηχητικά σχολεία στην Παναγία Παπαμελετίου

Αγαπητοί εν χριστώ αδερφοί, Σκοπελίτες και Σκοπελίτισσες, λατρευτά μας παιδιά, χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε. Ήρθε η ευλογημένη ώρα με τη χάρη του Θεού, να ξεκινήσουμε στην ενορία μας τα κατηχητικά σχολεία.

Φέτος θα υπάρξουν δύο τμήματα. 'Ενα για τα παιδιά του δημοτικού, κάθε Κυριακή 11:00 - 12:30, με αθλοπαιδιές, κατήχηση, χριστιανικά τραγούδια συνοδεία οργάνου και ένα για παιδιά γυμνασίου - λυκείου κάθε Κυριακή 12:30 - 13:30.

Παράλληλα για τρίτη συνεχή χρονιά λειτουργεί η «Μουσική Ομάδα Νέων» με πρωτοποριακή και σύγχρονη δράση.

Έτσι λοιπόν την Κυριακή 27/10/2013, πρώτα ο Θεός στις 12:00 θα τελεσθεί ο Αγιασμός έναρξης και γνωριμίας στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκοπέλου. Πιστεύουμε ότι η Ορθοδοξία μας μπορεί να προσφέρει πολλά και να στηρίξει το σύγχρονο άνθρωπο, ιδιαίτερα δε τα παιδιά και τους νέους.

Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά και ενθουσιασμό.

Σας περιμένουμε όλους.

π. Χρήστος Λιθαδιώτης

Νικήτρια στο διαγωνισμό φωτογραφίας του W.T.M.

Το Κάστρο στη Σκιάθο φωτογράφησε η Christina Maria Huidu και με αυτή την φωτογραφία νίκησε στο διαγωνισμό φωτογραφίας του WORLD TRAVEL MARKET.
Η φωτογραφία της εκλέχτηκε ως μια από τις καλύτερες από τις 760 που στάλθηκαν στο WORLD TRAVEL MARKET και τώρα είναι η cover photo στο facebook και απολαμβάνουν όλοι το υπέροχο τοπίο της Σκιάθου.

Α.Σ. ΠΕΠΑΡΗΘΟΣ / Στ. Μαυροειδής: Ξεκινήσαμε..!

Όπως είναι γνωστό, ο Αθλητικός Σύλλογος «Πεπάρηθος» εδώ και 8 χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χάρη στη δική σας συμμετοχή και στήριξη. Μέσα από μια ποικιλία προγραμμάτων, σκοπό έχει να εξασφαλίσει την ασφαλή εκγύμναση των μελών του, να αντιμετωπίσει τις ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός και ταυτόχρονα να συμβάλει στη διατήρηση της ψυχολογικής ισορροπίας.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος σας ενημερώνουμε ότι το γυμναστήριο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 15.30 έως 22.00.
Υποστήριξη από την κλινική διατροφολόγο - διαιτολόγο, Όλγα Μαριδάκη, θα είναι δυνατή για την ταχύτερη επίτευξη του στόχου σας, καθώς η σωστή διατροφή αποτελεί βασικό κομμάτι της σωματικής μας υγείας.
Το φετινό πρόγραμμα είναι το εξής:
 TAE KWON-DO 
Η επιστημονική χρήση του σώματος σαν όπλο.
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18:00-19:00
 KICK BOXING 
Μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και τεχνικές ποδιών.
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ 20:00-21:00
 ΑEROBIC 
Αερόβιο πρόγραμμα για όλους. Κινηθείτε στο ρυθμό με απλά βήματα που θα αγαπήσετε γρήγορα.
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20:00-21:00
 TOTAL BODIES 
Πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης με βάρη και όχι μόνο!
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17:00-18:00
 ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
Πρόγραμμα που περιλαμβάνει στοιχειά ενόργανης γυμναστικής, ρυθμικής γυμναστικής, χορού, ακροβατικής γυμναστικής κλπ.
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΣΑΒΒΑΤΟ 18:00-19:30
Για τους λάτρεις του χορού, θα αρχίσουν...

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Mαζικά εγκλήματα κατά ανέργων στον τομέα της Υγείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΚΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ GLIVEC
Άνεργος, ο οποίος δεν έχει καμιά ασφαλιστική προστασία και πάσχει από χρόνια μυελογενή λευχαιμία, έχει άμεση ανάγκη από το φάρμακο GLIVEC 400 mg. Κάνουμε έκκληση για εξεύρεση του φαρμάκου και παρακαλούμε επικοινωνήσετε μαζί μας. Σήμερα 22/10 το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα μπόρεσε να του δώσει μόνο έναν περιορισμένο αριθμό χαπιών GLIVEC και αυτά των 100 mg τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του μόνο για τις επόμενες 8 μέρες.
Ο συγκεκριμένος ασθενής, η επικίνδυνη κατάσταση του οποίου επιβεβαιώθηκε σε κρατικό νοσοκομείο της Αθήνας, συντρίβεται στα γρανάζια του συστήματος και της κυβέρνησης, που με την εγκληματική τους αντιλαϊκή πολιτική αρνούνται να...

Χιλιάδες συνέδρων ταξίδεψαν νοερά στην Αλόννησο

Ιωάννα Φωτοπούλου
Πρωταγωνιστική θέση είχε η Αλόννησος σε διεθνές συνέδριο νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στη Νότιο Αφρική, το διάστημα 2-5 Οκτωβρίου 2013. Ο παράδεισος που φιλοξενεί το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου, γοήτευσε χιλιάδες συνέδρους μέσα από την καλλιτεχνική μάτια της μηχανικού και πολιτικής ακτιβίστριας Ιωάννας Φωτοπούλου, που διακρίθηκε αποδίδοντας τη μοναδικότητα της Ελλάδας και της Αλοννήσου με μία φωτογραφία.
Ως ο μοναδικός ελληνικός προορισμός, που αναδείχθηκε στην εκδήλωση, η Αλόννησος παρέσυρε τους συμμετέχοντες σε ένα νοερό ταξίδι μέσα από τα εντυπωσιακά slide shows που συνόδευαν την ομιλία της Ιωάννας.
Στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου νεολαίας της μη κερδοσκοπικής παγκόσμιας οργάνωσης “One Young World”, η νεαρή ακτιβίστρια ήταν μία από τα 39 άτομα που επελέγησαν να μιλήσουν μεταξύ 1.300 υποψηφίων ομιλητών.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν 1.500 σύνεδροι στο Γιοχάνεσμπουργκ και 35.000 μέλη σε ζωντανή μετάδοση σε όλο τον κόσμο.

Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας

Οι Επιτροπές Αγώνα Εργαζομένων στις Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από τη κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου, την Πέμπτη 24 Οκτώβρη στις 2 το μεσημέρι, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.
Τώρα να δοθεί από τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου αποστομωτική απάντηση στη συγκυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στο κεφάλαιο, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας που θα χρηματοδοτείται από το κράτος, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο τομέα αυτό.

  • Να καταργηθεί κάθε πληρωμή στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας (5 ευρώ, 25 ευρώ…).
  • Πλήρης παροχή δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών, με ή χωρίς βιβλιάριο υγείας.
  • Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για παροχές Υγείας, όπως και της συμμετοχής στις εργαστηριακές και λοιπές εξετάσεις και τα φάρμακα, για όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιοι και Ιδιωτικού Τομέα, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, μικροΕΒΕ και μικρούς αγρότες.
Η υγεία μπορεί και πρέπει να παρέχεται ως...

Θοδωρής και Αντώνης Ξηντάρης στο Κουτούκι της Λυδίας

Από σήμερα Τετάρτη 23 Οκτώβρη και κάθε Τετάρτη, ο Θοδωρής Ξηντάρης και ο Αντώνης Ξηντάρης θα παίζουν στο Κουτούκι της Λυδίας στην Kαισαριανή.

Λυδίας 35, Kαισαριανή
τηλ.: 210 7230586, 6939 687494.

Σας περιμένουν!

Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου

Η 14η Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στις 24 του μηνός Οκτωβρίου  2013, ημέρα Πέμπτη  και ώρα 18:00’’, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω 26 θέματα της ημερήσιας διάταξης.
1. Διαγραφή οφειλών του Δήμου Σκοπέλου προς τρίτους λόγω παραγραφής τους (σχετική η με αρ.95/2013 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής

2. 9η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικον. έτους 2013 (σχετική η με αρ.94/2013 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Εισηγητής: Δήμαρχος Γεώργιος Μιχελής

3. Περί γνωμοδότησης σχετικά με τις οριογραμμές ρέματος Βορείου Τομέα, οικισμού Κλήματος Νήσου Σκοπέλου (σχετική η με αρ. πρωτ. 8007/15-10-2013 εισήγηση της...

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Αλλάζει πουκάμισο το φίδι

Μόλις κυκλοφόρησε
από τις εκδόσεις
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
το νέο μυθιστόρημα
του βολιώτη συγγραφέα
Κώστα Ακρίβου
Είμαι τυχερός ή όχι που γεννήθηκα Έλληνας;
Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει έναν συγγραφέα από τη στιγμή που ακούει κάποιον Τούρκο να μιλάει προσβλητικά για τη χώρα του. Για να βρει την απάντηση, ταξιδεύει σε πόλεις και χωριά, συναντιέται με συνηθισμένους αλλά και παράξενους ανθρώπους, σκοντάφτει πάνω σε σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας, νοσταλγεί πρόσωπα λαμπρά όσο και αδικημένα. Ένα στοίχημα πρέπει να κερδηθεί, ένα μυστήριο ψάχνει τη λύση του, μια περιπέτεια έχει μόλις αρχίσει.
Ένα μυθιστόρημα φτιαγμένο με τα υλικά του χρονικού, της αυτοβιογραφίας, του οδοιπορικού, των απομνημονευμάτων και της μαρτυρίας. Ένα βιβλίο στοχασμού, γέλιου και συγκίνησης για όσα μας κάνουν (ή δεν μας κάνουν) υπερήφανους.
Σελίδες: 440 / Τιμή: 16,60 €
ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Γιατί, έλεγα, δέκα Ράνιες να βρεθούν, όσο οργισμένες και...

Mουσικές Γιορτές στη Σκόπελο

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 2ου ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2014
Ο Δήμος Σκοπέλου θα επιχειρήσει να οργανώσει για το έτος 2014 το 2o Μουσικό Φεστιβάλ με την ονομασία «Mουσικές Γιορτές στη Σκόπελο».
Μετά την πρώτη πειραματική και πετυχημένη διοργάνωση του Μουσικού Φεστιβάλ, το καλοκαίρι του 2013, σε συνεργασία με τον Βρετανό μαέστρο Rod Iffle, την Kendal Shepherd και με την εθελοντική προσφορά δημοτών της Σκοπέλου, μας δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ώστε να γίνει ετήσιος θεσμός και να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, να συμβάλει στη σύσφιξη των δεσμών φιλίας με τους επισκέπτες του νησιού και στη συνεργασία των κατοίκων μεταξύ τους.
Οι στόχοι που έχουμε βάλει μπορεί να φαίνονται δύσκολοι, αλλά δεν...

Τα βασικά χαρακτηριστικά κόστους - λειτουργίας θέρμανσης

Η σημερινή αγορά κατακλύζεται από προτάσεις και νέες τεχνολογίες συστημάτων θέρμανσης. Λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και την ακόμη υψηλότερη ενός Νησιού σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, σας παρουσιάζουμε τις άλλες μορφές θέρμανσης με τα βασικά τους χαρακτηριστικά και το κόστος λειτουργίας τους.
1. Ενεργειακά τζάκια. Ο αέρας που περνά περιμετρικά από την εστία τους διοχετεύεται για τη θέρμανση των εσωτερικών χώρων. Η απόδοσή τους είναι υψηλότερη έως 80% συγκριτικά με τα συμβατικά τζάκια, με μικρότερη κατανάλωση ξύλου. Τα ενεργειακά τζάκια καλοριφέρ λειτουργούν σαν καυστήρες και ζεσταίνουν το νερό για τα σώματα. Η τιμή αγοράς τους ξεκινάει από τα 1.500 ευρώ. Για τη μετατροπή ενός παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό το κόστος ξεκινάει από τα 1.200 ευρώ.
2. Πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης. Η υπέρυθρη θέρμανση θεωρείται οικονομικότερη από τα κλιματιστικά ή τα αερόθερμα, το πετρέλαιο και το αέριο. Τα πάνελ τοποθετούνται στον τοίχο ή το ταβάνι και μπορούν να χρησιμεύσουν και σαν διακοσμητικά. Η τιμή τους ξεκινάει από τα 85 ευρώ.
3. Ηλεκτρικά καλοριφέρ και σόμπες χαλαζία. Τα ηλεκτρικά καλοριφέρ λαδιού μπορούν να ζεστάνουν ένα χώρο μέχρι και 30 τ.μ. με κατανάλωση ρεύματος από 800 ώς 2.500w. Οι τιμές τους...

Προληπτικά μέτρα χρήσης θερμαστρών / τζακιών σε οικίες

Χειμώνας εν όψει και όλοι θα χρησιμοποιήσουμε κάποια πηγή θέρμανσης για να ζεσταθούμε. Όμως κάθε φορά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί έτσι ώστε να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα για εμάς, την οικογένειά μας και την περιουσία μας.
Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου εύχεται καλό Χειμώνα και σας παρακαλεί να διαβάσετε και να τηρήσετε τα παρακάτω προληπτικά μέτρα.
Μη χρησιμοποιείτε θερμάστρες ανοικτού τύπου με γυμνή φλόγα. Να αποφεύγετε συσκευές που έχουν ορατές ή εκτεθειμένες πυρακτωμένες επιφάνειες, όπως μαγγάλια κλπ.
Να τηρούνται οι προδιαγραφές του κατασκευαστή.
Να προτιμάτε επώνυμες κατασκευές που έχουν πιστοποιηθεί από αναγνωρισμένο εργαστήριο.
Να προβαίνετε σε τακτική συντήρηση (τουλάχιστον κατ’ έτος).
Να τηρείται απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον 1 μέτρου από καυστά υλικά, όπως κουρτίνες, ξύλινα έπιπλα, χαλιά, ξύλινους τοίχους κλπ. Σε καμία περίπτωση μην τοποθετείτε τις θερμάστρες πάνω σε χαλιά.
Να επιλέγετε κατάλληλη θέση ώστε να μην ελλοχεύει ο κίνδυνος ανατροπής. Επίσης, δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση των...

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Νέες δυνατότητες για τις γραμμές της Olympic Air

Αυξημένη συνδεσιμότητα με εξωτερικό και νέα τιμολογιακή πολιτική
Στο πλαίσιο συνάντησης με 32 εκπροσώπους από τα 15 νησιά άγονων γραμμών (μεταξύ αυτών και της Σκιάθου) που καλύπτονται από την Olympic Air, οι Διοικήσεις της AEGEAN και της Olympic Air παρουσίασαν τις αυξημένες δυνατότητες που θα δημιουργηθούν μετά την εξαγορά της Olympic Air για τις γραμμές δημόσιας υπηρεσίας (άγονες γραμμές). Παράλληλα, έγινε ανοιχτή συζήτηση με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιμελητηρίου και των φορέων των νησιών για τις αεροπορικές συνδέσεις, αλλά και για τις ιδιαιτερότητες στη λειτουργία των επιμέρους αεροδρομίων.
Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε σήμερα δέσμη πρωτοβουλιών για τα 15 νησιά της χώρας, τα οποία εντάσσονται στο δίκτυο των γραμμών Δημόσιας Υπηρεσίας, που καλύπτει η Olympic Air. Στόχος είναι τόσο η αύξηση της κίνησης με χρήση και νέων χαμηλότερων ναύλων, αλλά και η αύξηση της συνδεσιμότητας με το εξωτερικό ώστε να...

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

88 χρόνια συντροφιά με τη μουσική του Μ. Χατζηδάκι

Το γνωστό μας μουσικό σύνολο "Ίαμβος" (κλικ), το οποίο μας τίμησε με την παρουσία του στις αρχές του καλοκαιριού στο Μουσικό Φεστιβάλ Σκοπέλου 2013, σας προσκαλεί την Τετάρτη 23/10 στην Παλιά Ηλεκτρική 20:30μμ στη συναυλία

"88 χρόνια συντροφιά με τη μουσική του Μ. Χατζηδάκι".

Τραγούδι: Βασίλης Αγροκώστας.

Είσοδος 5 ευρώ.

Όχι στο ξεπούλημα του 15% της ελληνικής γης

To Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) προωθεί νομοσχέδιο που αφαιρεί την προστασία από εκατομμύρια στρέμματα οικολογικά πολύτιμης γης. Τεράστιες εκτάσεις που καλύπτουν περίπου το 15% της ελληνικής επικράτειας και τώρα φιλοξενούν μεσογειακή δασική βλάστηση και σχηματίζουν μοναδικά τοπία, ουσιαστικά χαρίζονται για να χτιστούν.
Με αυτό το σχέδιο νόμου που υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης:

• ανάβει το φυτίλι στα χέρια των επίδοξων εμπρηστών, καθώς οι εκτάσεις αυτές δεν θα μπορούν πλέον να κηρυχθούν αναδασωτέες μετά από πυρκαγιά.
προετοιμάζεται το έδαφος για το ξεπούλημα εκτάσεων «φιλέτων» στα νησιά της χώρας μας και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

• ανοίγει ο δρόμος για σοβαρές και μεγάλης κλίμακας επεμβάσεις, ακόμα και στα δάση και τις δασικές εκτάσεις που το νομοσχέδιο ισχυρίζεται ότι προστατεύει.

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να...

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Θα παίξουμε την άλλη Κυριακή...

Αναβάλλεται για την Κυριακή 27 Οκτωβρίου ο προγραμματισμένος  για αύριο αγώνας (κλικ) μεταξύ των ομάδων Α.Ο. Σκοπέλου - Ιάσονα Άλλης Μεριάς.

Αιτία η ξαφνική αλλαγή στην ώρα αναχώρησης του Εξπρές Σκιάθος από Σκόπελο κάθε Κυριακή, το οποίο από 15.45  θα ξεκινάει για Βόλο στις 15.00.

Αυτά τα 45 λεπτά είναι ο λόγος για τον οποίο η φιλοξενούμενη ομάδα δεν θα προλαβαίνει να επιστρέψει στην έδρα της.

Συμμετοχή στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Όσοι και όσες επιθυμούν να λάβουν μέρος στην παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με τοπική ενδυμασία, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για να προμηθευτούν στολή στην κα Κατερίνα Μεσολογγίτη στο τηλέφωνο: 6973692172

Παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση της συμμετοχής σας.

Χωρίς έντυπο Τύπο από σήμερα η Αλόννησος

Η οικονομική κρίση που έχει κάνει τους περισσότερους να περιορίσουν έξοδα, όπως η αγορά και ανάγνωση μιας εφημερίδας, το διαδίκτυο από το οποίο "εύκολα" ενημερώνεται κάποιος και η απροθυμία να βρεθεί αντικαταστάτης να αναλάβει αυτό τον "μπελά", που κακά τα ψέματα δεν έχει κέρδος, άφησαν την Αλόννησο χωρίς εφημερίδες.

Είμαστε βέβαιοι ότι το "τυπωμένο χαρτί" θα λείψει από κάποιους και ευχόμαστε να βρεθεί κάποιος ρομαντικός που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της πρακτόρευσης του Τύπου στο νησί.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Αλλά ποιος νοιάζεται; …Εμείς!

Της Μαρίας Μανδελιά
Διευθύντριας του τουριστικού γραφείου
ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΑΕ.
Aποχαιρετήσαμε τους τελευταίους Νορβηγούς πελάτες το Σάββατο 12 Οκτωβρίου και έτσι έκλεισε τυπικά και η τουριστική περίοδος για το 2013 με το τελευταίο τσάρτερ-αεροπλάνο να απογειώνεται από το αεροδρόμιο της Σκιάθου.
Για να φύγουν με μια γλυκιά ανάμνηση από τις Σποράδες, μετά από παράκλησή μου και τους ευχαριστώ που ανταποκρίθηκαν, ο Δήμος Σκιάθου και ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου προσέφερε αμυγδαλωτά και μέλη του συλλόγου και του χορευτικού συγκροτήματος, ντυμένα με παραδοσιακές Σκιαθίτικες φορεσιές τα μοίρασαν και φωτογραφήθηκαν με τους τελευταίους επισκέπτες στο αεροδρόμιο «Αλ. Παπαδιαμάντης»
Προσπαθήσαμε με αυτό τον τρόπο να καλύψουμε τα παράπονα ενός ήδη «κλειστού νησιού από τις 28 Σεπτεμβρίου»
Πολλά τα παράπονα από τους επισκέπτες των...