Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Μαθήματα Δημοκρατίας

3ο Νηπιαγωγείο Σκιάθου

Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στο 3ο Νηπιαγωγείο Σκιάθου οι μαθητικές εκλογές για την ανάδειξη προεδρείου, με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.
Με τριμελή εφορευτική επιτροπή, με αναγραφή ονομάτων υποψηφίων στον πίνακα, με διανομή ψηφοδελτίων, κάλπη, ψήφιση των υποψηφίων, καταμέτρηση των ψήφων. Η ψηφοφορία ήταν μυστική.

Τα παιδιά δίνουν μαθήματα στους μεγάλους. Το σχολείο ως ζωντανός οργανισμός προετοιμάζει τα παιδιά για την ένταξή τους σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Η σχέση Παιδείας και Δημοκρατίας ισχύει, μόνο όταν και οι δύο θεσμοί λειτουργούν καλά. Η παιδεία είναι αυτή που καλλιεργεί τα στοιχεία του δημοκρατικού πολίτη. Μ’ αυτό τον τρόπο, αναπτύσσεται η συναίσθηση των υποχρεώσεων και οι κοινωνικές αξίες αποκτούν σάρκα και οστά. 

Τα παιδιά βιώνουν τη δημιουργική συμμετοχή στα κοινά και κατανοούν τη σημασία του διαλόγου και της αυτοκυριαρχίας. Οξύνεται η κριτική τους ικανότητα, καθώς κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της δημοκρατίας γίνεται αντιληπτή.

Η δημοκρατία δε χρησιμοποιείται για να αναπαράγεται η εξουσία αλλά ευνοεί την ελευθερία. Επιτρέπει κι ευνοεί την πολυφωνία. Γιατί παιδεία είναι δυο πράγματα μαζί: γνώση και ήθος.

3ο Νηπιαγωγείο Σκιάθου

Η Νηπιαγωγός
Λένα Κουτούμπα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ ΕΔΩ (FB) ή ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.