Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Α.Ο. Σκοπέλου / Κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς

Ο αριθμός 6533 κερδίζει το μηχανάκι 125 cc

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγα λεπτά στην παραλία Σκοπέλου, παρουσία του συμβολαιογράφου κ. Δημ. Ταλαδιανού, η κλήρωση της λαχειοφόρου που πραγματοποίησε ο Α.Ο. Σκοπέλου για την ενίσχυση της ομάδας.
Τυχερός ο αριθμός 6533.

Η κυρά Λένη αναλύει την κρίση…

«Την κρίση και τη φτώχεια τη ζαλιγκώθηκε ο λαός, όχι οι αποπάνω. Δεν είναι για όλους η κρίση κι ας λένε αυτοί. Τώρα οι μεγάλοι πλουτίζουνε πιο πολύ. Αλλά μπας κι ήρθε από μόνη της “η κρίση”; Όχι! Η Γερμανία, η Αμερική μαζί με τα δικά μας “τα μεγάλα τζάκια” και κάποιους πολιτικούς, συνωμότησαν παρεούλα. Σου λένε, σκάρωσε εκεί μια κρίση να τους την πασάρουμε ότι είναι τάχα για όλους, για να πετσοκόψουμε μισθούς και συντάξεις, να κουρέψουμε τα κονδύλια για την παιδεία και την υγεία, και έτσι να τους κάνουμε ξανά δούλους που θα μας κοστίζουν ένα ξεροκόμματο. Και όταν γίνει ο τελικός λογαριασμός, τότε χαμένοι θα βγουν αυτοί και κονομημένοι εμείς! Ξέρουμε ότι στην Ελλάδα έχουμε πολλά Αμερικανογερμανόφιλα τσιράκια που πήρανε χοντρές μίζες για το ξεπούλημα. Αλλά ο κόσμος, η πλειοψηφία, τι έκανε όλες αυτές τις τελευταίες δεκαετίες; Κακά τα ψέματα, κάπου έφταιξε και ο λαός και κατόρθωσαν να μας βάλουν όλοι τούτοι το σαμάρι με το φόρτωμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ BLOG
ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ

Σκόπελος / Ενοικιάζεται

κατοικία στο Στάφυλο και
στο οικισμό Σκοπέλου
ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΕΣ
για τους μήνες Σεπτέμβριο ως Ιούνιο, σε καθηγητές, δασκάλους κλπ.

κα Αγγελική

Τηλ. επικοινωνίας:
24240 23358
6945 242 712

Περιδέραιο από γόπες..!

200 κιλά γόπα έπεσαν στα δίχτυα της «Επιβίωσης» και
τα τηγάνια με το καυτό λάδι πήραν φωτιά!
Στην παλιά, καλή Αθήνα …σέρναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα, στη Σκόπελο του σήμερα ο Βασίλης κάνει περιδέραιο το δίχτυ με τις ολόφρεσκες γόπες…

Το φθινόπωρο έρχεται στην ώρα του…

Λιμάνι Σκοπέλου
Το σκηνικό του καιρού αλλάζει, τα πρώτα κυκλάμινα έκαναν την εμφανισή τους στο Παλούκι, τα μεταναστευτικά πουλιά περνούν πάνω από τη Σκόπελο κατευθυνόμενα προς νότο, τα ξερά σύκα έτοιμα για να συνοδεύουν το τσιπουράκι, που το Νοέμβριο θα είναι έτοιμο, αφού αυτή την εποχή αρχίζει και ο τρύγος…

Μην το βάζετε κάτω, καλά θα περάσουμε...
Ι. Μ. Μεταμόρφωσης Σωτήρα
Περιβόλι στον οικισμό
Στον Καλόγερο...
Πάνω από το λιμάνι Σκοπέλου

Σκόπελος: Πωλούνται κρασοστάφυλα

Δεχόμαστε παραγγελίες για κρασοστάφυλα α' ποιότητας.

Πληροφορίες:
Γκουμάς Χρήστος

Τηλέφωνα: 6971 955 959 και 2424022746

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Β´ Πανελλήνιος Διαγωνισμός “Καισάριος Δαπόντες”

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί στον «Ορφέα» η βράβευση των ποιητών που ξεχώρισαν κατά την Κριτική Επιτροπή στο Β΄ Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Καισάριος Δαπόντες», που οργανώνεται και φέτος στη μνήμη του σκοπελίτη ποιητή του 18ου αιώνα Καισαρίου Δαπόντε, από τη ΔΗΚΕΣ σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου και στόχο έχει την ανάδειξη του ταλέντου νέων δημιουργών.
Στο τέλος της βραδιάς προσκεκλημένοι μουσικοί θα παίξουν ζωντανά μελοποιημένα ποιήματα από τον περσινό αλλά και το φετινό διαγωνισμό.  Ανάμεσά τους και ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Μιχελής.
Είστε όλοι προσκεκλημένοι.
Είσοδος ελεύθερη.

Σκόπελος: Οι επιτυχόντες στις πανελλήνιες εξετάσεις 2013

ΣΚΟΠΕΛΟΣ
ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ (ΚΟΡΙΝΘΟΣ)
ΒΛΑΧΑΚΗ ΑΝΝΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΚΑΒΑΛΑ)
ΓΕΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΓΕΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
ΓΚΕΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
ΓΚΟΥΜΑ ΕΙΡΗΝΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ)
ΚΕΡΜΕΛΗΣ...

Εκδήλωση μνήμης για τον Ανθυπασπιστή Ν. Καπαδούκα

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής σας προσκαλεί στην εκδήλωση μνήμης για τον Ανθυπασπιστή Νικόλαο Καπαδούκα, που έπεσε υπέρ Πατρίδος την 8η Αυγούστου 1964 στην Κύπρο από τουρκικά πυρά.
Η εκδήλωση θα γίνει στη Γλώσσα Σκοπέλου, στις 14 Σεπτεμβρίου 2013, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
11.00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Γέννησης της Θεοτόκου (Ελευθερώτρια)
11.15 Εκφώνηση πανηγυρικού ημέρας από τον κ. Ιωάννη Αντωνόπουλο
11.30 Κατάθεση στεφάνων – Χαιρετισμοί
11.45 Δεξίωση

Έξυπνα κινητά, καμένες ζωές

Με πόσες από τις σκηνές του βίντεο ταυτίζεσαι;
To παραπάνω σύντομο βιντεάκι με τίτλο "I forgot my Phone" έφτασε σε τέσσερις μέρες τα 10 εκατομμύρια θεατές.
Πρόκειται για ένα αιχμηρό αλλά εύστοχο σχόλιο για τη ζωή μας μετά τα smartphones.
Υπερβολή ή πραγματικότητα;
---------------------------
*Το σενάριο είναι της αμερικανίδας ηθοποιού και μουσικού Charlene deGuzman, η οποία επίσης πρωταγωνιστεί και η σκηνοθεσία του Miles Crawford

Βύθιση αλιευτικού σκάφους ανοιχτά της Γλώσσας

Αλιευτικό σκάφος με 4 επιβαίνοντες βυθίστηκε σήμερα στις 03.30, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, στην περιοχή Πλαρονήσι Σκοπέλου, ανοιχτά της Γλώσσας.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση από το λιμενικό σταθμό Γλώσσας οι 3 επιβαίνοντες διασώθηκαν στις 04.00 από άλλο αλιευτικό, ενώ μετά από μισή ώρα ανασύρθηκε η σορός του 4ου επιβαίνοντα.
Πρόκειται για τον 77χρονο ιδιοκτήτη του αλιευτικού Νικόλαο Ορφανό.
Από την λιμενική αρχή Γλώσσας διενεργείται προανάκριση.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Συνάδελφος στη …θάλασσα!

Ευτυχώς οι απώλειες περιορίσθηκαν σε φωτογραφικό υλικό, αν και για τον φωτορεπόρτερ εκείνη την ώρα του ναυαγίου, αυτό μετρούσε περισσότερο!
Όμως… τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν και χειρότερα, αφού εκείνη την ώρα η προσοχή των ιστιοπλόων που παίρνουν μέρος στους αγώνες, ήταν στραμμένη στην εκκίνηση.
Ο Νίκος Αλευρομύτης, φωτορεπόρτερ με εξειδίκευση σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες χρησιμοποίησε μια βάρκα για τις ανάγκες του. Οδηγώντας την στο χώρο της εκκίνησης, ανοικτά του Πόρτο Καρράς και απορροφημένος στη λήψη φωτογραφιών δεν είδε πως το βαρκάκι έμπαζε νερά. Μόνο 2’ χρειάσθηκε για να συνειδητοποιήσει ότι …Βούλιαζε.
Ο ίδιος είπε λίγο αργότερα ότι “όλα έγιναν ξαφνικά, δεν πρόλαβα να φωνάξω και το μόνο που κατάφερα ήταν να κρατήσω τις μηχανές μου για να μην πάνε στον πάτο”…
Όμως με κίνδυνο να πάει και ο ίδιος στον πάτο λόγω βάρους του σακιδίου, άρχισε να καλεί σε βοήθεια τα ήδη απομακρυσμένα σκάφη. Εν τέλει έγινε αντιληπτός και μέσω του ασυρμάτου στη συχνότητα της...

Δραματικό το φινάλε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Δραματικές οι τελευταίες ιστιοδρομίες για το πανελλήνιο πρωτάθλημα σκαφών ανοικτής θάλασσας. Μία ιστιοδρομία πριν το τέλος, το κύπελλο άρχισε να “γυαλίζει" για άλλο σκάφος, αλλά η βαθμολογία δεν επιτρέπει να το κρατήσει το πλήρωμα στα χέρια του.
Το ACES πέρασε πρώτο, με ισοβαθμία στη 2η θέση για ELLINIXX και ARISTOFANI, ενώ στα IRC το JINETERA φιγουράρει πρώτο, αλλά εκκρεμούν ενστάσεις.
Με φόντο το κύπελλο “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”, στο Πόρτο Καρράς, πέφτει η αυλαία της διοργάνωσης με την τελευταία κούρσα…

Όχι στο Χρυσό, Ναι στη Ζωή

Μήνυμα για τη ζωή στα πανιά του Granma X

Με το φακό των παπαράτσι,
λίγο πριν ''κατέβει'' η …διαφήμιση
Σύνθημα στα πανιά του GRANMA X, έγινε θέμα (κλικ) στην Aegean Regatta και με προεκτάσεις στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου, αφού το σκάφος αγωνίζεται τώρα στον Τορωναίο.
Στη μαΐστρα (κεντρικό πανί), υπήρχε γραμμένο το “ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ” με το σαλονικιώτικο πλήρωμα να στέλνει μήνυμα συμπαράστασης, σε όσους εναντιώνονται στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.
Πρόλαβε, δεν πρόλαβε όμως να αρμενίσει σε δύο κούρσες και κάπου μεταξύ Λήμνου και Σκύρου, η Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας έκανε σύσταση στο πλήρωμα, να κατεβάσουν το μήνυμα. Η όλη ιστορία έγινε γνωστή, από τη στιγμή που κέρδισε ένα σκέλος του αγώνα και στην απονομή ο Μπάμπης Σιδηρόπουλος (ιδιοκτήτης) έκανε λόγο για το “μήνυμα” στα πανιά.
Από το ρεπορτάζ προκύπτει, ότι όλες οι κινήσεις έγιναν νομότυπα. Δηλαδή, αν ήθελε το GRANMA X να “περάσει” το μήνυμα, θα έπρεπε να...

«Σαν ψέματα...» στο Mercurius Bar… Art Gallery

Η αίθουσα τέχνης του Mercurius Bar στη Σκόπελο, φιλοξενεί έκθεση ζωγραφικής του Τάκη Δημόπουλου με τίτλο «Σαν ψέματα…».
Τα εγκαίνια θα γίνουν σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. και θα είναι ανοικτή μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου.
Ο Τάκης Δημόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά. Στα 18 του αρχίζει να ταξιδεύει στην Ευρώπη (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία) και τελικά εγκαθίσταται στη Σουηδία. Αρχίζει σπουδές στο φιλοσοφικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Uppsala και στη σχολή Καλών Τεχνών Kunst Skoola της Στοκχόλμης.
Εκθέσεις του έχουν γίνει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του καλλιτέχνη υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές και στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Ίωνα Βορρέ στην Παιανία.
Mercurius Bar… Art Gallery
«Σαν ψέματα...» Έκθεση ζωγραφικής
Εγκαίνια: Πέμπτη 29 Αυγούστου, 9 μ.μ.
Διάρκεια έως 3 Σεπτεμβρίου.

Γλώσσα Σκοπέλου: Το 1ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» είναι γεγονός..!

Σήμερα έρχεται το πρώτο συγκρότημα, που ταξίδευε από χθες το πρωί με αφετηρία το Γαλάτσι Ρουμανίας. Αύριο το πρωί καταφθάνουν με το Express Skiathos τα οχτώ συγκροτήματα και το πανηγύρι ξεκινάει…
Παρέλαση, χορός, γλέντια, πάρτυ, beach party, ξεναγήσεις, εκδρομές, εκδηλώσεις, ελληνικές βραδιές και δεν υπάρχει τέλος στο πλούσιο πρόγραμμα των ημερών. Το Star Channel θα καλύψει τηλεοπτικά το φεστιβάλ μαζί με όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις…
Το φεστιβάλ θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί αν δεν είχαμε την πλατινένια χορηγία της Hellenic Seaways. Φυσικά η υποστήριξη του Δήμου Σκοπέλου, της ΑΝΕΣ, όλων των επιχειρηματιών εστίασης της Γλώσσας, το beach bar Apple Paradise, του ναυτικού πρακτορείου Νίκου Τριανταφύλλου υπήρξε καθοριστική για...

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Περί ασφαλείας στο λιμάνι Σκοπέλου

Είναι 6.30 το πρωί στο λιμάνι Σκοπέλου, η υγρασία 85-90% και η βρύση από το pillar να στάζει… Αυτή ήταν και η κατάλληλη στιγμή για να ακουμπίσει το made in china πολύμπριζο πάνω στα νερά, να συνδεθεί με το pillar και να δώσει ηλεκτρικό ρεύμα!
Καλό είναι να περνάτε από το απέναντι πεζοδρόμιο, εκτός και αν σας αρέσουν οι "δυνατές συγκινήσεις"...

Χαμένη η Σκόπελος την φετινή τουριστική περίοδο

Χαμένη την φετινή τουριστική περίοδο η Σκόπελος, παρέα με τη Σάμο, αφού η οικονομική στενότητα δεν επέτρεψε στους 'Ελληνες να κάνουν διακοπές, σύμφωνα με τα δελτία ειδήσεων του Mega, Αnt1 και Σκάι της Κυριακής 25 Αυγούστου, με κερδισμένους την Κρήτη (Χανιά, Ηράκλειο), Σαντορίνη, Ζάκυνθο και Καλαμάτα.
Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1:

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Αγρυπνιά και Θεία Λειτουργία στον Άι Γιάννη στον Κάμπο

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου θα γίνει αγρυπνιά στο εκκλησάκι του Άι Γιάννη στον Κάμπο Σκοπέλου, η οποία θα αρχίσει στις 8 μ.μ. και την Πέμπτη 29/8 θα γίνει η θεία λειτουργία η οποία θα αρχίσει στις 07.15 το πρωί.

Σκόπελος: Εκδήλωση για το πρόγραμμα "Σερβιτόρος"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΚΕΚ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Το ΚΕΚ Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας σας προσκαλεί στην τελική εκδήλωση δημοσιότητας για το πρόγραμμα «ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ» που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» στη Σκόπελο το Σάββατο 31 Αυγούστου, στις 7 μ.μ.
Στην εκδήλωση θα αναλυθούν τα στοιχεία του προγράμματος από τον υπεύθυνο του υποέργου Σταμάτη Μαλάκο και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής και ο πρόεδρος τη Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Γιάννης Γιολδάσης.
Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση για τους προσκεκλημένους.   

Η ιστορία του εμφιαλωμένου νερού

Tο νερό είναι κοινωνικό αγαθό / ΚΙΝΗΣΗ 136

Το 8λεπτο βίντεο «Η ιστορία του εμφιαλωμένου νερού» αντικρούει πολλά από τα ψέματα που αυτή η επιβλαβής βιομηχανία διαδίδει τις τελευταίες δεκαετίες. Διηγείται το πώς μέσα από τη διαφήμιση έχει κατασκευαστεί μία  ανάγκη που κάνει τους πολίτες να αγοράζουν δισεκατομμύρια μπουκάλια νερού κάθε εβδομάδα, όταν αυτό ήδη ρέει από τη βρύση. Δείτε το εδώ υποτιτλισμένο στα Ελληνικά και διαδώστε την πληροφορία!


Τις τελευταίες δεκαετίες, η Coca-Cola, η Pepsi, η Nestle και οι άλλες μεγάλες εταιρείες ποτών έχουν δαπανήσει αμέτρητα εκατομμύρια για να μας κάνουν να φοβόμαστε το νερό της βρύσης. Μας λένε ότι ...

Αγρυπνιά στον Άγιο Φανούριο στη Σκόπελο

Πολλοί πιστοί, κρατώντας στα χέρια τους σπιτικές φανουρόπιτες, παραβρέθηκαν χθες στην αγρυπνιά* που έγινε στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου στη Σκόπελο, το οποίο χτίστηκε το 1995 από τη Σοφία Ξηρογιάννη και τη Σταματίνα Πετροπούλου.
Μετά το τέλος της λειτουργίας, προσφέρθηκαν γλυκά από την οικογένεια Ξηρογιάννη και γεύτηκαν όλοι τις...

Σκέψεις και προβληματισμοί για μία απεργία

του Ανδρέα Ζαφείρη*
Ο ΧΡΟΝΟΣ
«Το μισό μιας νίκης είναι η επιλογή του πεδίου μάχης. Το άλλο μισό είναι η επιλογή της κατάλληλης στιγμής.» Jacques Deval
Η επιλογή του κατάλληλου χρόνου για μια σύγκρουση δεν αποτελεί δευτερεύον στοιχείο. Το αντίθετο. Μπορεί να αποβεί καθοριστικός παράγοντας - σημείο από το οποίο μπορεί να εξαρτηθεί και η έκβαση. Είναι σωστή η άποψη ότι η μάχη δεν μπορεί να αναβληθεί και πρέπει να δοθεί τώρα. Το τώρα όμως στον πολιτικό χρόνο που διανύουμε, σε ένα χρόνο δηλαδή που έχει επιμηκυνθεί και ταυτόχρονα συμπιεστεί τρομακτικά πώς ορίζεται;
Μια απεργία που θα ξεκινήσει άμεσα (16/9) μετά τον αγιασμό εμπεριέχει τους εξής κινδύνους:
Α) Να χαρίσει πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση. Όσο κι εάν φαίνεται παράδοξο ο χρόνος πλέον, σε αυτή τη φάση, λειτουργεί αντίστροφα. (Σε αντίθεση με την περίοδο της «απεργίας που δεν έγινε» όπου ο χρόνος λειτουργούσε πιεστικά). Είναι βέβαιο ότι...

Πολιτιστική Εβδομάδα Αλοννήσου

Ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου διοργανώνει από 3-8 Σεπτεμβρίου «Πολιτιστική Εβδομάδα» με Θέατρο, Χορό και Μουσική στον υπαίθριο χώρο των Κερκίδων του Δήμου.
Στις 3 Σεπτεμβρίου η ομάδα κουκλοθέατρου “Φτου ξελευτερία” θα παρουσιάσει την παράσταση “Γιατί φυσάει ο άνεμος… στην Αλόννησο”, ένα δίωρο δραστηριοτήτων με ζωγραφική, δακτυλομπογιές, παιχνίδια και παράσταση κουκλοθέατρου.
Έναρξη 9 μ.μ. / Γεν. Είσοδος: 5 ευρώ.
Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου το...Θεατρικό Εργαστήρι του Συλλόγου θα παρουσιάσει την επιτυχημένη θεατρική παράσταση “Το Πανηγύρι” του Δημήτρη Κεχαΐδη.
Έναρξη 9 μ.μ. / αντί εισιτηρίου τρόφιμα για το...

Όλοι στον αγώνα για ένα σύστημα υγείας δωρεάν

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας
Η συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας συνεχίζεται, πλήρως εναρμονισμένη με τις εντολές της τρόικας για την πιστή εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής.
Η απόφαση του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη να τεθούν σε αργία πέντε γιατροί κλινικών (Νευροχειρουργική, Χειρουργική) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και ο νευροχειρουργός, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του Αχιλλοπούλειου αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις από την ανεκδιήγητη ηγεσία του υπουργείου υγείας.
Με τις αυτοδίκαιες αργίες των γιατρών, και ενώ το πειθαρχικό συμβούλιο τους έχει απαλλάξει από τις κατηγορίες οι οποίες τους αποδίδονται, επανέρχεται το θέμα εκδικητικά από τον κ. Γεωργιάδη, την κα Μακρή και τους υποτελείς της τρόικας - συμβούλους του, επιβάλλοντας την ποινή της αναγκαστικής αργίας στους γιατρούς, με μοναδικό σκοπό να συγκαλύψει το κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων στην χώρα και την κατάρρευση του δωρεάν συστήματος υγείας που προωθεί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Νίκος Χαυτούρας έχει...

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Δημιουργία Περιφερειακού Λ. Τ. Βορείων Σποράδων

Δήλωση της επικεφαλής της ΑΚΠΣ Αναστασίας Φιλαρέτου:
«Είχαμε διαβάσει το σχέδιο νόμου περί Αναδιάρθρωσης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και είχαμε παρακολουθήσει τη δημόσια διαβούλευση. Με την ψήφιση του Νόμου 4150 στις 29 Απριλίου του 2013 και συγκεκριμένα γνωρίζοντας το άρθρο 42 (δες ΥΓ) του Κεφαλαίου Ι’ περί Ανάπτυξης Εθνικού Λιμενικού Συστήματος, υποβάλαμε σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αλλά και στον νομικό μας σύμβουλο κ. Παπαρίζο αίτημα για έγκαιρη ενημέρωση και οργάνωση για την σύσταση ΑΕ σε περιφερειακό επίπεδο.
Έτσι υπερψήφισαμε τo 7o θέμα της συνεδρίασης του Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου της Παρασκευής 23 Αυγούστου, σχετικά με την κατ’ αρχήν απόφαση δημιουργίας Περιφερειακού Λιμενικού Ταμείου Βορείων Σποράδων και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας δια της συγχωνεύσεως των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου, κλπ.
Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση προτείναμε και έγινε αποδεκτό, εκτός από τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Πλωμαρίτη και τον κ. Χαδούλη ως σύμβουλο, να μετέχει των προσπαθειών και των συζητήσεων και επιτροπή του ΔΛΤ Σκιάθου. Η επιτροπή αυτή ορίστηκε τριμελής απαρτιζόμενη από τον πρόεδρο του ΔΛΤ Σκιάθου κ. Πασχ. Πασχάλη και τα μέλη Χρήστο Μασούρο και Αναστασία Φιλαρέτου.»

H Σκιάθος τίμησε την ιστορική της επέτειο

Την Παρασκευή, 23 Αυγούστου, στο κατάμεστο Ανοιχτό Θέατρο του Μπούρτζι, οι κάτοικοι της Σκιάθου τίμησαν την επέτειο της πυρπόλησης του νησιού από τα στρατεύματα της γερμανικής κατοχής, πριν 69 χρόνια, σε τιμητική εκδήλωση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Οι Δύο Αλέξανδροι».
Ο θεολόγος Κων. Κουτούμπας στην κεντρική του ομιλία, ανέπτυξε το ιστορικό της ημέρας, ανακάλεσε ζωντανές μνήμες της τραγικής περιόδου, ιστορώντας τις θηριωδίες των κατακτητών και των Ελλήνων συνεργατών τους την ημέρα της τοπικής εορτής της Παναγίας (εορτάζεται στο νησί η εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Κεχριάς) και συγκίνησε αναφερόμενος στα ανθρώπινα θύματα των Ναζί εναντίον αμάχων.
Στην εισήγησή της η πρόεδρος του Συλλόγου Κατερίνα Κουρκούμπα αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες και τις οφειλές του Γερμανικού Κράτους για τις καταστροφές και τα ανθρώπινα θύματα, αποζημιώσεις που ποτέ δεν δόθηκαν κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων των Διεθνών Δικαστηρίων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός...

Συνταξιοδοτήθηκε η Σπυριδούλα Καρβέλη

Συνταξιοδοτήθηκε και αποχωρεί από το στελεχικό δυναμικό του Δήμου Σκοπέλου η διευθύντρια διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών Σπυριδούλα Καρβέλη, ενώ παρέστη για τελευταία φορά στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε πριν λίγες μέρες και στο οποίο ήταν γραμματέας για πολλά χρόνια.
Η Σπυριδούλα Καρβέλη προσέφερε τις υπηρεσίες της στον Δήμο Σκοπέλου για 29 χρόνια. Ξεκίνησε από την κοινότητα της Γλώσσας το 1984, το 1999 μεταφέρεται στον Δήμο Σκοπέλου, το 2002 γίνεται προϊσταμένη και από το 2008 διευθύντρια διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών.
Μιλώντας γι΄ αυτή την αποχώρηση ο Δήμαρχος Γιώργος Μιχελής είπε:
«Συνεργάστηκα με την Σπυριδούλα σαν δημοτικός σύμβουλος και τα τελευταία 2.5 χρόνια σαν δήμαρχος και οφείλω να πω ότι η βοήθεια της ήταν πολύτιμη. Η κα Καρβέλη είναι άριστη γνώστης όλων των θεμάτων του Δήμου μας και με την μεγάλη εμπειρία της έδινε λύσεις… Η απουσία της θα στοιχίσει στο Δήμο…»
Πάντως πολλοί, που λένε ότι γνωρίζουν, υποστηρίζουν ότι η Σπυριδούλα, που σήμερα είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας, θα επιστρέψει, από άλλο πόστο, στον Δήμο σε ένα περίπου χρόνο...

Έκθεση Φωτογραφίας της Έλλης Τσεντίλογλου και του Νίκου Κανταράκια στη ΜΙΚΡΗ ΑΙΘΟΥΣΑ στη Σκιάθο

Η Μικρή Αίθουσα θα κλείσει το καλοκαιρινό της πρόγραμμα με την έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Κανταράκια και της Έλλης Τσεντίλογλου.
Η Έλλη Τσεντίλογλου-Κανταράκια γεννήθηκε στον Πειραιά το 1979, τελείωσε το τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως καθηγήτρια.
Το ενδιαφέρον της για την φωτογραφία ξεκίνησε το 2007 οπότε και παρακολούθησε μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας με δάσκαλο τον Χρήστο Κοψαχείλη έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσει το έργο μεγάλων φωτογράφων. Το 2008 συμμετείχε στα σεμινάρια του Φωτογραφικού Κύκλου με εισηγητή τον Πλάτωνα Ριβέλλη.
Από τότε και ως σήμερα κρατάει επαφή με την τέχνη φωτογραφίζοντας, διαβάζοντας, παρακολουθώντας το έργο Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, εκθέσεις και...

Ο Δήμος Σκοπέλου ευχαριστεί...

Ο Δήμος Σκοπέλου ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων για την υποδοχή της Ρεγκάτας του Αιγαίου στο νησί μας.
Ιδιαίτερα, την συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Αιγαίου, την Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου, τον Σύλλογο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γλώσσας, τις ακτοπλοϊκές εταιρίες Hellenic Seaways και ΑΝΕΣ, το Γραφείο Εθελοντών του Δήμου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου, το Λιμεναρχείο Σκοπέλου και τον Ν.Ι.Κ.Ο.Σ.

Βράβευση Σκιαθίτισσας φοιτήτριας

Η Υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή βραβεύει
την Σκιαθίτισσα φοιτήτρια Κωνσταντίνα Κρεατσούλη
Ο Δήμος Σκιάθου βράβευσε την Σκιαθίτισσα Κωνσταντίνα Κρεατσούλη, φοιτήτρια μεταπτυχιακών σπουδών του τμήματος Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, για την κατάκτηση του τρίτου διεθνούς βραβείου καλύτερης επιστημονικής εργασίας με τίτλο «Antioxidant activity of encapsulated polyphenolic extract from olive mill wastewater», κατά τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου Μηχανικής Τροφίμων και Βιοσυστημάτων στη Σκιάθο το 2013.
Η Αντιδήμαρχος Σκιάθου Μοσχαδώ Κανταράκη - Τσολοβίκου αναφέρθηκε για την επιτυχία της Κωνσταντίνας και της ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και ως διακεκριμένη επιστήμων να τιμά πάντα τον εαυτό της, την καταγωγή της και τον τομέα της επιστήμης που υπηρετεί.
Η Υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή της έδωσε τον έπαινο και το Λεύκωμα Μωραϊτίδη εκ μέρους του Δήμου Σκιάθου.

Εγκαινιάσθηκε το 3ο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Σκιάθου

Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας Καλλιόπη Γερακούδη, η Υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η Διευθύντρια Περιφέρειας Θεσσαλίας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασιλική Ζάκα και οι Προϊστάμενοι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφθηκαν την Σκιάθο για τα εγκαίνια του 3ο 2θέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Σκιάθου.
Παρευρέθηκαν επίσης οι Προϊστάμενοι Αρχών και Υπηρεσιών, οι Διευθυντές όλων των Σχολείων της Σκιάθου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και κάτοικοι του νησιού.
Ο Δήμαρχος Σκιάθου Νικόλαος Πλωμαρίτης απηύθυνε χαιρετισμό και...

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Ξεκινάει η ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Ο. Σκοπέλου

Ξεκινάει σήμερα στις 6.30 μ.μ., στο δημοτικό στάδιο, η προετοιμασία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Α.Ο. Σκοπέλου, η οποία, μετά από ένα χρόνο απουσίας, θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της β' κατηγορίας της ΕΠΣΘ, εφ΄ όσον λυθούν και τα τελευταία προβλήματα, με κυριότερο αυτό του κόστους των μετακινήσεων.
Οι ποδοσφαιριστές, που γυμνάζονται υπό τις οδηγίες του γυμναστή Γιώργου Πετρίδη, διψούν για μπάλα και ελπίζουν ότι, με τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας, η Σκόπελος φέτος θα εκπροσωπηθεί στο πρωτάθλημα.
Να θυμίσουμε ότι συνεχίζεται η λαχειοφόρος (κλικ) για την ενίσχυση τις ομάδας, η κλήρωση της οποίας θα γίνει στις 31 Αυγούστου, παρουσία συμβολαογράφου και ο τυχερός θα κερδίσει ένα μηχανάκι 120 κ.ε.

Φροντιστήριο Αγγλικών Αίγλης Θεολόγου

Το Φροντιστήριο Αγγλικών της Αίγλης Ματσάτσου – Θεολόγου συγχαίρει τους μαθητές του για τις επιτυχίες τους κατά το σχολικό έτος 2012 – 2013.
Michigan Proficiency / C2
Χριστίνα Ταμπακτσή
Εύα Φεργάδη
Πάνος Ματσάτσος
Michigan Lower / B2
Αλεξάνδρα Βλαχάκη
Μίνα – Μαρία Μπάλλα
Ρηγίνα – Φιλίτσα Προβιά
Ειρήνη Ταμπακτσή
Ελένη Σάββα
Cambridge Lower / Β2
Ιωάννα Ουρανίτσα
Ρηγίνα - Φιλίτσα Προβιά
Edexcel PTE - B1 (Pre-Lower)
Σοφοκλής Γιάνκο
Γιώργος Φ. Λεμονής
Γκεράλντι Σπάχο
Γιώργος Χλιβερός

Συγχαρητήρια σε όλους..!


Τηλ. 2424022421 - 2424023572

Ζητήστε μας ό,τι μελάνι θέλετε για τον εκτυπωτή σας…

…στις καλύτερες τιμές!
Μελάνια εκτυπωτών καινούργια με εργοστασιακή εγγύηση καλής λειτουργιάς σε τιμές αναγόμωσης!
Τα τόνερ και τα μελάνια που διαθέτουμε προσφέρονται στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!
Όλα τα προϊόντα μας συνοδεύονται από πιστοποιήσεις καλής λειτουργιάς και απόδοσης.
BEST SHOP
ΣΚΟΠΕΛΟΣ - ΤΗΛ. 2424022033

Aegean Regatta 2013 / Tελετή λήξης

Χορευτικό συγκρότημα
Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας

Μια μπάντα έκπληξη..!

Οι Βαγγέλης Καραμήντζας, Νίκος Γιαννάτος, Gordon Haskell, Δημήτρης Ντακούλας και Γιούρι στην τελετή λήξης της aegean regatta 2013 στο λιμάνι της Σκοπέλου.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Μήνυμα για τη ζωή στα πανιά του Granma X

Το πλήρωμα το Granma X, που συμμετείχε στη φετινή aegean regatta, μετά τη χθεσινή απονομή (ORC International) έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά το πέρας του αγώνα Μούδρος (Λήμνου) - Λινάρια (Σκύρου) ζητήθηκε από την επιτροπή αγώνων, βάσει κανονισμών, να αφαιρεθεί η αναρτημένη φράση "'Οχι στο Χρυσό, Ναι στη Ζωή" από τα πανιά του Granma X.
Σεβόμενοι την επιτροπή και τη διοργάνωση η ιστιοπλοϊκή ομάδα Granma X ολοκλήρωσε τους αγώνες χωρίς την επίμαχη φράση.
Ωστόσο συνεχίζουμε να πιστεύουμε και να στηρίζουμε ένα δίκαιο αγώνα ενάντια σε μια αναίτια καταστροφή του περιβάλλοντος που συντελείται στην Χαλκιδική»
Ποια είναι η ομάδα Granma* X
Η ομάδα ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2009 με...

Παρελθόν η Aegean Regatta 2013

Ραντεβού το 2014 στα Δωδεκάνησα
Μια λαμπρή τελετή απονομής / λήξης, ανάλογη της αίγλης της Aegean Regatta, πραγματοποιήθηκε χθες στη Σκόπελο, η οποία, κατά γενική ομολογία, αποτέλεσε ιδανικό καταληκτικό λιμάνι για τη φετινή regatta, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με πολλές συμμετοχές και με έντονο το αίσθημα του "ευ αγωνίζεσθε".
Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν πρόσφεραν ένα όμορφο θέαμα που παρακολούθησαν πολλοί από το λιμάνι της Σκοπέλου.
Την βραδιά άνοιξε το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Γλώσσας, το οποίο χειροκροτήθηκε θερμά, ακολούθησαν οι απονομές και η βραδια έκλεισε με μια όμορφη μουσική εκδήλωση από μια μπάντα που εξέπληξε τους πάντες.
Οι ιστιοπλόοι έδωσαν ραντεβού για την aegean regatta 2014 στα...