Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ανενεργά παραμένουν τα σφαγεία Σκοπέλου

Για μια ακόμα εορταστική περίοδο κτηνοτρόφοι και κρεοπώλες της Σκοπέλου δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κτίριο των σφαγείων, αν και αυτό είναι έτοιμο εδώ και κάποια χρόνια και παρά τη διαβεβαίωση που πήραν πριν από δέκα περίπου ημέρες από την δημοτική αρχή.
Να θυμήσουμε ότι το 2011 ο Δήμαρχος Σκοπέλου απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της efimerida-sporades μας είχε πει: 
«η έκδοση άδειας για την λειτουργία των σφαγείων βρίσκεται στο τελικό στάδιο αφού έχει ανατεθεί σε εξωτερικό συνεργάτη του Δήμου και αναμένεται να παραδοθεί στο Δήμο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο σοβαρά θέματα για τη λειτουργία του σφαγείου. Το ένα είναι το προσωπικό που θα δουλέψει στο σφαγείο και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πάμε σε εγκρίσεις που δεν ξέρω πόσο χρόνο θα κάνουν με τα όσα ισχύουν στο δημόσιο. Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι αν οι κτηνοτρόφοι έχουν ικανό αριθμό αμνοεριφίων για σφαγή, ώστε να μην καταντήσουν τα σφαγεία άλλη μία ζημιογόνος επιχείρηση για το νησί. Επειδή μιλάω και εγώ με κτηνοτρόφους, πολλοί μου λένε ότι δεν υπάρχει ικανός αριθμός ζώων για σφαγή. Πολύ φοβάμαι ότι η οικονομική βιωσιμότητα των σφαγείων δεν έχει εκτιμηθεί σωστά...»
Μετά από 30 περίπου μήνες το σφαγείο και πάλι δεν θα λειτουργήσει, αφού δεν έχει προσληφθεί ο "ειδικός υπάλληλος" και οι κρεοπώλες, οι οποίοι χαρακτηρίζουν φιάσκο τη προ δεκαημέρου συνάντησή τους με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο, βρίσκονται σε συνεννόηση με την δημοτική αρχή Αλοννήσου, για να μεταφέρουν τα ζώα τους στα εκεί σφαγεία.

11 σχόλια:

  1. ΑΡΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΒΑΣΤΕΣ............Υ.Γ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΕ ΣΦΑΓΕΙΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑ 300 KAI 500 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ,ΑΡΑ ΜΗ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΑΧΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ.ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ ΚΡΕΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα φάει άραγε φθηνότερο κρέας ή θα πληρώνει το σκοπελίτικο κατσικάκι 10.85 €;

      Διαγραφή
    2. ΕΛΠΙΖΩ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΡΕΑΤΩΝ

      Διαγραφή
  2. Ένα ακόμη έργο στην λίστα της απραξίας και της ..............
    Τελικά την λαϊκή ρύση "τα μεταξωτά βρακιά είναι για επιδέξιους κώλους" θα την συναντάμε πάντα.
    Άντε και στ΄ άλλα με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή τα σφαγεία Αλοννήσου έχουν στελεχωθεί με το κατάλληλο προσωπικό . Κάντε καμιά έρευνα να δούμε τι γίνετε . Καλά κάνει και δεν ανοίγει τα σφαγεία η Δημοτική αρχή αν γίνει κάποιο ατύχημα ποιος θα πάει μέσα ; οι κρεοπώλες ή οι καταναλωτές και ποια οικογένεια θα βαφτεί στα μαύρα .Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι οι ανευθυνότητα και η προχειρότητα τελείωσε. Η νομοθεσία περί λειτουργίας σφαγείων δεν χαρίζει κάστανα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ?
      ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΠ' ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΊΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ

      ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ: ΜΙΑ Ο ΚΩΛΟΣ ΜΟΥ ΠΟΝΕΙ, ΜΙΑ ΤΟ ΔΟΝΤΙ ΔΕΝ Μ' ΑΦΗΝΕΙ

      Διαγραφή
    2. Τότε γιατί Ανώνυμε 18 Δεκεμβρίου 2013 - 9:07 μ.μ. ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος μας κάλεσαν τις προάλλες και μας είπαν οτι θα σφαξουμε φέτος στα σφαγεία?
      Δεν γνώριζαν για την έλλειψη κατάλληλου προσωπικου και γιατί δεν φρ'οντισαν για τη στελέχωση του?
      μήπως υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε?

      Διαγραφή
    3. Οι προσλήψεις έχουν απαγορευτεί εδώ και τρία χρόνια .

      Διαγραφή
    4. Έχεις κατάλληλο «χαρτί» για να σφάζεις και όταν λέω «χαρτί» όχι να σφάζεις στο πουρνάρι.

      Διαγραφή
  4. ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΝΟΙ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΠΟΙΩΝ ?????

    Η ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΔΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ

    ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΗ ΠΑΝΤΟΥ -

    ΣΕΝΤΟΥΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα έπρεπε να έχει λυθεί αυτό το πρόβλημα, ή έστω να έχει βρεθεί μια προσωρινή λύση για να βοηθηθούν οι ντόπιοι κτηνοτρόφοι, θα μπορούσε να έρθει για ένα μήνα με σύμβαση έργου ένας σφαγέας, και όποτε θα υπάρχει ανάγκη, δεν χρειάζεται να είναι μόνιμος . Δεν φτάνει που η κτηνοτροφία κοντεύει να χαθεί, πρέπει οι άνθρωποι έχουν δεν έχουν να πάνε στην Αλόννησο .......... άλλη μια ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής, πολύ απογοητευτικό..... Και δεν φτάνουν όλα αυτά μας φέρνουν και τους Ευρωπαίους να μας βάλουν σε τάξη και να μας πουν πως να διαχειριστούμε τις επιχειρήσεις μας και τα οικονομικά μας, μικρή Τρόικα δηλαδή. και εγώ που νόμιζα ότι αυτός ο Δήμαρχος τα ξέρει όλα και όλα θα τα έλυνε,τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Καλά Χριστούγεννα και μη χειρότερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.