Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Τη δημιουργία Κέντρου Θεραπείας του Καρκίνου με Πρωτόνια στη Λάρισα προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στο CERN η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή 
και  ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός 

Τη δημιουργία Κέντρου Θεραπείας του Καρκίνου με Πρωτόνια στη Λάρισα, με τεχνογνωσία από το Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών του CERN, προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας. Για το σκοπό αυτό μεταβαίνουν στη Γενεύη της Ελβετίας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και η υφυπουργός Υγείας κα Ζέττα Μακρή. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους εκεί έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τα ανώτατα στελέχη του Οργανισμού και επίσκεψη στις υπόγειες εγκαταστάσεις του Μεγάλου Επιταχυντή Ανδρονίων (LHC). 

Συγκεκριμένα η υφυπουργός Υγείας και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας θα συναντηθούν με τον γενικό διευθυντή του CERN κ. Rolf Heuer, τον διευθυντή Ιατρικών Εφαρμογών κ. Stephen Myers, το ανώτατο στέλεχος του Οργανισμού καθηγητή κ. Ε. Τσεσμελή και τους συνεργάτες τους.

Σημειώνεται, ότι για τη δημιουργία του κέντρου αυτού ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός έχει επισκεφτεί το CERN και κατά το παρελθόν. 

To CERN (πλήρης τίτλος: Organisation Européenne pour la...
Recherche Nucléaire «Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών»), διατηρώντας τη σύντμηση (ακρωνύμιο) της αρχικής ονομασίας του Conseil Européenne pour la Recherche Nucléaire, είναι το μεγαλύτερο σε έκταση (πειραματικό) κέντρο πυρηνικών ερευνών και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο. Βρίσκεται δυτικά της Γενεύης, στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας. Ιδρύθηκε το 1954 από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η οποία είναι και ιδρυτικό μέλος.

Σήμερα, απαρτίζεται όχι μόνο από όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ (βασικά μέλη), αλλά ταυτόχρονα συμμετέχουν ενεργά οι ΗΠΑ, Ινδία, Ισραήλ, Ρωσία, Ιαπωνία, Τουρκία και η UNESCO. Πρόκειται για ένα πανανθρώπινο εγχείρημα, που ως βασικό αντικείμενο ερευνών του ήταν και είναι τα στοιχειώδη σωματίδια, οι δομικοί λίθοι που απαρτίζουν την ύλη, όπως και οι δυνάμεις που τα διέπουν. Δηλαδή έργο του CERN είναι η καθαρή επιστήμη, η διερεύνηση των πλέον θεμελιωδών ερωτημάτων για τη Φύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.