Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΚΚΕ: Μόνη διέξοδος από αυτή την πολιτική είναι η συσπείρωση και η πραγματοποίηση της λαϊκής συμμαχίας

Συγκέντρωση - συζήτηση διοργάνωσε η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ στο δημοτικό καφενείο, με ομιλητή το μέλος της Ε.Π. Μαγνησίας Απόστολο Νάνο, ο οποίος μίλησε για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, για την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας και για την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού.
Ο κ. Νάνος χαρακτήρισε την Χ.Α. ουρά του αστικού συστήματος και επεσήμανε ότι οι δήθεν αποκαλύψεις γύρω από την ΧΑ στα τηλεοπτικά παράθυρα, στην πλειοψηφία τους είναι πράγματα γνωστά εδώ και πολλά χρόνια, τα οποία επιμελώς συγκαλύφτηκαν. Η ουσιαστική συγκάλυψη αφορά στον πραγματικό χαρακτήρα της ΧΑ, ως τσιράκι του συστήματος, αφορά στους αληθινούς βαθείς δεσμούς της με το αστικό κράτος και το κεφάλαιο. Η ουσιαστική συγκάλυψη αφορά στη σχέση αίματος και τιμής που...
έχει η ΧΑ με μεγαλοεργολάβους, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές που τη στήριξαν και την αξιοποίησαν για να χτυπήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα.
Το εργατικό λαϊκό κίνημα είναι ο στόχος και με το άπλωμα της ΧΑ και με το “μάζεμά” της όπως συμβαίνει τώρα.
Συνεχίζοντας το στέλεχος του ΚΚΕ την ομιλία του ζήτησε να γίνει προσπάθεια να δυναμώσει το ταξικό κίνημα για να αποκρούσει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου, ενώ τόνισε ότι τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν με νέο ψαλίδι στις κοινωνικές παροχές, στις συντάξεις, την πρόνοια και την παιδεία.
«Τίποτα δεν αλλάζει αν δεν το αλλάξει ο λαός. Τόσο η ελάφρυνση του χρέους που υπόσχεται η κυβέρνηση, όσο και το κούρεμα που διεκδικεί η αξιωματική αντιπολίτευση συντασσόμενη ουσιαστικά με το ΔΝΤ, όχι μόνο δεν οδηγούν στο τέλος της αντιλαϊκής επίθεσης, αλλά προϋποθέτουν την υλοποίηση νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων και μνημονίων, χωρίς ημερομηνία λήξης.
Οι παλιοί και οι όψιμοι "εξορκιστές" της τρόικας και των μνημονίων κοροϊδεύουν το λαό και τον οδηγούν σε νέες παγίδες και περιπέτειες, αφού αποδέχονται την Ευρωπαϊκή Ένωση και την καπιταλιστική οικονομία, την ανάγκη των μονοπωλίων να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους. Ο μοναδικός τρόπος για να απαλλαγεί ο λαός οριστικά από τα αντιλαϊκά μέτρα, την εξαθλίωση και τα μνημόνια διαρκείας είναι να βαδίσει σε έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης χωρίς τα δεσμά του χρέους, της ΕΕ και των μονοπωλίων.»
Για τον ΣΥΡΙΖΑ
«Επαληθευτήκαμε για ΠΑΣΟΚ και ΕΕ, θα επαληθευτούμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν κάνουμε σπέκουλα... Έχετε εμπειρία από τέτοιους διαχειριστές που κινήματος.
Η μόνη διέξοδος από αυτή την πολιτική είναι η συσπείρωση και η πραγματοποίηση της λαϊκής συμμαχίας με την πείρα και τη γνώση από τους λαϊκούς αγώνες όλα αυτά τα χρόνια.
Η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιος καλύτερα μπορεί να διαχειριστεί την κρίση, προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου δεν θα μπορούσε να αφήσει απ' έξω το ζήτημα της ΧΑ. Γι' αυτό η αντιπαράθεση επεκτείνεται στο ποιος από τους δύο, η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ή με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί την ομαλότητα. Ποιος είναι εγγυητής της “σταθερότητας”, της “ομαλότητας”, της “κοινωνικής συνοχής”.
Οι εξελίξεις είναι πάρα πολύ σοβαρές για να χωρέσουν στο κουστούμι της δικομματικής αντιπαράθεσης - ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τις εκλογικές τους επιδιώξεις για τη δικομματική εναλλαγή.
Σήμερα με βάση την τεράστια πείρα που έχουμε όλοι συσσωρεύσει πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Σήμερα, που ξεφτίζουν όλο και πιο πολύ ψεύτικες υποσχέσεις, μεγάλα λόγια, φρούδες ελπίδες, τόσο από τα παραδοσιακά κόμματα της συγκυβέρνησης, όσο και από τους νέους διάττοντες αστέρες της “κυβερνώσας αριστεράς”. Τώρα, που το «αυγό του φιδιού» πάει να σπάσει το τσόφλι του, θρεμμένο μέσα από το σύστημα της διαφθοράς και της σαπίλας, του οργανωμένου εγκλήματος και της ανομίας, ένας δρόμος υπάρχει: Να βάλουμε φρένο, να βάλουμε οριστικό τέλος στο σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, εκμετάλλευση, καταπίεση, καταστολή, φασισμό, που γεννά αντιλαϊκά μέτρα για το λαό και γεμίζει τα θησαυροφυλάκια των λίγων.
Να ανοίξουμε το δρόμο για την πραγματική εξουσία του λαού, όπου τα μονοπώλια, ο πλούτος θα βρίσκεται στα δικά του χέρια, θα σπάσει τα δεσμά της ΕΕ με την αποδέσμευσή του από αυτή και κάθε άλλη λυκοσυμμαχία, θα μπορεί να σχεδιάσει κεντρικά, επιστημονικά την οικονομία για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών του λαού, θα ασκεί εργατικό λαϊκό έλεγχο, από τα κάτω μέχρι τα πάνω.
Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η όποια αναιμική ανάκαμψη επιτευχθεί το επόμενο διάστημα, οι όποιες επενδύσεις γίνουν, δεν πρόκειται να βάλουν φρένο στην επιδείνωση των όρων ζωής και εργασίας. Ίσα - ίσα, οι επενδύσεις θα πατήσουν ακριβώς πάνω σε αυτή την πραγματικότητα, που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, με τους αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους, πριν και μετά το μνημόνιο.
Το χρήμα είναι σε λίγα χέρια και πηγαίνει σε ακόμα λιγότερα.
Διέξοδος υπάρχει μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Χρειάζεται ανασύνταξη του κινήματος και σύγκρουση με αυτή την πολιτική που δημιουργεί φτώχεια.
Λαϊκή συμμαχία η Μονή διέξοδος
Σας καλούμε να συμπαραταχθείτε μαζί μας στο δρόμο της πραγματικής διεξόδου για το λαό, που οι λαϊκές δυνάμεις αξίζει να παλέψουν, με τη δική τους Συμμαχία, μαζί με το ΚΚΕ, κόντρα στα μονοπώλια, στα κόμματά τους και στους μηχανισμούς τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.