Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Μια γνωμοδότηση δεν φθάνει..!

Κανείς από τους παρευρισκόμενους στη σημερινή συνεδρίαση δεν έφυγε ήσυχος, μετά την ομόφωνη γνωμοδοτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου για το Δημοτικό της Γλώσσας και το ΕΠΑΛ του Νέου Κλήματος, γνωρίζοντας καλά ότι κάτι παραπάνω πρέπει να γίνει...
Η πρόταση των διευθυντών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς το Υπουργείο είναι για το μεν δημοτικό σχολείο της Γλώσσας να γίνει 4θέσιο, λόγω έλλειψης μαθητών, για το δε ΕΠΑΛ να μεταφερθεί η έδρα του στη Σκόπελο, με σκοπό να αυξηθούν οι μαθητές που φοιτούν σ' αυτό (σήμερα είναι 13) ή αλλιώς να κλείσει!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι γνωμοδότησαν για το δημοτικό Γλώσσας να παραμείνει 6θέσιο και για το ΕΠΑΛ να παραμείνει στις σημερινές τους εγκαταστάσεις.

Να αγωνιστούν οι Σκοπελίτες ενάντια στην υποβάθμιση της Παιδείας και της Υγείας, την έλλειψη ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και τη συρρίκνωση των υπηρεσιών (ΔΟΥ, ΔΕΗ, ΙΚΑ κλπ) ζήτησε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μανώλης Ραμαντάνης, στην τοποθέτησή του στο παραπάνω θέμα.

4 σχόλια:

  1. ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ???

    ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΘΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΔΩ Κ ΠΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ.

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια γνωμοδότηση δεν φθάνει..! συμφωνώ και επαυξάνω

    Όπως φαίνεται για μια ακόμη φορά επιχειρείται η εκτεταμένη συρρίκνωση των σχολείων του Δήμου και της δυναμικής τους, στο βωμό της μείωσης των κρατικών δαπανών.
    Το Δημοτικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Παιδείας πρέπει άμεσα να επιληφθούν της πρότασης και να δραστηριοποιηθούν. Είναι πασιφανές πια ότι η παιδεία οδεύει να γίνει αγαθό πολυτελείας και οι τοπικοί φορείς πρέπει άμεσα όχι μόνο να πάρουν θέση, αλλά και να λάβουν μέτρα για το άμεσο «φρενάρισμα» αυτής της πολιτικής!

    Προτάσεις που λήφθηκαν ερήμην όλων των αρμόδιων φορέων εκπαίδευσης του νησιού, του κ.Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου, των θεσμικών οργάνων σχετικά με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις, θα έχουν ως αποτέλεσμα την αλλαγή στο σχολικό χάρτη και αναπόφευκτα θα φέρουν και πολλές αλλαγές στη ζωή των κατοίκων του νησιού μας.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία
    Αναστάσιος Ι. Φάλκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς τα μας και τώρα ποιον θα κατηγορήσουμε μήπως τους δασκάλους πάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.