Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Με προβλήματα λειτουργεί το 2ο Νηπιαγωγείο Σκοπέλου

Με παλιά προβλήματα, τουλάχιστον 2 χρόνων, άρχισε τη νέα σχολική χρονιά και συνεχίζει να λειτουργεί το 2ο νηπιαγωγείο Σκοπέλου, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγρασίας και μούχλας, τα καζανάκια στις τουαλέτες έχουν διαρροή, η ηλεκτρική κουζίνα που χρησιμοποιεί το ολοήμερο δεν έχει διακόπτη ασφαλείας, δεν υπάρχει σύνδεση internet, ο υπολογιστής δεν έχει UPS, με συνέπεια να παρουσιάζει βλάβες και η καθαρίστρια του κτιρίου να παραμένει για καιρό απλήρωτη.
Ένας αφυγραντήρας, που πρόσφερε γονέας,
προσπαθεί να σώσει την κατάσταση
Οι γονείς με επιστολή τους έχουν ενημερώσει τον Δήμαρχο Σκοπέλου, την Τεχνική Υπηρεσία, τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ. Γ. Φύβγα, την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων κλπ, αλλά βλέποντας ότι ο χρόνος περνάει και δεν γίνεται τίποτα αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν μέσω της efimeridas sporades την επιστολή τους μήπως υπάρξει ευαισθητοποίηση και αν πάλι δεν γίνει κάτι να κλείσουν το νηπιαγωγείο και να διαμαρτυρηθούν όλοι μαζί έξω από το Δημαρχείο.
Η εφημερίδα επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος μας είπε ότι είναι γνωστό το πρόβλημα και ότι έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στο κτήριο, οι οποίες θα αρχίσουν την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου.
Η επιστολή των γονέων
(18 Σεπτεμβρίου 2013)
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε το 2° Νηπιαγωγείο Σκοπέλου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγρασίας και μούχλας εδώ και δύο χρόνια και παρά τις επανειλημμένες ενοχλήσεις μας, με την έναρξη της φετινής χρονιάς και προς έκπληξη όλων των γονέων και παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις από τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Μιχελή ότι το πρόβλημα θα επισκευαστεί και θα επιλυθεί, ήρθαμε πάλι αντιμέτωποι με την έντονη κακοσμία των εσωτερικών χώρων του σχολείου.
Πέρυσι και προς το τέλος της σχολικής χρονιάς, ο Δήμος έστειλε...
υδραυλικό και εντόπισε το πρόβλημα της διαρροής των σωληνώσεων, όπου και το επισκεύασε προσωρινώς, όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος ο υδραυλικός, διότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα εξωτερικές σωληνώσεις στις τουαλέτες τον νηπίων, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί γιατί δεν του έχει δοθεί τέτοια εντολή από τον Δήμο.
Φέτος το πρόβλημα εμφανίστηκε εντονότερα και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είδαμε τα εξής:
1. Διαρροή στις τουαλέτες των νηπίων με αποτέλεσμα το δάπεδο να καθίσταται ολισθηρό και ως εκ τούτου επικίνδυνο για τα νήπια.
Οι τουαλέτες
2. Σπασμένα πλακάκια στις τουαλέτες των νηπίων για την εύρεση των σωληνώσεων με κίνδυνο να ακουμπήσουν τα νήπια και να τραυματιστούν.
3. Έντονη δυσοσμία, ιδιαίτερα στις τουαλέτες από την υγρασία και τη μούχλα, αφού δεν υπάρχει παράθυρο και ο εξαερισμός δεν επαρκεί για τον αερισμό του χώρου.
4. Καταστροφή ντουλαπιών στο δωμάτιο της κουζίνας από την υγρασία και τη μούχλα όπου ό,τι υπήρχε μέσα μούχλιασε και καταστράφηκε, αλλά και έντονη δυσοσμία, σε έναν χώρο όπου χρησιμοποιείται κυρίως από τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος για την τοποθέτηση των τροφών τους στο ψυγείο ή στον πάγκο της κουζίνας, αλλά και για το ζέσταμα του μεσημεριανού φαγητού τους.
5. Διαρροή από τρύπιο καλοριφέρ στο δωμάτιο της κουζίνας, το οποίο και χρήζει άμεσης αντικατάστασης του.
Στον νεροχύτη της κουζίνας...
6. Από τις διαρροές των σωληνώσεων στις τουαλέτες στο κάτω μέρος του υπογείου, ο τοίχος τρέχει μονίμως νερό και έχει μαυρίσει και μουχλιάσει εντελώς. Το υπόγειο χρησιμοποιείται και ως χώρος αποθήκευσης διαφόρων αντικειμένων, όπως π.χ. παιχνίδια, κουκλοθέατρα, ντουλάπες, χριστουγεννιάτικα στολίδια κλπ. τα οποία έχουν ήδη έντονη μυρωδιά της μούχλας και ίσως δεν μπορέσουν να τα ξαναχρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί με τα παιδιά.
Επειδή μιλάμε για παιδιά ηλικίας 4-5 ετών όπου το ανοσοποιητικό τους είναι ευαίσθητο και σε στάδιο εξέλιξης και ανάπτυξης.
Επειδή η έντονη δυσοσμία του χώρου αχό την υγρασία και τη μούχλα κάνει ανυπόφορη την παραμονή των νηπίων και του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς τα νήπια φοιτούν από 4 έως 8 ώρες ημερησίως.
Επειδή κατά το παρελθόν είχαμε κρούσματα βρογχικού άσθματος σε παιδάκια κατά την παραμονή τους στο σχολείο.
Επειδή όπως ενημερωθήκαμε η υγρασία αυτή έχει άμεση επιδείνωση στην στατικότητα του κτιρίου.
Επειδή βλέπουμε ότι η κατάσταση δεν αλλάζει παρά τις ενέργειες που έχουμε κάνει τα προηγούμενα έτη.
Παρακαλούμε όπως επιτέλους, επισκευαστούν άμεσα οι παραπάνω ζημιές χωρίς να υπολογίσετε το κόστος τους διότι επιβαρύνεται καθημερινώς η υγεία των παιδιών μας και του εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά και η ασφάλεια τους.
Παρακαλούμε επίσης τη Διεύθυνση Υγείας για τις δικές της ενέργειες.
Οι γονείς και κηδεμόνες του 2ου Νηπιαγωγείου Σκοπέλου
(ακολουθούν υπογραφές)

2 σχόλια:

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.