Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ερώτηση των Περιφερειακών Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις Βόρειες Σποράδες

Ερώτηση προς τον πρόεδρο του Π.Σ. και τον Περιφερειάρχη κατέθεσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την κατάργηση οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων στις Βόρειες Σποράδες.
Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Η ανάλγητη, αντικοινωνική πολιτική των έως τώρα Κυβερνήσεων και ιδιαίτερα των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων της καπιταλιστικής κρίσης, σε πλήρη ταύτιση με όλες τις αποφάσεις της Ε. Ε., καταργούν (κλικ) οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων, ιδιαίτερα σε νησιά. Συγκεκριμένα:

Α) Στα πλαίσια της δημοσιονομικής πειθαρχίας εκτός από τις μειώσεις μισθών, συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, καταργούν τις ΔΟΥ (εκτός των άλλων περιοχών) και το ΙΚΑ στις Βόρειες Σποράδες, με τραγικές συνέπειες ακόμη και για τη ζωή των κατοίκων των νησιών.

Β) Ιδιαίτερα αρνητικό για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών είναι το κλείσιμο του ΕΠΑΛ στη Σκόπελο και η υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου στη Γλώσσα που από 6θέσιο, το μετατρέπουν σε 4θέσιο.

Γ) Έντονη ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους των Βορείων Σποράδων, η φημολογία για το κλείσιμο των γραφείων της ΔΕΗ στα νησιά αυτά.

Για τα παραπάνω ερωτάται το Περιφερειακό Συμβούλιο και ο Περιφερειάρχης:
  • Σε τι μέτρα και ενέργειες θα προβεί ώστε να λυθούν τα προβλήματα (οικονομικά  -κοινωνικά) των κατοίκων των Βορείων Σποράδων που προκύπτουν από το κλείσιμο των ΔΟΥ, ΙΚΑ, με την επαναλειτουργία τους, όπως και η επαναφορά του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας σε 6θέσιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.