Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

1ο beach voley camp στη Σκόπελο

Το 1ο beach voley camp θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Σκοπέλου από την Πέμπτη 4 Ιουλίου έως και την Κυριακή 7 Ιουλίου, όπου και θα πραγματοποιηθει ο τελικός στις 7 μ.μ.
Στο camp θα συμμετέχουν ομάδες του Α.Σ. beach volley και volley ΑΡΓΩ ΒΟΛΟΥ και του Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ και το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Πέμπτη 4/7: Προπόνηση
a group 18.00 – 19.30
b group 19.30 – 21.00
Παρασκευή 5/7: Προπόνηση
a group 09.00 – 10.30
b group 10.30 – 12.00
a group 18.00 – 19.30
b group 19.30 – 21.00
Σάββατο 6/7: έναρξη αγώνων
στις 10.00
Κυριακή 7/7: Τελικός
στις 19.00

Τα κορίτσια δεν μένουν πια εδώ

«Τα κόκκινα Φανάρια», μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του ’60, που αρχικά γράφτηκε για το θέατρο, στη συνέχεια έγινε σενάριο για τον κινηματογράφο και ξαναγράφτηκε για μιούζικαλ, ζωντανεύει στη σκηνή του καλοκαιρινού “Ορφέα” στη Σκόπελο την Κυριακή 30 Ιουνίου και την Δευτέρα 1 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ. σε διασκευή - σκηνοθεσία του Τάκη Μόσχου.
Την ανθρώπινη αλήθεια πίσω από το ψυχρό πρόσωπο της πορνείας και τη διαχρονικότητα του θέματος θα προσπαθήσει να αναδείξει ο Τάκης Μόσχος, έχοντας μαζί του την εξαιρετική Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Σκοπέλου.
Στο «σπίτι» της madam Paris η ερωτική συναλλαγή φαίνεται απλή ρουτίνα. Όμως για κάθε κορίτσι, που προσφέρει “υπηρεσίες” εκεί, υπάρχει ένας προσωπικός κόσμος, που είναι η μόνη αλήθεια μέσα στην καθημερινότητα...
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ …ΣΤΟΝ “ΟΡΦΕΑ”

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Aποκτήστε τον κορυφαίο ηλιακό από 700 ευρώ!

Οι τιμές της Ηλεκτρικής Ενέργειας, του Πετρελαίου και του Αερίου αυξάνονται αλματωδώς.
Εσείς θα παραμείνετε αδρανείς;

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ ΕΝΩ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ

Μήπως ήλθε ο καιρός να βάλετε κι εσείς Ηλιακό Θερμοσίφωνα;

Η Ηλιακή Ενέργεια παρέχεται από τον Ήλιο δωρεάν. Γιατί σπαταλάτε μέρος του εισοδήματός σας για την πληρωμή ενέργειας από ηλεκτρισμό, πετρέλαιο ή αέριο; Η αξία αγοράς ενός αξιόπιστου Ηλιακού Θερμοσίφωνα είναι στις δυνατότητες κάθε νοικοκυριού.

ΓΙΑΤΙ; Διερωτηθήκατε τον λόγο για τον οποίο δεν εκμεταλλεύεστε κι εσείς τη δωρεάν ενέργεια;

Θεωρείτε αντιαισθητική την παρουσία του Ηλιακού στη στέγη σας;

Η MALTEZOS διαθέτει τον κατάλληλο τύπο Ηλιακού για κάθε κατοικία. Για κεραμοσκεπές διαθέτει δύο ειδικούς τύπους (κεραμιδί χρώμα και ασημί). Επίσης, για ειδικά κτίρια (νησιώτικες κατοικίες) διαθέτει τύπο χαμηλού ύψους.

Δεν έχετε την απαιτούμενη εγκατάσταση;

Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες της ΜΑΛΤΕΖΟΣ με τα συνεργεία τους μπορούν να δώσουν την κατάλληλη λύση στην κατοικία σας αξιόπιστα και οικονομικά.
Φοβάστε μην προκληθεί κάποια ζημιά στη στέγη σας;
Κάθε εγκατάσταση γίνεται με τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές. Ακόμα και σε στέγες με κεραμίδια, η εγκατάσταση του Ηλιακού μπορεί να γίνει με πλήρη ασφάλεια βάσει της ειδικής τεχνολογίας και της μεθόδευσης που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις.
Χρησιμοποιείτε Μπόϊλερ που θερμαίνεται με πετρέλαιο;
Είναι εφικτό να αποκτήσετε ζεστό νερό από τον Ήλιο τοποθετώντας μόνο συλλέκτες στη στέγη σας, οι οποίοι θερμαίνουν το νερό του μπόϊλερ που έχετε. Θα απαιτηθεί επίσης μικρή τροποποίηση στο υπάρχον μπόϊλερ.

Δεν είστε βέβαιος ότι θα έχει καλή απόδοση ο Ηλιακός που θα αγοράσετε;

Οι Ηλιακοί θερμοσίφωνες ΜΑΛΤΕΖΟΣ έχουν πιστοποιήσεις ποιότητας από διεθνείς οίκους και σύμφωνα με τον ΕΛΟΤ έχουν την υψηλότερη πιστοποιημένη απόδοση με 4 Ήλιους (Α΄ Κλάση).

Προβληματίζεστε αν πρέπει να διαλέξετε μεταξύ Ηλιακού και Φωτοβολταϊκών;

Δεν υπάρχει καμία σχέση. Με τα Φωτοβολταϊκά αποκτάτε ηλεκτρική ενέργεια για διάφορες χρήσεις. Με τα Ηλιακά αποκτάτε άμεση θερμική ενέργεια για θέρμανση του νερού. Η χρήση ηλεκτρισμού από Φωτοβολταϊκά για θέρμανση νερού είναι ασύμφορη.Το ποσό της επένδυσης για Ηλιακό είναι ελάχιστο σε σύγκριση με την επένδυση για Φωτοβολταϊκά.

Μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τη δαπάνη για θέρμανση χώρων (Ηλιακή Θέρμανση)


Με την εγκατάσταση Ηλιακών Συλλεκτών στην στέγη σας και τη χρήση ειδικού μπόϊλερ στο λεβητοστάσιο μπορείτε να έχετε υποβοήθηση της Θέρμανσης και μεγάλη εξοικονόμηση πετρελαίου.

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟΥ
ΠΟΙΟΤΗΤΑ και ΣΥΝΕΠΕΙΑ MALTEZOS
ΡΗΓΙΝΟΣΒ. ΠΑΤΣΗΣ / ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
Οι Ηλιακοί Θερμοσίφωνες MALTEZOS κατασκευάζονται με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που τους εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση και μεγάλη αντοχή για πολλά χρόνια. H MALTEZOS εγγυάται ότι κάθε Ηλιακός της Θερμοσίφωνας έχει περάσει επιτυχώς μια σειρά από αυστηρές μετρήσεις και ελέγχους.
Αν θέλετε να απολαμβάνετε ξένοιαστα και οικονομικά το ζεστό νερό στο σπίτι σας, τότε προτιμήστε ανεπιφύλακτα τον Ηλιακό θερμοσίφωνα MALTEZOS ο oποίος κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά εδώ και αρκετά χρόνια.

Γιατί υπερέχει το Ανοξείδωτο

Tα ανοιξείδωτα Θερμοδοχεία υπερτερούν των άλλων γιατί έχουν:
  • Πολύ υψηλή ανθεκτικότητα στη διάβρωση
  • Εξαιρετική αντοχή τόσο στις χαμηλές όσο και στις υψηλές θερμοκρασίες
  • Αισθητική τελειότητα στο εξωτερικό φινίρισμα
  • Αναλλοίωτη ποιότητα στο νερό που αποθηκεύουν από το δίκτυο
  • Σημαντικά μικρότερο βάρος από τα εμαγιέ Θερμοδοχεία
Διατίθενται σε τύπους με κανονική ή χαμηλή βάση ή κεραμοσκεπής καθώς και σε τύπους για λειτουργία με την κεντρική θέρμανση (τριπλής ενέργειας).

Πώς να επιλέξω τη σωστή τιμή

Ηλιακοί θερμοσίφωνες από 700 ευρώ
Απευθυνθείτε στo κατάστημα του ΡΙΓΙΝΟΥ Β. ΠΑΤΣΗ, ο οποίος είναι αντιπρόσωπος της εταιρίας MALTEZOS στις Βόρειες Σποράδες για να ενημερωθείτε σχετικά με τις νέες μειωμένες τιμές των ηλιακών μας.
Οι τιμές δίνονται μετά από ακριβή προσδιορισμό του...

Μουσική εκδήλωση στο Παλιό Χωριό Αλοννήσου

Ο Πολιτιστικος Εξωραϊστικός Σύλλογος Παλαιάς Αλοννησου σας προσκαλεί στην μουσική εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα 29/06/2013 στην πλατεία Ηρώων στο Παλιό Χωριό.
Θα παίξουν οι μουσικοί ΑΚΗΣ, CHRIS, CHESTER.
Εναρξη 9μμ.

The Cultural Club Of Old Village of Alonissos invite you at Todays Live Music  event on the memorial Square of the old village of Alonissos, with AKIS , CHRIS, CHESTER. Starts at 9 pm

Για το Μήτσο

«Ο Μήτσος μας
- για όσους δεν τον ξέρατε, το "μας" δεν είναι κτητικό, είναι της αγάπης και της μοιρασιάς.
Απ' τη Βασιλική Τρικάλων, βαρύς κι ασήκωτος, λιγομίλητος, λιμενικός, που έπιανε τα σιρίτια στους ώμους με συρραπτικό όταν είχαν επιθεώρηση, από πάντα και για πάντα νεοδημοκράτης, δε ζήτησε ποτέ του τίποτα, δεν αρνήθηκε ποτέ σ' όποιον είχε ανάγκη, που ζούσε την οικογένεια με τις τρεις-κι-εξήντα και δεν καταδέχτηκε ποτέ ούτε τα τζάμπα εισιτήρια στα καράβια. Περήφανος, ίσιος, τρυφερός, πεισματάρης, παναθηναϊκός, ποδοσφαιριστής παλιός, έστησε και προπόνησε την ομάδα της Σκοπέλου - και την είδε να σβήνει στα απόνερα της κρίσης. Δε έδινε δεκαράκι τσακιστό για λεφτά, αξιώματα, αναγνώριση. Πίστευε στο θεό, σεβόταν τους γέρους, αγαπούσε τα παιδιά, πονούσε και προστάτευε τους ανήμπορους, τους απόβλητους, τα ζώα.
Σ’ αυτούς τους φρικτούς 5,5 μήνες βρέθηκαν δίπλα του από ανώτατοι αξιωματικοί του ναυτικού μέχρι τους γύφτους που...

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Μαθήματα κολύμβησης από το Ν.Ι.Κ.Ο. Σκοπέλου

Φωτό από την περυσινή περίοδο
Ο Ν.Ι.Κ.Ο. Σκοπέλου με χαρά σας ανακοινώνει την έναρξη θερινών μαθημάτων κολύμβησης για παιδιά από 7 ετών και άνω, με προπονητή τον Μάκη Νεοκλάρου, πτυχιούχο ΤΕΦΑΑ.
Συνάντηση – γνωριμία των παιδιών με τον προπονητή τους και εγγραφές το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 11 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στο λιμάνι.
Για περισσότερες πληροφορίες:
κιν: 6974447573

Ανακοίνωση για πρόσληψη εποχιακού προσωπικού

από τον δήμο Αλοννήσου
Πρόσληψη εποχιακού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εννέα (9) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Αλοννήσου.
Συγκεκριμένα:
Δυο (2) χειριστές μηχανημάτων έργου ( φορτωτή και jcb) ΔΕ
Έναν (1) Ηλεκτρολόγο ΔΕ
Έναν (1) εργάτη Νεκροταφείου ΥΕ
Τέσσερις (4) εργάτες καθαριότητας ΥΕ
Έναν (1) εργάτη καθαριότητας με ημίονο ΥΕ
Την ανακοίνωση μπορείτε να την αναζητήσετε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
Προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών έως Τρίτη 2/7/2013

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Πάρτι της Α' Λυκείου Σκοπέλου

H A' Λυκείου Σκοπέλου σας προσκαλεί στο «Παραπόρτι» το Σάββατο 29 Ιουνίου στο πρώτο καλοκαιρινό πάρτι, θέλοντας να μοιραστεί μαζί σας ένα αξέχαστο βράδυ.
Μια υπέροχη καλοκαιρινή νύχτα, διασκέδασης και ξενοιασιάς, σας περιμένει...
Είσοδος ελεύθερη.

Ερώτηση στη Βούλη για τα προβλήματα του Δήμου Σκοπέλου από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Αιγαίου, σχετικά με τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σκοπέλου από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική. Την ερώτηση συνυπογράφει και ο βουλευτής Θεόδωρος Δρίτσας.
Η πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση στενάζει υπό το βάρος της υποχρηματοδότησης που έχει επιβάλει η εφαρμογή των μνημονίων.
Οι δήμοι βρίσκονται σε οριακό σημείο επιβίωσης, αντιμετωπίζοντας αδυναμία εκπλήρωσης ακόμη και των στοιχειωδών αναγκών.
Η κρίση αυτή που δημιουργήθηκε, έχει επηρεάσει και το Δήμο Σκοπέλου, στο ομώνυμο νησί της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων, το οποίο περιλαμβάνει τρείς δημοτικές κοινότητες Σκοπέλου, Γλώσσας, Κλήματος και έχει πληθυσμό 4.696 κατοίκους .
Οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι (Κ.Α.Π.) έχουν μειωθεί σημαντικά και μειώνονται περαιτέρω, το ίδιο και τα λιγοστά κονδύλια για επενδύσεις (ΣΑΤΑ).
Παράλληλα, ο δήμος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οπότε και παρακρατούνται οφειλές της...

Ομάδα πυροπροστασίας «Σκιάθος 2013»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σε συνέχεια της εσπερίδας που διοργάνωσε η Πυροσβεστική πραγματοποιήθηκε συνάντηση εθελοντών την Τετάρτη 24 Απριλίου και συμφωνήθηκε η δημιουργία ομάδας η οποία, επ’ ουδενί, δεν θα υποκαταστήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά θα λειτουργήσει στα πλαίσια της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκιάθου με σκοπό την ενίσχυση και την οργάνωση του Εθελοντισμού για την Πυροπροστασία των Δασών της Σκιάθου.
Για την καλύτερη επικοινωνία αποφασίστηκε η κατάρτιση πίνακα με τα ονόματα και στοιχεία των εθελοντών έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η συνεργασία τους αλλά και ο συντονισμός τους με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ήδη έχουν δηλώσει...

Πρόσληψη 9 διμηνιτών πυροφυλάκων απο τον Δήμο Σκιάθου

Ο Δήμος Σκιάθου θα προσλάβει για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 9 πυροφύλακες, κατηγορίας ΥΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν:

1. Φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας

2.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

3.Δίπλωμα οδήγησης (αυτοκίνητο ή μηχανάκι).

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 27 Ιουνίου 2013 ως και 1 Ιουλίου 2013.

Υπεύθυνη παραλαβής αιτήσεων είναι η κα Μπαλαλά Σοφία.

Τα κορίτσια δεν μένουν πια εδώ..!

«Τα κόκκινα Φανάρια», μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του ’60, που αρχικά γράφτηκε για το θέατρο, στη συνέχεια έγινε σενάριο για τον κινηματογράφο και ξαναγράφτηκε για μιούζικαλ, ζωντανεύει στη σκηνή του καλοκαιρινού “Ορφέα” στη Σκόπελο (κλικ ΕΔΩ για να διαβάσετε τη διανομή) την Κυριακή 30 Ιουνίου και την Δευτέρα 1 Ιουλίου, στις 9 μ.μ. σε διασκευή - σκηνοθεσία του Τάκη Μόσχου.
efimerida-sporades

Όπως τα βλέπω...

Από το παράθυρο της εφημερίδας
«Βόρειες Σποράδες»

Αλλά εσείς μην είστε σίγουροι.
Μπορεί να μην είναι έτσι...

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Λιμανιάτικες ιστορίες για γέλια και για κλάματα...

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις...

Εικόνα μας είναι και μας μοιάζει

του Γιώργου Καραμπελιά
Σκίτσο του Ηλία Μακρή από την Καθημερινή
Ο συμβολισμός του κυβερνητικού διδύμου –ο ιππότης της ελεεινής μορφής και ο Σάντσο Πάντσα– κλείνει μέσα του την ίδια τη φύση της μεταπολίτευσης στον επιθανάτιο ρόγχο της. Τα δύο κόμματα που ανέλαβαν να διαχειριστούν τις τύχες της χώρας για σχεδόν σαράντα χρόνια, βρίσκονται μαζί λίγο πριν από την τελευταία βουτιά στην οριστική ανυποληψία και ανυπαρξία. Οι δύο άσπονδοι εχθροί-συνεταίροι της μεταπολίτευσης, που κάποτε εκπροσωπούσαν το 80% τουλάχιστον του ελληνικού λαού, βρίσκονται σήμερα να συγκροτούν μια κυβέρνηση μειοψηφίας (μεταξύ του 25-30%) σέρνοντας τον χορό του Ζαλόγγου που οδηγεί στην παραπέρα υποβάθμιση και παρακμή. Μέσα από μια διαδικασία συγκρούσεων και προσεγγίσεων, που κράτησαν σαράντα χρόνια, συρρικνώθηκαν τελικά στο σκληρό πυρήνα του δωσιλογισμού. Σε όλη μας τη διαχρονία το νεώτερο ελληνικό κράτος, υπήρχε και ένα 20-25% που στήριζε την τάξη, την ησυχία και την υποταγή με οποιοδήποτε τίμημα. Δωσίλογοι και ταγματασφαλίτες στην κατοχή, κρυφοί και φανεροί οπαδοί της χούντας μέχρι το 1973, οπαδοί της εκχώρησης σήμερα της διακυβέρνησης της χώρας ανοικτά στις ξένες δυνάμεις και τους...

Εορτή λήξης κατηχητικού Παναγίας Παπαμελετίου

Στην όμορφη αυλή του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παπαμελετίου) πραγματοποιήθηκε και φέτος η εορτή λήξης του Κατηχητικού Σχολείου.
Το πρόγραμμα αποτελείτο από ποιήματα και τραγούδια με κάθε πρόταση και λέξη να έχουν το δικό τους, ιδιαίτερο νόημα, περιμένοντας από τους θεατές να το περάσουν από το μυαλό και την καρδιά τους...
Ακούστηκαν:
«Στην εορτή της Μεγαλόχαρης», ποίημα από τις Παυλίνα Ταλαδιανού, Κυρατσούλα Κανάρη και τους Γιώργο Κατσάνη και Ιωάννη Καρατζά.
«Απολυτίκιο Κοιμήσεως της Θεοτόκου» από την Χορωδία
«Προσευχή» από τις Μαρία Ανδριώτη και Μάγδα Σκλάβου.
«Άγιος Σπυρίδωνας» από τις Μάχη Φεργάδη και Χρυσούλα Κομανάκου.
«Το απολυτίκιο του Αγίου Σπυρίδωνος» από την χορωδία.
«Στους Αγίους», ποίημα από τις Ηλιάνα και Ευαγγελία Καριοφύλλη.
«Εμπρός προς τη νίκη», ποίημα από τους Σταμάτη Πατσή, Γιώργο Πριονιστή και Δημήτρη Πατσή.
«Το απολυτίκιο του Αγίου Ρηγίνου»
«Το μεγάλο μάθημα», ποίημα από τους Μάρκο Μπομπάι, Άγγελο Φεϊζόλι και Γιάννη Γιανακαρόνη.
«Συνοδοιπόροι», ποίημα από την Αλεξάνδρα Ράλλη, Στέλι και Αναστασία Δελήτσικου.
«Οι ψαράδες της Γαλιλαίας» τραγούδι.
«Σαν τα λουλούδια», ποίημα από τις Σοφία Πατσή, Αικατερίνη Κομανάκου, Ουρανία Τσαρπαλά και Γεωργία Καρατζά.
«Ελάτε να γίνουμε φίλοι», ποίημα από...

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Σε όλες της Γης τις γλώσσες...(ΙΙ)

Γεμάτοι οι κάδοι απορριμμάτων και αμάζευτα τα σκουπίδια για 4 ημέρες! Το καλοκαίρι μόλις άρχισε...
Ο κ. Κουκουρίνης, που κατοικεί στις ΗΠΑ με καταγωγή από την Σκόπελο, έχει έρθει για διακοπές στο νησί με την οικογένειά του και βρίσκουν την Σκόπελο φανταστική. Όμως...
Hello George,
I am from USA Greek Skopelian origin. I can read some Greek but I cannot write it.
I always read your web side with some difficulty (I am still learning Greek) but I love your photos from Skopelos.
My family and me are visiting Skopelos this year and my wife and children find Skopelos fantastic.
But George I must complaint about something. There is a rubbish container on the top of Stafilos beach (opposite the restaurant) that has been full with rubbish for the past four days and no one has bothered to empty it. Who is really responsible? 
Here are some photos.
Thank you
John Koukourinis

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Παράρτημα της K-1 GYM/ BRASA JIU JITSU στην Σκόπελο

Μάνος Βασιλείου: την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 θα φέρουμε ακόμα περισσότερα μετάλλια στο νησί, σε όλα τα επίπεδα.
Μια δυνατή συνεργασία ξεκίνησε ο εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών του Α.Ο. Σκοπέλου Μάνος Βασιλείου, με μια από τις πιο μεγάλες σχολές της Αθήνας στα αθλήματα Kickboxing, brazilian jiu jitsu και ΜΜΑ, την σχολή Κ-1 GYM / BRASA clube de Jiu jitsu των Παναγιώτη Σώζου και Ηρακλή Γρηγοριάδη.
Ο Παναγιώτης Σώζος ασχολείται με το Kick Boxing από το 1991. Το 1992 κατέκτησε το πρώτο του Πανελλήνιο πρωτάθλημα και το 1993 έγινε μέλος της Εθνικής ομάδας όπου και παρέμεινε ως το 2000.
Ο Π. Σώζος (δεξιά) με τον Μιχάλη Ζαμπίδη
Από το 1993 υπήρξε συναθλητής με τον Μιχάλη Ζαμπίδη στον ίδιο σύλλογο και έπειτα στην ίδια επαγγελματική ομάδα, οπού αγωνίστηκαν σε πάρα πολλές διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Την περίοδο 2007-08-09 διατέλεσε επικεφαλής της προπονητικής ομάδας του Μιχάλη Ζαμπίδη με 5 συμμετοχες στα Κ-1 (Ιαπωνία) και 2 συμμετοχες στην Αυστραλία.
Στην 12χρόνη πορεία του σε επαγγελματικούς αγώνες απαριθμεί 68 νίκες σε 82 αγώνες και 19 Κ.Ο. Διδάχθηκε από τους κορυφαίους Δασκάλους στην Ελλάδα, έχει παρακολουθήσει προπονήσεις και...

Άνοιξε η “Ανατολή” του Γιώργου Ξηντάρη

Άνοιξε η “Ανατολή”, ένα από τα πιο παλιά μαγαζιά της Σκοπέλου, το οποίο βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του οικισμού, στο Κάστρο.
Απολαύστε τον Γιώργο Ξηντάρη και την μουσική του παρέα.

Τηλ. 24240 22851 / 24240 23266

Το παραδοσιακό και "τουριστικό" αμαξάκι...

...δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί στην παραλία Σκοπέλου, από τον φούρνο του Κοχύλη μέχρι την Παναγίτσα, μην τυχόν και προκληθεί ατύχημα, ενώ την ίδια ώρα τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα κάνουν πάρτι, διασχίζοντας την παραλιακή και παρκάροντας σε αυτή, δημιουργώντας στον επισκέπτη μια άσχημη εικόνα και υποβαθμίζοντας τα όμορφα παραλιακά καταστήματα...

Τελείωσε με επιτυχία το τουρνουά beach volley

Με τον τελικό που έγινε την Κυριακή το απόγευμα στην παραλία Σκοπέλου και στον οποίο οι Χρυσοφός - Χριστίνης κέρδισαν τους Τσακάλη - Μαρκόπουλο και μαζί τον τίτλο, έληξε χθες στη Σκόπελο το επιτυχημένο διήμερο τουρνουά beach volley στο οποίο συμμετείχαν 12 ομάδες και το παρακολούθησαν πολλοί φίλοι του...

Για τον Δημήτρη Καραθανάση

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ 1 μ.μ. ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ
Ενός λεπτου σιγή στη μνήμη του Δημήτρη Καραθανάση
από τους αθλητές και θεατές
του 1ου τουρνουά beach volley

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Τίμηθηκε ο ολυμπιονίκης Νίκος Σκιαθίτης

Ο Δήμος Σκοπέλου σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Γλώσσας τίμησε το Σάββατο 22 Ιουνίου, στην παραλία Λουτρακίου, τον χάλκινο Ολυμπιονίκη του 2004 στο διπλό σκιφ Νίκο Σκιαθίτη. Στην λητή τελετή στην οποία παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, η βουλευτής Ζέττα Μακρή, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Φ. Χήρας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και η κα Λίτσα Σκαφιδά, αρχαιολόγος στη ΙΓ' εφορία Προϊστορικών και Κλασικών αρχαιοτήτων, ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής απένειμε τιμές στον Έλληνα αθλητή.
Την εκδήλωση προλόγισε η κα Σπυριδούλα Καρβέλη και αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Σκοπέλου ο οποίος υποδέχτηκε και παρουσίασε τον Έλληνα Ολυμπιονίκη, αναφέροντας ότι:
«Είναι μια διαφορετική βραδιά που μας γεμίζει όλους συγκίνηση, θέλαμε να τιμήσουμε εδώ και καιρό τον Ολυμπιονίκη μας Νίκο Σκιαθίτη, που έκανε όλους τους Έλληνες περήφανους και περισσότερο εμάς τους συντοπίτες του, έφτασε όμως τώρα το πλήρωμα του χρόνου, κάλιο αργά παρά ποτέ...»
Ο κ. Αγοραστός είπε αμέσως μετά πως: «είναι ιδιαίτερη τιμή να βρισκόμαστε εδώ σήμερα, γιατί συναντάμε έναν άνθρωπο που μας έκανε υπερήφανους. Όπως ξέρετε το 2004 ήταν η χρονιά της Ελλάδας και χωρίς Ολυμπιονίκες η χρονιά αυτή δεν θα ολοκληρωνόταν. Οφείλουμε πολλά στους ανθρώπους αυτούς που σηκώνουν ψηλά την ελληνική σημαία, αλλά παράλληλα δίνουν και ένα μήνυμα. Δίνουν ένα μήνυμα σε τραγικά δύσκολες στιγμές για τη Χώρα μας. Δίνουν ένα μήνυμα και μάλιστα το συγκεκριμένο άθλημα, ότι με συνεργασία, γιατί χρειάζεται συνεργασία, με συνέργεια, γιατί χρειάζεται συνέργεια πάνω στον αγώνα, με συγχρονισμό, φτάσαμε στο αποτέλεσμα. Και φτάνουμε σε αποτελέσματα ανατρεπτικά, γιατί κατάφεραν να κάνουν μια ανατρεπτική θετική επιτυχία για να μας μας κάνουν όλους περήφανους. Αλλά ταυτόχρονα δίνουν κι ένα μήνυμα, ότι χωρίς προσπάθεια τίποτα δε γίνεται. Μόνο με προσπάθεια, με συνεργασία, μπορούμε να πετύχουμε πολλά κι αυτό το μήνυμα είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε στη σημερινή εποχή. Χρειάζεται σχέδιο ομόνοιας, ενότητας, συνεργασίας, συνέργειας, εμπιστοσύνης, σχέδιο αλλά και προσπάθεια για να...

Άρχισε ο τερματισμός σκαφών στο λιμάνι Σκοπέλου


Tερμάτισε πριν λίγα λεπτά το πρώτο σκάφος του ΧΧΙV αγώνα Βορείων Σποράδων (κλικ) (Σκόπελος - Στενή Βάλα - Σκόπελος) που διοργάνωσε ο ΙΟΒΑΘ.
Το βράδυ στο παλιό λιμάνι Σκοπέλου οι απονομές

Ο Δήμαρχος Σκιάθου για το αφιέρωμα στον Θεοδωράκη

«Αγαπητές “Βόρειες Σποράδες” θέλω μέσω της εφημερίδας να ευχαριστήσω τους οργανωτές και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς που χάρισαν στους πολίτες της Σκιάθου μία όμορφη βραδιά με τη συμμετοχή των νέων της Σκιάθου, που παρ' όλο το πρόβλημα που προέκυψε επέλεξαν την εναλλακτική λύση, το Γυμνάσιο...
Θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα και για τα μηνύματα που έλαβαν τα παιδιά από τους συντελεστές της οργάνωσης αυτής. Τέλος, να ευχαριστήσω από καρδιάς τους ομιλητές της εκδήλωσης που αφιέρωσαν τη βραδιά και το φεγγάρι, από ό,τι έμαθα, τόσο σε μένα, αλλά και στον Κυριάκο Γιακουδάκη, μιας και ο Κυριάκος έχει σταθεί και βοηθήσει όλες τις εκδηλώσεις όλων των σχολείων, όλων των Συλλόγων, όλων των φορέων. Χίλιες ευχαριστίες...
Κλείνοντας, ιδιαίτερα ευχαριστώ την κα Κουτούμπα, που κατά την αφιέρωση η αντίδρασή της ήταν έντονη και ηχηρή... Πάντα τέτοια...
Ο Δήμαρχος Σκιάθου
Νικόλαος Πλωμαρίτης»

Εξετάσεις ζωνών kickboxing στη Σκόπελο

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ Κ-1 GYM / BRASSA JIU JITSU ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις ζωνών kickboxing στο τμήμα μαχητικών τεχνών του Α.Ο. Σκοπέλου.
Κάτω από το βλέμμα των σκληρών εξεταστών Παναγιώτη Σώζου και Σάκη Παπαζωγονόπουλου, που ήρθαν απο την Αθήνα, το παιδικό τμήμα εξετάστηκε για κίτρινη ζώνη και το τμήμα εφήβων ενηλίκων στις Πορτοκαλί Ι και πορτοκαλί ΙΙ ζώνες, με μεγάλη συμμετοχή από γονείς και φίλους.
Στη σεμνή αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν αγώνες επίδειξης kickboxing από το παιδικό τμήμα και αγώνες Μπραζίλιαν ζιου ζιτσου και kickboxing απο το τμήμα εφήβων.
Οι δύο εξετάσεις εξεταστές τόνισαν την πολύ καλή τεχνική κατάρτιση των εξεταζομένων καθώς και το αθλητικό τους πνεύμα, παράλληλα με την πειθαρχία που επέδειξαν. Ο εκπαιδευτής του τμήματος Μάνος Βασιλείου, συνεχάρη τους αθλητές του για την προσπάθεια όλο τον χρόνο και την επιτυχή τους εξέταση, ευχαρίστησε τους δασκάλους που ήρθαν απο την Αθήνα για να εξετάσουν τα παιδιά της Σκοπέλου, ευχαρίστησε τους γονείς και όλους τους παρευρισκομένους για την στήριξη στην ομάδα και ανακοίνωσε και επίσημα την συνεργασία του με την μεγάλη σχολή Κ-1 GYM / BRASSA JIU JITSU των Σώζου - Γρηγοριάδη, ανοίγοντας...

Έφυγε ο Δημήτρης Καραθανάσης

Έφυγε από τη ζωή, μετά από πολύμηνη παλικαρίσια μάχη, ο Δημήτρης Καραθανάσης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των Τρικάλων και παράγοντας του αθλητισμού στη Σκόπελο.
Υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος του Α.Ο. Σκοπέλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Πολεμικών Τεχνών Σκοπέλου και μέλος της τωρινής διοίκησης.
Ο Δημήτρης ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΣ, αλλά δεν πρόλαβε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ένα τομέα που τόσο πολύ αγαπούσε.
Υπηρέτησε στο λιμεναρχείο Σκοπέλου.
Θερμά συλλυπητήρια στην γυναίκα του Ουρανία και τα παιδιά του.
Οι βετεράνοι του Α.Ο. Τρικάλων βράβευσαν τον Τρικαλινό
Δημ. Καραθανάση για την πολύτιμη βοήθεια που
τους παρείχε όταν επισκέπτονταν τη Σκόπελο
Με τους βετεράνους των Τρικάλων
στο γήπεδο Σκοπέλου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ(ΚΛΙΚ)

Μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Σκίτσο του Γιάννη Μιτζέλου
ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ
Απόψε βρήκε γωνιά ν' ακουμπήσει η ψυχή μας...
Δεν είναι λίγο να γεμίσεις μουσική μια σχολική αυλή!

Θερμά Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους διοργανωτές και φυσικά στους καθ' αυτό ηθικούς αυτουργούς: τους άξιους δασκάλους τους...

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Οι Σκοπελίτες αντιμέτωποι με την καθημερινότητα...

Στο απέραντο γαλάζιο
Έργα 2.5 εκατ. ευρώ εγκαινιάσθηκαν χθες από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, παρουσία βουλευτού του Νομού (πεζοδρόμηση και δρόμος Τζιλαλή) και άλλα 3 εκατ. ευρώ έργα πρόκειται να γίνουν στα πλαίσια των Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας.
Στη Σκόπελο λοιπόν, των εγκαινίων, των μεγάλων έργων και του “απέραντου γαλάζιου”, η καθημερινότητα τσακίζει...
Χωρίς προσωπικό καθαριότητας και οχήματα και με “στεγνό” ταμείο ο Δήμος.
Με προβλήματα τα σχολεία.
Ανύπαρκτες οι παροχές στην Υγεία.
Δεν σκέφτεσαι καν να μιλήσεις για πολιτισμό και αθλητισμό, όσο δε για δουλειά και τουριστική κίνηση η κατάσταση θυμίζει “μελαγχολία τον Σεπτέμβρη”...
Από το Πάσχα βρίσκονται αυτά τα στρώματα
στον περιφερειακό και μέρα με τη μέρα
προστίθενται ξερά κλαδιά, ψόφια γατιά κ.ά.
Οι δημότες προσπαθούν να λύσουν τα καθημερινά τους προβλήματα απευθυνόμενοι στα μέσα μαζικής επικοινωνίας.
Σήμερα μας κάλεσαν στον περιφερειακό...
-Έλα να δεις κάτι σκουπίδια, μου είπαν...
Άφησα την “ειδική συνεδρίαση” του Δημοτικού Συμβουλίου και πήρα με τα πόδια την ανηφόρα.
-Τα βλέπεις αυτά τα στρώματα; Είναι εδώ από το Πάσχα!
Νόμιζα ότι βαριάκουσα και ξαναρώτησα:
-Από πότε;
-Από το Πάσχα!
-Αποκλείεται να το γράψω αυτό, δεν θα με πιστέψει κανείς, τους είπα.
-Θα σε πιστέψουν στο Δήμο γιατί τους έχουμε τηλεφωνήσει 2...

Ζητούν στέγη και αγάπη...

Αλόννησος
ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ημίαιμα κουτάβια μπόξερ.
Σκούρο τιγρέ και κανελί. Θα φτασουν 24 εως 27 κιλά! Θα είναι διαθέσιμα 20 με 31 Ιουλίου.
Μπορούν να αποσταλούν Σκόπελο, Σκιάθο και Βόλο.
Τηλέφωνο: 6977238696

Ξεκίνησε ο XXIV Αγώνας Βορείων Σποράδων

Ξεκίνησε εντυπωσιακά σήμερα το πρωί στις 11, ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας του πρωταθλήματος Βόλου «XXIV Αγώνας Βορείων Σποράδων»(κλικ) που οργανώνει κάθε χρόνο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος ΒόλουΑνοικτής Θαλάσσης
Η σημερινή διαδρομή είναι Σκόπελος – Στένη Βάλα, με διανυκτέρευση στην Αλόννησο και συμμετείχαν 37 σκάφη.

Σ΄ όλες της γης τις γλώσσες...

Θυμάστε τον Γιάννη Βογιατζή να τραγουδάει σε στίχους Αλέκου Σακελλάριου και μουσική Γιώργου Μουζάκη το «Σ΄ αγαπώ σ΄ όλες τις γλώσσες»;

...Γιο τε άμο ισπανικά
και πορτογαλέζικα
για χα μπίπι αράπικα
τσε τσα κο κινέζικα…

Τώρα έχουμε και πινακίδες σε όλες της γης τις γλώσσες, όχι για την αγάπη αλλά για τα σκουπίδια..!

Η φωτό από την Παναγία Ελευθερώτρια

Αμαξά μου τράβα μπρος...

Επάγγελμα ξεχασμένο στο χρόνο, επανέρχεται κάθε καλοκαίρι στην παραλία Σκοπέλου κάνοντάς μας να λησμονούμε για λίγο τους βάρβαρους καιρούς που ζούμε...
Νίκο καλή σεζόν!

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Χαμένοι και «κερδισμένοι» σε μια “opera buffa”*

Του Γιώργου Καραμπελιά
Στην πρόσφατη κρίση που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη, μια και δεν έχει ολοκληρωθεί  η συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν δύο χαμένοι, ο Σαμαράς και ο Κουβέλης και δύο κερδισμένοι, ο Τσίπρας και ο Βενιζέλος. Και βέβαια πάντα αδιατάρακτη η ηγεμονία των κατοχικών δυνάμεων μια και η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε επαναβεβαίωσαν στη διάρκεια της κρίσης πως η Ελλάδα ανήκει στη δικαιοδοσία τους.
Όπως είχαμε τονίσει, στα πρόσφατα κείμενα μας, ο Σαμαράς και οι εταίροι του, μπρος στα αδιέξοδα ενός προγράμματος καταστροφής και συρρίκνωσης χωρίς τέλος -αποτυχία στη ΔΕΠΑ, τεράστια ελλείμματα, φορολογική απεργία των Ελλήνων– αποφάσισαν με πρωτοβουλία κατεξοχήν του Σαμαρά, να προκαλέσουν μια κρίση που στόχευε να «τρομοκρατήσει» τους ευρωπαίους εταίρους, για πιθανή ανεξέλεγκτη κρίση στην Ελλάδα και να δώσει στο εσωτερικό ένα μήνυμα πυγμής. Αντίστοιχα, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ, μπροστά στα αδιέξοδα προσπάθησαν να διαφοροποιηθούν για να σώσουν το δικό τους ακροατήριο.
Το γεγονός αυτό, μιας συμπαιγνίας με διαφορετική στόχευση για τον καθένα, σκόνταψε σε μια αδόκητη αντίδραση ενός μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού, αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης. Οι αλαζόνες...