Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Σκόπελο

Στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, στην αναγκαία ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος  και στη συσπείρωση αναφέρθηκαν οι ομιλητές Βασίλης Λαρυγγάκης (ΠΑΣΕΒΕ), Εύη Ταλαδιανού (Λαϊκή Επιτροπή), Γιώργος Γούλας (ΔΑΣ-ΟΤΑ) και Σπύρος Πατσής (ΠΑΜΕ), στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην παραλία Σκοπέλου.
Με κεντρικό σύνθημα «Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα» οι συγκεντρωμένοι κάθε ηλικίας, φύλου και κομματικής πεποίθησης άκουσαν τον πρόεδρο του σωματείου Οικοδόμων να τους καλεί να συσπειρωθούν «όλοι μαζί με το ΠΑΜΕ των εργαζομένων, την ΠΑΣΕΒΕ των επαγγελματιών και εμπόρων, την ΠΑΣΥ των αγροτών, το ΜΑΣ των σπουδαστών και την ΟΓΕ των γυναικών, σε μια λαϊκή κοινωνική συμμαχία να παλέψουμε για μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την Ε.Ε ώστε να ανοίξει ο δρόμος για  μια διαφορετική ανάπτυξη προς όφελος του λαού με τον λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.»
Η Εύη Ταλαδιανού μιλώντας στη συγκέντρωση εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής, μεταξύ άλλων, είπε:
«…Τέσσερα χρόνια ζούμε στο πετσί μας τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού. Τέσσερα χρόνια μας επιβάλλουν θυσίες προκειμένου -όπως λένε- να σωθεί η χώρα.

Είδαμε τους μισθούς και τις συντάξεις να...
πετσοκόβονται, την ανεργία να φτάνει σε δυσθεώρατα ύψη (30%), το βιοτικό μας επίπεδο να εξαθλιώνεται, τους ελεύθερους επαγγελματίες να είναι σε απόγνωση, τους νέους χωρίς κανένα μέλλον, καμια ελπίδα και προοπτική…

…Το βασικό σήμερα δεν είναι να αναφέρουμε τα προβλήματα, γιατί όλοι τα γνωρίζουμε και τα ζούμε. Πρέπει ο λαός να γυρίσει την πλάτη στις δυνάμεις εκείνες που του προτείνουν λύση μέσα στο σύστημα. Λύσεις που λένε ποιος θα είναι ο πιο καλός δαιχειριστής (πρωθυπουργός), που λένε έξω η τρόικα, αλλά μέσα στην Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα.Λες και το 80% των αποφάσεων στην Ελλάδα δεν καθορίζονταο από το κοινοτικό δίκαιο…

…Μέσα από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ και τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα να μετατρέψουμε κάθε χώρο εργασίας, κάθε μικρομάγαζο, κάθε γειτονιά σε μετερίζι αγώνα. Για να μπορέσουμε και να λύσουμε άμεσα προβλήματα και να αποτρέψουμε την επιβολή νέων μέτρων και να ανατρέψουμε όσα μπορούμε από αυτά που μας έχουν ήδη επιβάλλει. Να αντιπαλέψουμε την απογοήτευση, την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρεία. Τις ύποπτες απόψεις του "όλοι ίδιοι είναι", γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι και εδώ στη Σκόπελο το βλέπουμε και το γνωρίζουμε…

Μόνο με αγώνα μπορούμε να ελπίζουμε.

Σας καλούμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής να χτίσουμε μαζί το μέτωπο ελεύθερων επαγγελματιών, εργατών, δημόσιων και ιδιωτικών υπαλλήλων, αγροτών, συνταξιούχων, νεολαίας, γυναικών. Σε ένα χειμώνα που προβλέπεται "θερμός" να αγωνιστούμε όλοι μαζί, επικεντρώνοντας τη δράση μας στους παρακάτω στόχους:

-Ενεργή αλληλεγγύη και δράση για την προστασία αυτών που πλήττονται από την αδηφάγο κρατική βία και απειλούνται με κατασχέσεις.
-Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό.
-Να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας όλοι οι πολίτες. Να σφραγίζονται τα βιβλιάρια υγείας ΙΚΑ και ΟΑΕΕ χωρίς προϋποθέσεις.
-Να στελεχωθεί άμεσα το Κ.Υ. Σκοπέλου, να αναβαθμιστεί η λειτουργία του, καθώς και του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου.
-Να υπάρχει μίνιμα αγροτικός γιατρός στη Γλώσσα.
-Καλούμε τους εγαζόμενους στο Κέντρο Υγείας να απειθαρχίσουν στις αποφάσεις της κυβέρνησης και να περιθάλπτουν τους πάντες, άνεργους, ανασφάλιστους, μετανάστες και όλους όσους δεν έχουν να πληρώσουν.
-Να καταργηθεί το 5ευρω και 25ευρω στο Κ.Υ. και το χαράτσι στις συνταγές.
-Να γίνουν οι απαραίτητες επισκεύες στα σχολεία και να στελεχωθούν με εκπαιδευτικό προσωπικό που θα βρίσκεται στις σχολικές μονάδες στην ώρα του και η δημόσια δωρεάν παιδεία να μην είναι μόνο στα χαρτιά, αλλά και στην πράξη.
Δυναμώνουμε την ταξική αλληλεγγύη.
Κανένας μόνος του στη κρίση.
Ο Βασίλης Λαρυγγάκης μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ είπε:
Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι
Βιοτέχνες, Έμποροι, Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχοι

Η Κυβερνητική πολιτική που μας αφανίζει καλά κρατεί. Η προπαγάνδα των κυβερνητικών επιτελείων, μαζί με τα παπαγαλάκια τους, για μια δήθεν έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και την επάνοδο στις αγορές, για τις δήθεν επενδύσεις που καθημερινά εξαγγέλλονται, για τις θυσίες της λαϊκής οικογένειας που «δήθεν» πιάνουν τόπο, δεν μπορούν να σκεπάσουν την ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε:

Πραγματική ανεργία πάνω από 2 εκ. εργαζόμενους. Η χώρα μας είναι πρώτη στην ευρωζώνη.
Εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα για τους αυτοαπασχολούμενους.
Άγρια φορολογία από το πρώτο ευρώ, με 26%
Διάλυση ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος στην υγεία, την σύνταξη, την παιδεία.
Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο.
Μισθοί των 500 ευρώ για όσους ακόμα δουλεύουν.
Συντάξεις επιδόματα «πτωχοκομείο»
Χαράτσια, ξανά και ξανά, απειλές και τρομοκρατία ότι θα μας βγάζουν στο δρόμο και θα μας στείλουν φυλακή.

Δεν μπορούμε ούτε να εφησυχάζουμε, ούτε να περιμένουμε, ούτε να αφήσουμε στην τύχη μας στις συμβιβασμένες ηγεσίες που ελέγχουν ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και την πλειοψηφία των ομοσπονδιών. ΟΛΟΙ αυτοί, ανεξάρτητα από την μεγαλοστομίες τους, την ίδια πολιτική υπηρέτησαν και υπηρετούν, είναι συνυπεύθυνοι. Η υπονόμευση του κλεισίματος των μαγαζιών, που οι ίδιοι είχαν εξαγγείλει στις 16/9, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το ποιά πολιτική υπηρετούν.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τον κάθε συνάδελφο,

Να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να ενώσει την φωνή του με τον άνεργο, τον υπάλληλο, τη νοικοκυρά, την νεολαία, το φτωχό αγρότη παραγωγό και να δηλώσει ΠΑΡΩΝ.

Να σκεφτεί το μεροκάματο που δεν βγάζει, την Εφορία και τον ΟΑΕΕ που τον απειλούν με κατασχέσεις, τους απλήρωτους λογαριασμούς που τον πνίγουν, την παιδεία που δεν έχει και τα φάρμακα που αγοράζει, τα παιδιά του στοιβάζονται στα υποβαθμισμένα σχολεία και τους απλήρωτους καθηγητές, την σύνταξη του που δεν αρκεί για να βγάλει τον μήνα.
Να φανεί η αντίστασή του στην πολιτική που μας αφανίζει.

Να δώσει νέα πνοή και ώθηση στον αγώνα για το δυνάμωμα των σωματείων με νέους συναδέλφους, για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος σε αγωνιστική κατεύθυνση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Καμιά κατάσχεση σπιτιού της λαϊκής οικογένειας.
Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Μείωση της εισφοράς χωρίς μείωση της σύνταξης.
Αποποινικοποίηση των χρεών στον ΟΑΕΕ. Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των χρεών στον ΟΑΕΕ.
Σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κατά τα 2\3 από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Επιστροφή των ληστευθέντων αποθεματικών του ταμείου.
Επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν, ικανό να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες, χωρίς αποκλεισμούς.
Καμιά μείωση των συντάξεων.
Κατάργηση του εξοντωτικού φορολογικού νόμου που επιβάλει φορολογία 26% από το πρώτο εύρο και των “αντικειμενικών κριτηρίων” που τώρα ονομάζουν «περιουσιολόγιο».
Μια Κυριακή το χρόνο ανοιχτά τα καταστήματα. Κατάργηση του πρόσφατου Νόμου.
Όχι στο τρομοκρατικό μέτρο αφαίρεσης του ΑΦΜ.
Όχι στην απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.