Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ο Γιάννης Αναστασίου νέος αντιδήμαρχος Σκοπέλου

Ο Δήμαρχος Γιώργος Μιχελής
με τον νέο αντιδήμαρχο
Γιάννη Αναστασίου
Με απόφαση του Δήμαρχου Γιώργου Μιχελή ο Γιάννης Αναστασίου είναι ο νέος αντιδήμαρχος Σκοπέλου με θητεία από 30 Απριλίου μέχρι 31 Αυγούστου 2014.
Στον κ. Αναστασίου μεταβιβάζονται οι παρακάτω αρμοδιότητες:
Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας
Γραφείο Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών δραστηριοτήτων
Γραφείο Απασχόλησης και Τουρισμού
Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού
Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και...

Κυκλοφορεί το 5ο τεύχος της «Πλατάνας»

Στη Γλώσσα: Βιργινία (24240 33858), Τερέζα (24240 33385) και στο κατάστημα της Ματ. Σταματίου
Στη Σκόπελο: στο Πρακτορείο Εφημερίδων Παπαγεωργίου

Κυκλοφορεί στη Γλώσσα το 5ο καλαίσθητο και συλλεκτικό φύλλο της εφημερίδας «η Πλατάνα», με εορταστικό περιεχόμενο και πολλές συνεργασίες.
Στις σελίδες τής εφημερίδας μπορείτε να διαβάσετε:
Πασχαλινές ευχές του Μητροπολίτη Χαλκίδος
Την επιτυχημένη σελίδα για τους ομογενείς
Μύθους και θρύλους της Γλώσσας
Φωτογραφικό δισέλιδο με πολλές αναμνήσεις και κείμενα των: π. Κων Καλλιανού, Κατερίνας Ντίνου, Μαρίας Βαρλάμη, Γιώργου Μιχελή, Ιωάννη Παρασχάκη κ.α.
Όσοι δεν έχετε την “θρυλική πεντάδα” μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα προηγούμενα τεύχη με ένα τηλεφώνημα στην Βιργινία (24240 33858) και την Τερέζα (24240 33385).

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλώσσας

Από αριστερά: Καρβέλη Σπυριδούλα, Ρουσέτης Γιώργος,
Ντάκη Αθηνά, Αγγελέτου Κωνσταντίνα, Γιολδάσης Γιώργος
Το Δ.Σ του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλώσσας, χθες συνήλθε σε σώμα και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
Πρόεδρος: Αθηνά Ντάκη
Αντιπρόεδρος: Γιώργος Ρουσέτης
Γραμματέας: Κωνσταντίνα Αγγελέτου
Ταμίας: Σπυριδούλα Καρβέλη
Μέλος: Γιώργος Γιολδάσης
Το Δ.Σ αποφάσισε επίσης να ενισχύσει χρηματικά και ηθικά, την παρουσία του χορευτικού του πολιτιστικού συλλόγου στο χορευτικό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στη Σερβία 10 & 11 Μαΐου, από το οποίο θα προβληθεί η Γλώσσα, το πολιτισμός και το νησί μας με τον καλύτερο τρόπο.
Το απερχόμενο Δ.Σ. παραβρέθηκε στην συνεδρίαση προκειμένου να παραδώσει το ταμείο και την περιουσία του συλλόγου στο νεοεκλεγέν Δ.Σ. Το νέο Δ.Σ. τους ευχαρίστησε για το έργο τους και την προσφορά τους.

Πρωτοβουλία για την προστασία των πεύκων του Μπούρτζι

Μέτρο προστασίας των πεύκων της χερσονησίδας Μπούρτζι, ανέλαβε ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Σκιάθος» μετά την άδεια του δασολόγου του Δήμου κ. Βασίλη Ταμπάκη.
Έτσι την Κυριακή 28 Απριλίου τα μέλη του Συλλόγου και η περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου με τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Γιάννη Ζίκο τοποθέτησαν αυτοκόλλητους δακτυλίους στον κορμό των πεύκων με σκοπό την παγίδευση των εντόμων που προκαλούν την “βαμβακίαση” των πεύκων.
Όπως είναι γνωστό το Marchalina hellenica είναι το έντομο το οποίο δημιουργεί την “Βαμβακάδα” των πεύκων. Το M. hellenica επίσημα στην Ελλάδα εντοπίστηκε το 1935, όταν το μυζητικό αυτό έντομο βρίσκονταν στους πευκώνες της χώρας μας σε ακίνδυνους για τα πεύκα πληθυσμούς, προφανώς εξαιτίας της...

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Τώρα το Πάσχα φαγκρί στη σούβλα..!

-Έλα να δεις δυο ψαράκια που έχω πιάσει... μου είπε ο Σκοπελίτης ψαράς Σπύρος Ραμαντάνης όταν συναντηθήκαμε το πρωί στο λιμάνι.
-Σπύρο υπάρχουν ακόμα τέτοια ψάρια; τον ρώτησα
-Πως δεν υπάρχουν... μου είπε ο Σπύρος γεμάτος σιγουριά, αλλά και υπερηφάνεια για την καλή ψάρια.
Στο καΐκι του Σπύρου υπήρχαν και άλλα “μικρότερα” ψάρια αλλά και ζωντανοί αστακοί.
Φίλε Σπύρο πάντα καλές ψαριές...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλώσσας (συνεχίζει να) γράφει Ιστορία

Το μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας Χρήστος Παλαιολόγος γράφει στην efimerida-sporades:
Όσον αφορά το άρθρο (κλικ) σας με τίτλο: «Εκλογές στο Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Γλώσσας» στις 27 Απριλίου 2013 και τη παρατήρηση ότι: «το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο δεν στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων αυτού του Συλλόγου» έχω να πω τα εξής: Ως ένα από τα πιο παλιά μέλη του συλλόγου, η εμπλοκή καθενός μας σε τέτοιου είδους δραστηριότητες είναι καθαρά εθελοντική και αυτό σημαίνει όσο μπορώ, όσο θέλω, όσο μου επιτρέπει η δουλειά μου και όλα τα σχετικά…
Το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο είχε μια δράση ιδιαίτερα αξιόλογη αν αναλογιστούμε τις συνθήκες στην τοπική κοινωνία της Γλώσσας αλλά και ευρύτερα. Μιλάμε τώρα για πέντε νέα παιδιά που:
  • αποφάσισαν (νομίζω) πρώτη φορά να...

Όλοι μαζί στον ίδιο τρουβά..!

Στην Σκόπελο, είμαστε ο καλύτερος αλλά κι ο χειρότερος κόσμος!
Για τους ξένους είμαστε φιλόξενοι, ευγενικοί γινόμαστε θυσία, για τους συντοπίτες μας όμως και για το περιβάλλον που ζούμε δεν μας καίγεται καρφάκι! Κοιτάμε μόνο το συμφέρον μας, τη βόλεψή μας, την ευκολία μας και όλα τα άλλα ας πάνε στο καλό. Προσπαθούμε μάλιστα όπου μπορούμε να κάνουμε και κανένα κακό, έτσι για να περνάει η ώρα! Κοιτώντας φυσικά, πάντα την καμπούρα των άλλων και ποτέ τη δικιά μας!
Επίσης ανάλογα με τις γνωριμίες και την οικονομική δύναμη του καθένα η καμπούρα του γίνεται μικρότερη έως επίπεδη θα έλεγα. Καίγεται το σπίτι του γείτονα και εμείς σχολιάζουμε στα καφενεία πόσα λάθη είχε κάνει αυτός και άλλα διάφορα..., ή χειρότερα, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ! Δεν θέλουμε να ανακατευτούμε, μήπως και θιγεί κάποιο συμφέρον μας, μήπως βγάλουμε κακό όνομα, μήπως χάσουμε την ησυχία μας και τη θεσούλα μας... αλίμονο μόνο όταν θα φτάσει η φωτιά στο δικό μας σπίτι. Να δούμε τότε με...

Τελείωσε το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Kickboxing

Με επιτυχία και πολλές συμμετοχές έλαβε χώρα χθες Κυριακή 28 Απριλίου το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδος στο στυλ του kick boxing.
O A.O. Σκοπέλου έλαβε μέρος με τον αθλητή Θανάση Καρύδα, που έπαιξε για πρώτη φορά αγώνα kickboxing. Ο Θανάσης αγωνίσθηκε σε έναν αγώνα, με ένα αθλητή των Τρικάλων στα -80 κιλά.
Και οι δυο αθλητές έδωσαν ένα πολύ δυνατό τόσο από...

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Κακίες και Σκέψεις

[ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ]
Στο χωριό μας που είναι πνιγμένο στο πράσινο και πού ζω από μικρό παιδί, συμβαίνουν εξαιρετικά πράγματα πού θέλω να σας τα πω.
Ο κόσμος έχει μια ιδιαίτερη αντίληψη εικαστική, μεταμοντέρνα θα' λεγα, που εγώ βεβαίως δε τη καταλαβαίνω, όπως δε καταλαβαίνω και τη μοντέρνα τέχνη, αλλά την έχω αποδεχθεί σα σωστή.
Τα ρέματα και τα δάση τα στολίζουν με εξαιρετικής ομορφιάς αντικείμενα, όπως ας πούμε: παλιά ψυγεία, τηλεοράσεις, ντουλάπες, βαρέλια σιδερένια, χαρτόνια και παλιά στρώματα.
Μ΄ αυτά διακοσμούν υπεραιωνόβια δέντρα.
Μπάζα οικοδομών στις άκρες των δρόμων πού περνούν μέσα από το δάσος. Παλιά αυτοκίνητα, μηχανάκια και άλλα μη χρήσιμα πράγματα, γίνονται στα χέρια τους έργα τέχνης. Μερικά μάλιστα και υπερυψωμένα να τα βλέπεις από μακριά.
Βέβαια κατά καιρούς έρχονται κάποιοι και φωνάζουν για αυτό πού εμείς θεωρούμε εικαστική παρέμβαση άφθαστης ομορφιάς, πώς είναι κατάντια και πώς θα’ πρεπε να ντρεπόμαστε.
Αυτοί όμως είναι ή «κουμουνιστές», ή «οικολόγοι, «ή «τρελοί», ή είναι διανοούμενοι. Γι' αυτό τούς απομονώνουμε και γελάμε μαζί τους.
Συνεχίζουμε λοιπόν το έργο μας απτόητοι και σάς υπόσχομαι πώς όταν θα δείτε το νησί το καλοκαίρι στις διακοπές πού σάς προσκαλούμε να τις περάσετε εδώ θα το 'φχαριστηθείτε.
Βέβαια πιστεύω πώς και σεις θα συμβάλετε στη διακόσμηση πετώντας στη θάλασσα μπουκάλια, σαγιονάρες, πλαστικά να στολίζουν τις παραλίες, γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν τα προλαβαίνουμε όλα μόνοι μας.
Νίκος Αγγελέτος

Δάσος; Τσιμέντο να γίνει…


Ώρα 19.00: Ο ιδιοκτήτης της έκτασης που έπεσαν τα μπάζα επικοινώνησε με την efimerida-sporades και δήλωσε τα εξής:
«Πολύ καλά κάνατε και αναρτήσατε τις φωτογραφίες με τα μπάζα και τα σκουπίδια που έριξαν στην ιδιοκτησία μου, εν αγνοία μου φυσικά, αφού οι δράστες έσπασαν το λουκέτο για να μπουν μέσα.
Αύριο κιόλας θα καταθέσω μήνυση...» 
------------------
Ώρα 12.51:
Το δάσος της Σκοπέλου υποφέρει από την επέλαση ασυνείδητων που πετούν σκουπίδια και μπάζα, μετατρέποντας εν μια νυκτί ρέματα και πλαγιές σε σκουπιδότοπους. Είναι ένα γνωστό σε όλους πρόβλημα, που παρά τις εκκλήσεις των εκάστοτε δημάρχων για συνεργασία των πολιτών με την δημοτική αρχή, δεν έχει λυθεί.
Αυτές τις ημέρες αναγνώστες καταγγέλλουν ότι στη διαδρομή προς Αγγνώντα και πριν το Δρακοντόσχισμα έχουν πέσει μπάζα τα οποία βλέπετε στις φωτογραφίες…
Δεν γνωρίζουμε αν αυτά τα μπάζα έχουν πέσει εν αγνοία του ιδιοκτήτη της έκτασης ή έχει ζητήσει ο ίδιος την εναπόθεσή τους, όπως επίσης δεν γνωρίζουμε αν χρειάζεται άδεια για τέτοια εναπόθεση...

Μακάριοι οι πιστεύσαντες χωρίς θαύματα

Σκύβω, διαλέγω μέσα μου
τα θάματα του κόσμου
κι απ' όλα τα θαμάσματα
το πρώτο είναι το φως μου.
Θάμα του ήλιου η τροχιά
κι η γέννηση τ' ανθρώπου
και πως το παιδικό μυαλό
χωρά μέσα τον κόσμο.
Του κύκλου τα γυρίσματα,
η άνοιξη στην πλάση,
θάμα που γίνεται ψωμί
το πράσινο τ' αστάχυ.
Θάμα το λάδι της ελιάς
και το κρασί απ' τ' αμπέλι,
θάμα τ' αϊδόνι που λαλεί
και της νυχτιάς το μέλι.
Θάμα και μεσ΄στα στήθια μας
της λευτεριάς ο σπόρος,
θάμα και η υπομονή
και μέγα θάμα ο έρως.
Στο θάμα γεννηθήκαμε
και μεσ' στο θάμα ζούμε,
τα μάτια μόνο της ψυχής
μπορούνε να το δούνε.
Βαγγέλης Γ. Κοσμάς

Αποκατάσταση της πηγής στον Προφήτη Ηλία

Με πρωτοβουλία και δαπάνη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» αναστηλώθηκε η πιο ιστορική πηγή της Σκιάθου, η πηγή του Προφήτη Ηλία.
Η πηγή κατασκευάστηκε το 1904 όπως αναγράφεται στην μαρμάρινη πλάκα και υπήρξε σημείο αναφοράς και συνάντησης των Σκιαθιτών για πολλές δεκαετίες. Το εγχάρακτο τετράστιχο της μαρμάρινης πλάκας της πηγής
«εδώ είν’ ευτυχία
εδώ ειν ’η χαρά
εις τα νερά τα κρύα
στα χόρτα τα χλωρά»
γνωστό σε όλους τους Σκιαθίτες, τράβηξε την προσοχή και του μεγάλου Νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη κατά την επίσκεψή του στη Σκιάθο 1930, αφού το αναφέρει στις «Μέρες Α’» εκδόσεις ‘Ικαρος 2003.
Αγαπημένο τοπόσημο υπήρξε και για τον Γάλλο ελληνιστή Octave Merlier, ο οποίος είναι γνωστός για την...

Τι είχαμε, τι χάσαμε

Του Παντελή Μπουκάλα
Είχαμε να το δούμε και να το χαρούμε πάνω από δέκα χρόνια· σωστή Οδύσσεια. Μας έλειπε. Όσο μας λείπει το νερό όταν γλιστράει απ’ τα χέρια· έτσι γλιστρούσε και το «πολύτιμό μας», πριν καν το νιώσουμε δικό μας. Και να πεις ότι οι περισσότεροί μας το είχαμε δει και το είχαμε ακουμπήσει πολλές φορές. Μπα. Μία, άντε δύο. Και οι πιο τυχεροί τέσσερις-πέντε. Φευγαλέα η σχέση μας. Αλλά τα ’χει αυτά ο έρωτας. Η απουσία σε παθιάζει. Και η απώλεια σε ταΐζει· σου δίνει όλη την αναγκαία ονειρική ύλη.
Πάνω λοιπόν που το χρόνιο σύνδρομο στέρησης άρχισε να γίνεται αφόρητο και να κονιορτοποιεί τα απομεινάρια των αντιστάσεών μας, από κοινού με την εθνική κατάθλιψη που μας αποδίδουν έμπειροι ψυχολόγοι και έμποροι αισιοδοξίας, ήρθαν να...

Κυριακή των Βαΐων

Ημέρα αφιερωμένη στις βάγιες που κρατούν οι φρεσκοαρραβωνιασμένες. Ανθισμένη με ψαλιδισμένα τα φύλλα, κόκκινο γαρύφαλλο με λευκή κορδέλα, πάνω στην οποία κρέμεται λίρα δεμένη με χρυσή καδένα. Είναι δώρο της πεθεράς που στέκεται με καμάρι δίπλα στη νύφη της, η οποία κάθε χρόνο, αυτή τη μέρα θα την φοράει και φυσικά όλο το χωριό είναι εκεί για να τις καμαρώσει.
«Εφημερίς “Η Πλατάνα”»

Εξετάσεις ζωνών στο Σύλλογο Πολεμικών Τεχνών Σκοπέλου

Εξετάσεις για έγχρωμες ζώνες έδωσαν σήμερα το απόγευμα οι αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου Πολεμικών Τεχνών Σκοπέλου στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σχολείου παρουσία του εξεταστή – διεθνούς διαιτητή Γιώργου Παπατόλια (6dan ITF).
Για μια ακόμη φορά οι αθλητές ήταν άριστα προετοιμασμένοι, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, εντυπωσίασαν με την τεχνική κατάρτιση και...

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Νέο Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γλώσσας

Έκλεισαν οι κάλπες πριν από λίγο στις εκλογές του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλώσσας.
Από αριστερά: Καρβέλη Σπυριδούλα, Ρουσέτης Γιώργος,
Ντάκη Αθηνά, Αγγελέτου Κωνσταντίνα, Γιολδάσης Γιώργος
Το νέο Δ.Σ., το οποίο θα συνεδριάσει τη Μεγάλη Δευτέρα για να συγκροτηθεί σε σώμα αποτελούν οι (με τη σειρά σταυρών που έλαβαν):
Ντάκη Αθηνά
Καρβέλη Σπυριδούλα
Αγγελέτου Κωντσαντίνα
Ρουσέτης Γιώργος
Γιολδάσης Γιώργος
-------------
Αγόρος Νέστωρ (αναπλ.)
Τζαννετή Καλιόπη (αναπλ.)

Εκλογές στον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Γλώσσας

Σήμερα Σάββατο 27 Απριλίου, από τις 5.30 μ.μ., στο Γυμνάσιο Γλώσσας θα διεξαχθούν οι ετήσιες εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλώσσας.
Ενός Συλλόγου με μακρόχρονη δραστηριότητα (1982) και προσφορά στην πολιτιστική προκοπή της Γλώσσας και γενικότερα του νησιού, στη διατήρηση των πολιτιστικών αξιών, στην προστασία του πολιτισμού και του περιβάλλοντος και στην πολιτιστική αποκέντρωση.
Με την παραδοχή ότι ο πολιτισμός είναι ένα σύνολο εκφράσεων, επιλογών, τρόπου ζωής και με την παρατήρηση ότι το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο δεν στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων αυτού του Συλλόγου, η επιλογή των κατάλληλων προσώπων στη σημερινή ψηφοφορία, για ένα πραγματικά “πολιτιστικό” σύλλογο,  είναι σημαντική.

Το τμήμα Kickboxing των Dragon's Fighters στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδος

Στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδος και στη “Βραδιά με Επίλεκτους Αθλητές” στο Kick Boxing, που διοργανώνει ο Α.Σ. Ευθύμαχος στο κλειστό γυμναστήριο Τρικάλων την Κυριακή 28 Απριλίου θα συμμετέχει το τμήμα Kick boxing του Α.Ο. Σκοπέλου Dragon's Fighters.
Το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα διαρκέσει έως τις 6 το απόγευμα, ενώ οι αγώνες επιλέκτων θα ξεκινήσουν στις 8 το βράδυ και θα διαρκέσουν για 3 ώρες.
Από την ομάδα του Μάνου Βασιλείου θα συμμετέχει στην κατηγορία Kickboxing Low kick -80 kg ο αθλητής Καρύδας Αθανάσιος, δάσκαλος του Δημοτικού μας σχολείου, που...

Εξετάσεις ζωνών taekwon-do ITF στη Σκόπελο

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολεμικών Τεχνών Σκοπέλου και ο προπονητής Κώστας Καλαντζής καλούν τους φίλους του αθλήματος στις εξετάσεις εγχρώμων ζωνών taekwon-do ITF, που θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σχολείου, το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 6.30 μ.μ.
Εξεταστής θα είναι ο Γιώργος Παπατόλιας, κάτοχος 6 dan ITF και διεθνής διαιτητής.
taekwondoitf-skopelos.blogspot.gr

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Παραίτηση - βόμβα του Κώστα Σκούρα

Φωτογραφία εποχής!
Επιστολή παραίτησης του μέχρι σήμερα αντιδημάρχου Σκοπέλου Κώστα Σκούρα διάβασε, μετά την λήξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής.
Ο κ. Σκούρας στην επιστολή του προς τον Δήμαρχο αναφέρει προσωπικούς λόγους και παραιτείται από αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής και κάθε άλλη θέση μέλους οιασδήποτε επιτροπής στην οποία μετείχε, ενώ αναλαμβάνει πλήρως, λόγω αρμοδιότητας, την ευθύνη της μη λειτουργίας του σφαγείου και τις αρνητικές, έως καταστροφικές, συνέπειες που θα έχει το γεγονός αυτό σε μια τέτοια περίοδο όπως το Πάσχα.
Στο τέλος της επιστολής ο κ. Σκούρας ευχαρίστησε τον...

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου

Θα μεταδοθεί ζωντανά από την efimerida-sporades
Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 6 μ.μ., με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ των οποίων το 13ο, στο οποίο ο δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής εισηγείται τη λύση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σκοπέλου με την επωνυμία «ΔΗ.Κ.Ε.Σ» και ανάληψη των δραστηριοτήτων της από το Δήμο Σκοπέλου, μεταφορά προσωπικού και σύσταση προσωρινών προσωποπαγών θέσεων στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.
Για να διαβάσετε όλα τα θέματα κλικ ΕΔΩ

Όλα τα χθες / I used to be...

 Στο Beton7, Πύδνας 7, Βοτανικός 
Παίζουν: Δημήτρης Δρόσος, Μαρία Μητροπούλου
Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Σύλληψη - Σύνθεση - Σκηνοθεσία: Μαρία Μητροπούλου
Σκηνογραφική επιμέλεια και κοστούμια: Kenny Mac Lelan
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Επιμέλεια κίνησης: Δέσποινα Μαλλιαρού
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δέσποινα Μονογιού
Φωτογραφίες: Δημήτρης Σκόνδρας
Παίζουν: Δημήτρης Δρόσος, Μαρία Μητροπούλου (κλικ)
Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη 13, 14, 20, 21, 27, 28 Μαΐου & 3, 4 Ιουνίου 2013
Ώρα: Δευτέρα 22:00 & Τρίτη 20:00
Τιμή εισιτηρίου (γενική είσοδος):10 €
Πληροφορίες και τηλεφωνική κράτηση εισιτηρίων: 210 7512625

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Παζάρι χειροποίητης πασχαλινής λαμπάδας

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Σκοπέλου θα πραγματοποιήσει το Σάββατο του Λαζάρου (27 Απριλίου), μετά τις 10.30 π.μ., παζάρι χειροποίητης πασχαλινής λαμπάδας, μπροστά από τον φούρνο του Κοχύλη.

Κάλεσμα προς τους κατοίκους της Σκοπέλου

Γίνεται μια προσπάθεια στο νησί μας, να διοργανωθεί ένα Μουσικό Φεστιβάλ, πρώτα ο Θεός, από ανθρώπους που αγαπούν τη Σκόπελο και τη μουσική.
Η προσπάθεια αυτή είναι μεγάλη και δύσκολη και η βοήθεια όλων μας είναι απαραίτητη, ώστε να πραγματοποιηθεί.
Το νησί της Σκοπέλου, εκτός από φυσική ομορφιά είναι τόπος μεγάλης πολιτιστικής και καλλιτεχνικής παράδοσης, φυτώριο μουσικών και καλλιτεχνών, που υπόσχονται πολλά για το μέλλον. Ένας τόπος με πλούτο, ο οποίος αξίζει να αξιοποιηθεί και να προβληθεί.
Το Φεστιβάλ αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει, ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός για τον τόπο μας, που θα επαναλαμβάνεται σε...

Η κρίση θέλει καλοπέραση!

Στα 20 τσίπουρα μια αστακομακαρονάδα δώρο!
Ανοίγει την Παρασκευή 26 Απριλίου και θα είναι ανοικτή όλο το καλοκαίρι, η γνωστή σε όλους ψαροταβέρνα – τσιπουράδικο «Καπετάν Σπύρος».
Την Κυριακή των Βαΐων το μεσημέρι θα περιμένει τους φίλους - πελάτες της με ζωντανή μουσική, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα υπάρχει πάλι ζωντανή μουσική με ψητά της σούβλας και κόκκινα αβγά.
Θα παίξουν και θα τραγουδήσουν οι:
Κατερίνα Καραγιάννη / κιθάρα
Κώστας Κωνσταντάκης / αρμόνιο
Νίκος Μουρίσης / μπουζούκι

ΝΕΟ ΚΛΗΜΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ - ΤΗΛ. 24240 33302

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. του Ν.Ι.Κ.Ο.Σ.

Συνεδρίασε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού και Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου για να συγκροτηθεί σε σώμα. Ομόφωνα έγινε δεκτή η πρόταση του πλειοψηφούντος συμβούλου Βαγγέλη Δρόσου και είναι:
Πρόεδρος: Βαγγέλης Δρόσος
Αντιπρόεδρος: Κώστας Σκούρας
Γενικός Γραμματέας: Σπύρος Κοσμάς με αναπληρώτρια την Δούκισσα Πατσή
Ταμίας: Χαράλαμπος Κοχύλης
Έφορος Ιστιοπλοΐας: Νίκος Σιάιλος
Έφορος Υποβρύχιων δραστηριοτήτων και αλιείας: Αθανάσιος Φαδάκης
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου: Ισίδωρος Φαμελιάρης με αναπληρωτή τον Μιχάλη Φαδάκη.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Έργα προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ για τη Σκιάθο

Τον σχεδιασμό για την υλοποίηση εννέα νέων έργων προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ για το Δήμο Σκιάθου ξεκίνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σημερινή απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. Τα έργα αυτά εγκρίθηκαν μετά την αξιολόγηση των τεσσάρων Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας (Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Παλαιού Τρικερίου), με συνολικό προϋπολογισμό 10,5 εκ. ευρώ.
Όπως ανέφερε ο Κ. Αγοραστός: «Μέσα σε ένα δυσμενές και ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον η αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους ξεκινά τη χρηματοδότηση ενός στοχευμένου προγράμματος, που έχει σαν στόχο την υλοποίηση αναγκαίων έργων υποδομής στα νησιά της Θεσσαλίας. Τα έργα που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα αποτελούν μια ελπίδα για τις περιοχές αυτές καθώς δημιουργούν μόχλευση στην...

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Έργα προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ για τη Σκόπελο

Στα πλαίσια των Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης
Τον σχεδιασμό για την υλοποίηση εννέα νέων έργων προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ ξεκίνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σημερινή απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Τα έργα αυτά εγκρίθηκαν μετά την αξιολόγηση των τεσσάρων Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας (Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Παλαιού Τρικερίου), με συνολικό προϋπολογισμό 10,5 εκ. ευρώ.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, η αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους, ξεκινά μέσω του ΕΣΠΑ τη χρηματοδότηση ενός στοχευμένου προγράμματος, που έχει σαν στόχο την υλοποίηση απαραίτητων έργων υποδομής στα νησιά της Θεσσαλίας. Τα έργα που περιλαμβάνονται στα Ολοκληρωμένα Σχέδια στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νήσων, στην εξασφάλιση της ποσότητας και της ποιότητας του νερού, συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξή του, στην ενίσχυση του τουρισμού αλλά και του πολιτισμού, στην προσβασιμότητα περιοχών κ.α.
Πιστεύουμε ότι τα έργα αυτά, αποτελούν μια ελπίδα για τις συγκεκριμένες περιοχές, καθώς όχι μόνο καλύπτουν άμεσες ανάγκες στα νησιά μας, αλλά και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία όπως και νέες θέσεις εργασίας».
Απ’ την πλευρά του ο δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής τόνισε: «Εκφράζουμε την...

Απαθής κοινωνία

Από την κυριακάτικη «Ελευθεροτυπία»
Όταν η κοινωνία παρακολουθεί απαθής,
Πληρωμένη καταχώρηση στον "Εθνικό Κήρυκα"
της Νέας Υόρκης
αποστασιοποιημένη, στα όρια της ανοσίας…
...αυξάνονται τα “σταγονίδια”.

Σκόπελος / Πιθανή διακοπή αναμετάδοσης των καναλιών εθνικής εμβέλειας

Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στον Δήμο Σκοπέλου, λόγω αλλαγής δορυφόρου όλων των καναλιών εθνικής εμβέλειας, η αναμετάδοση από το σύστημα του Δήμου ενδέχεται να διακοπεί, καθόσον απαιτείται καθολική αντικατάσταση του εξοπλισμού.
Η αλλαγή δορυφόρου επίκειται να γίνει σε άγνωστη χρονική στιγμή, κατά την οποία ο Δήμος ενδέχεται να μην έχει προλάβει να προβεί στην αντικατάσταση του εξοπλισμού.
Τα μόνα κανάλια (συχνότητες) που μπορεί να συνεχίσουν να εκπέμπουν είναι ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, 4Ε, ASTRA και BBC.

5oς Ποδηλατικός Γύρος Σκιάθου

Ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σκιάθου σε συνεργασία με τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Σκιάθου διοργάνωσαν, την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, τον 5o Ποδηλατικό Γύρο Σκιάθου. Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 150. Οι διαδρομές ήταν τρεις ανάλογα με την ηλικία και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων.
Η πρώτη διαδρομή ήταν: Μπούρτζι - γύρος της λίμνης Αγ. Γεωργίου - επιστροφή μέσω παραλιακής οδού στο Μπούρτζι. Συμμετείχαν παιδιά 4 έως 11 ετών μαζί με...

Νέο Δ.Σ. στον Ν.Ι.Κ.Ο.Σ.

Εκλογές πραγματοποιήθηκαν στον Ναυτικό Ιστιοπλοϊκό Κολυμβητικό Όμιλο Σκοπέλου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα απαρτίζεται από τους:
ΔΡΟΣΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ (20 σταυροί)
ΚΟΧΥΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ (18)
ΣΙΑΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ (17)
ΠΑΤΣΗ ΔΟΥΚΙΣΣΑ (15)
ΣΚΟΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ (10)
ΦΑΔΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ (9)
ΦΑΜΕΛΙΑΡΗ ΙΣΙΔΩΡΟ (9)
ΚΟΣΜΑ ΣΠΥΡΟ (8)
ΦΑΔΑΚΗ ΜΙΧΑΗΛ (6)
Σύντομα θα συνεδριάσει για να συγκροτηθεί σε σώμα.

Βάλ' το στη δόνηση...

Δονούμενο εσώρουχο της Durex προσφέρει γαργάλημα εξ αποστάσεως
Αισθάνεστε ένα γαργάλημα εκεί κάτω; Ίσως πρόκειται για υπεραστική κλήση.
Η εταιρεία προφυλακτικών Durex παρουσίασε ένα εσώρουχο με ενσωματωμένες συσκευές δόνησης, οι οποίες ενεργοποιούνται μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής για iPhone.
Η ιδέα είναι ότι ο/ή χρήστης φορά το τηλεχειριζόμενο βρακί και αφήνει τον/την παρτενέρ του να ελέγχει το app.
Το εσώρουχο «Fundawear» δοκιμάζεται ήδη σε τρεις εκδόσεις: ανδρικό σλιπάκι, γυναικείο σλιπάκι και σουτιέν.
Πάνω από 300.000 άτομα έχουν δει μέχρι σήμερα το βίντεο επίδειξης που...

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η φωτογραφία της ημέρας (22-4-2013)

Η Lisa και ο Ρήγας

Εκδήλωση της Κ.Ο.Β. Σκοπέλου του ΚΚΕ

Εκδήλωση παρουσίασης του 2ου τόμου του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί η ΚΟΒ Σκοπέλου την Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Καφενείο.
Την παρουσίαση θα κάνει η Μαρία Γαβαλά, μέλος του Γραφείου της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Η Αλόννησος στην Αράχωβα

 Χρυσή Μηλιά
Στην Αράχωβα "ανηφόρισε" η Αλόννησος για να θυμίσει στους λάτρεις του βουνού οτι πλησιάζει η ώρα των καλοκαιρινών διακοπών και να δώσει το "παρόν" ως ένας κατ εξοχήν οικολογικός προορισμός με ποιοτικά στοιχεία χάρη στη φύση, στο θαλάσσιο πάρκο και στους φιλόξενους κατοίκους που έχουν μάθει να ζουν αρμονικά με ό,τι πιο σπάνιο υπάρχει στην πανίδα και την χλωρίδα.
Σκάντζουρα
Η πρωτοβουλία ανήκει στο Δήμο Αλοννήσου σε συνεργασία με την εταιρία συμβούλων του MTC GROUP που οργάνωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο παρουσίαση του γραφικού νησιού των Σποράδων στον πολυχώρο εστίασης και αναψυχής "EMPORIKO ALT 1200" στο Λιβάδι της Αράχωβας που συγκεντρώνει αρκετούς επώνυμους και μη θαμώνες από την Αθήνα και άλλες περιοχές.
Πρόκειται για μια πρωτότυπη ενέργεια με θέμα "ένας χειμερινός προορισμός υποδέχεται έναν καλοκαιρινό" που εφαρμόστηκε στο παρελθόν επίσης με επιτυχία για τη Μύκονο και την Πάρο.

Έργα προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ για την Αλόννησο

Στα πλαίσια των Ολοκληρωμένων Σχεδίων
Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας
Επτά νέα έργα προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ για την Αλόννησο ενέταξε με απόφασή του στο ΕΣΠΑ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Τα έργα αυτά εγκρίθηκαν μετά την αξιολόγηση των τεσσάρων Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας (Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Παλαιού Τρικερίου), με συνολικό προϋπολογισμό 10,5 εκ. ευρώ.
Όπως σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Η αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους, ξεκινά τη χρηματοδότηση ενός στοχευμένου προγράμματος που έχει σαν στόχο την υλοποίηση έργων υποδομής στα νησιά της Θεσσαλίας. Τα έργα αυτά, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, αποτελούν μια ελπίδα για...

Στην πρόληψη το βάρος για την πυροπροστασία των δασών

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ
Στη Σκιάθο το Σάββατο 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εσπερίδα για την πυροπροστασία των δασών που οργάνωσε το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής. Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σκιάθου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι υπηρεσιών, φορέων, συλλόγων αλλά και μεμονωμένοι εθελοντές.
Η βραδιά ξεκίνησε με ομιλία του προϊσταμένου του κλιμακίου Σκιάθου πυραγού κ. Γεωργίου Λιακόπουλου ο οποίος τόνισε ότι στόχος της συνάντησης ήταν:
    να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών
    να προωθηθεί ακόμη περισσότερο η...

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ελαιουργείο "τσέπης" - Παγκόσμια πατέντα Ηρακλειώτη

Του Χριστόφορου Παπαδάκη
Το πρώτο ατομικό, οικολογικό ελαιουργείο στον κόσμο, "η φάμπρικα" όπως λέγεται, είναι πλέον γεγονός και ανήκει σε Ηρακλειώτη κατασκευαστή, που πρωτοπόρησε καταφέρνοντας να κατασκευάσει τη μονάδα αυτή, παράγοντας το ελαιόλαδο παραδοσιακά με τη μέθοδο της πίεσης και από τα υποπροϊόντα της ελιάς να παράγεται βιομάζα, αποφεύγοντας έτσι την όποια επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά από ατομικά ελαιουργεία που έχουν κατασκευάσει οι Ιταλοί, αφού λειτουργούν όπως τα κανονικά, με τη φυγόκεντρο δύναμη, όπως εξηγεί στη "Νέα Κρήτη" ο Μηνάς Καμπιτάκης, αποκαλύπτοντας δημόσια τη σημαντική του εφεύρεση, που από φέτος είναι πλέον στη διάθεση των ελαιοπαραγωγών!
Σε παγκόσμια κλίμακα πρόκειται για το πρώτο οικολογικό μικρό και μεσαίο ελαιουργείο, που αποτελεί ένα...

Ποτέ πια Φασισμός

Δήλωση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για την μαύρη επέτειο της 21 Απριλίου 1967.
«Πέρασαν 46 χρόνια από την εγκαθίδρυση στη χώρα μας της δικτατορίας των συνταγματαρχών.
Μια περίοδος με ολέθριες και καταστροφικές επιπτώσεις για την ελληνική κοινωνία.
Καταλύθηκαν η δημοκρατία και οι ελευθερίες. Καταστρατηγήθηκαν και ποδοπατήθηκαν τα δικαιώματα των Ελλήνων. Διώχθηκαν και εξορίσθηκαν χιλιάδες δημοκράτες και αριστεροί πολίτες. Η χώρα δέθηκε πιο πολύ στο άρμα της αμερικάνικης πολιτικής και οικονομίας.
Ο αγώνας του ελληνικού λαού με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου σε συνδυασμό με την προδοσία στην Κύπρο και το διαμελισμό ουσιαστικά της Μεγαλονήσου, επιτάχυναν την πτώση της δικτατορίας.
Η αριστερά έχει βγάλει τα συμπεράσματά της για την περίοδο εκείνη.
Το βάθεμα και το άπλωμα της...

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σκόπελο

Την Κυριακή, 21 Απριλίου 2013, στις 12 μ., στο cafe Barramares , θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση με θέμα την ίδρυση Σ.Δ.Ε. (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας) στη Σκόπελο. Η φοίτηση είναι διετής και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι από 18 ετών και πάνω.
Θα μιλήσουν οι καθηγητές:
κα Χριστοφορίδου Βασιλική

(Διευθύντρια Σ.Δ.Ε. Σκιάθου)
κα Μπουντούρη Νικολέτα
(Καθηγήτρια πληροφορικής)
κ. Λεμονής Θωμάς
(Καθηγητής μαθηματικών Σ.Δ.Ε. Βόλου)


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :2421048762
ΚΟΝΤΟΖΗΣΗ ΕΛΕΝΗ ΔΙΕΥΘYNTPIA ΣΔΕ ΒΟΛΟΥ

Εθελοντισμός για τα Δάση της Σκιάθου

Η Πυροσβεστική Σκιάθου ενόψει της θερινής περιόδου οργανώνει το Σάββατο 20 Απριλίου στις 8 το απόγευμα στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση και τον συντονισμό όσον αφορά στο θέμα της προστασίας των δασών της Σκιάθου και προσκαλεί όλους τους πολίτες, φορείς, συλλόγους αλλά και μεμονωμένους εθελοντές να παραβρεθούν στην εσπερίδα για την καλύτερη και πληρέστερη οργάνωση της δασοπροστασίας τους επόμενους αυξημένης επικινδυνότητας μήνες.
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΣΚΙΑΘΟΥ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ 2427 0 21199

Η κατεδάφιση της δημόσιας περίθαλψης…

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η κατεδάφιση της δημόσιας περίθαλψης και το εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ», την Τετάρτη 24 Απριλίου στις 7.30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Βόλου (Μακρινίτσης 38 με Αριστοτέλους). Ομιλητές θα είναι ο βουλευτής Ρεθύμνου και υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ) στον τομέα Υγείας Ανδρέας Ξάνθος και ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Σε γραπτή δήλωσή του του Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας αναφέρει τα εξής:
«Σήμερα το υγειονομικό μας σύστημα νοσεί βαρύτατα. Αποτέλεσμα της...