Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Προς επίδοξους απεργοσπάστες...

Λες: δεν μπορώ να απεργήσω γιατί δε μου φτάνει ο μισθός μου.
Γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να απεργήσεις, γιατί δε σου φτάνει ο μισθός σου! Γιατί μέσα σε 3 χρόνια έχεις χάσει το 40% των αποδοχών σου.
Λες: δεν μπορώ να απεργήσω, έχω παιδιά και οικογένεια.
Για τα παιδιά σου πρέπει να απεργήσεις, δεν έχουν κανένα μέλλον και το ξέρεις. Παραδέξου το και κάνε κάτι γι’ αυτό. Από σένα περιμένουν και το αξίζουν.
Λες: δε θα απεργήσω, γιατί ο,τι και να κάνουμε δεν καταφέρνουμε τίποτα.
Λες ψέματα και το ξέρεις, γιατί όταν είσαι μέσα στην τάξη, συμβουλεύεις τους μαθητές σου που απογοητεύονται να συνεχίσουν να προσπαθούν και τους λες ότι μόνο όποιος δεν προσπαθεί δεν καταφέρνει ποτέ και τίποτα. Γιατί τους διδάσκεις για τον Κολοκοτρώνη και τον Καραϊσκάκη, για τη Γαλλική Επανάσταση, γιατί κάθε χρόνο οργανώνεις γιορτές για την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο και για το ηρωικό “ΌΧΙ” του ελληνικού λαού στο ναζισμό.
Λες: δεν απεργώ παρά μόνο αν απεργήσουν και όλοι οι άλλοι.
Μα και οι άλλοι το ίδιο λένε για σένα, γιατί σε...
αυτό το “όλοι οι άλλοι” είσαι μέσα κι εσύ.
Μέσα στο καλοκαίρι, μια εκπαιδευτικός με σοβαρά προβλήματα καρδιάς, πέθανε μια μέρα μετά, αφού της ανακοινώθηκε ότι, παρά τα προβλήματα υγείας της, δεν εξαιρείται από τη διαθεσιμότητα.
Ένας άλλος εκπαιδευτικός αυτοκτόνησε λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Μια συνάδελφος σε διαθεσιμότητα έκανε απόπειρα. Λίγες μέρες πριν, άλλη συνάδελφος πήδηξε από το μπαλκόνι και σκοτώθηκε.
Κι αν “ένας θάνατος είναι τραγωδία, ενώ 1000 θάνατοι είναι απλά στατιστική”, ξανασκέψου αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειες τους, όταν είσαι έτοιμος να μπεις στην τάξη ως απεργοσπάστης.
Σκέψου ότι σου έχουν πετσοκόψει το μισθό, σου έχουν κόψει τα δώρα, σου έχουν αυξήσει το ωράριο, ότι πριν λίγο καιρό επίσημα κυβερνητικά χείλη σε είπαν “γαϊδούρι”.
Σκέψου πως ένιωσες όταν πήρες στα χέρια σου το χαρτί της επιστράτευσης και θυμήσου τους στίχους του ποιητή που διδάσκεις:
«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις».
Το κείμενο αυτό το έγραψε κάποιος που βγήκε σε διαθεσιμότητα

4 σχόλια:

  1. Κανένα μέλλον δεν έχει ο συντάκτης αυτού του κειμένου . Δεν έχει κανένα μέλλον γιατί ποτέ του δεν έκανε καμία αυτοκριτική για τα δικά του λάθη για τα λάθη των συνδικαλιστών του για τα λάθη του ίδιου και των συναδέλφων του . Δεν έχει κανένα μέλλον όταν ξεχνάει οτι κάποιοι συναδελφοί του αν όχι ο ίδιος για χρόνια εξέθρεψαν στερέωσαν την παραπαιδεία δίνοντας το ελάχιστο των δυνατοτήτων τους μέσα στις αίθουσες . 'Ιχνος αυτοκριτικής . Καταστροφολογία . Γιαυτό εκπαιδευτικέ που έγραψες αυτό το κείμενο δεν είχες ποτέ μαζί σου ουσιαστικά ουτε τους γονείς ούτε τους μαθητές .Γιατί η δουλειά σου ειναι να δίνες διέξοδο και ονειρο στους μαθητές σου μέσα από όλες τις δυσκολίες . Δεν έχεις ο ίδιος κανένα μέλλον όταν αναμασάς τα ιδεολογίματα των εύκολων λύσεων . Δεν έχεις κανένα μέλλον οταν δεν σέβεσαι το δικαίωμα του συναδελφού σου να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τον τρόπο που επέλεξε η κομματική σου ηγεσία να αντιδράσει . Ποτε έκανες απεργία επαναλαμβανόμενη γιατί κάποιοι συναδελφοί σου έκαναν ιδιαιτερα μετά το μαθημά , πότε έκανες απεργία οταν κάποιοι συναδελφοί σου δούλευαν 3 ώρες την ημερα μόνο ;; Ποτε έκανες απεργία οταν τα γραφεία εκπαίδευσης γέμιζαν απο αργόσχολους αποσπασμένους συναδέλφους σου ;;; Ποτέ . Τωρα ζητάς την στήριξη του κόσμου . Λυπάμαι δεν έχεις μέλλον .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πως να έχει μέλλον όταν συμπορεύεται με ανθρώπους σαν και εσένα...

      Διαγραφή
    2. Ενώ όταν συμπορεύεται με αποφάσεις κομματικών οργάνων είναι ο ανθρωπος που θα εμπνεύσει τους μαθητές για αγώνα και μόρφωση . Η απεργία είναι κομματική και το ξέρουν όλοι . Τα αποτελέσματα του κομματικού συνδικαλισμού είναι γνωστά σε όλους . Εξάντλησαν τους εκπαιδευτικούς σε αγώνες που δεν είχαν την στήριξη κανενός χρόνια τώρα και τώρα που έπρεπε να κάνου ουσιαστική συζήτηση και άλλα πλαίσια αγώνα ειναι μόνοι τους . Περίμενε εσύ να αγωνιστεί ο κόσμος για να φύγει ο Αντώνης να έρθει ο Αλέξης . Απλά δεν έχετε καταλάβει τι έχει γίνει τόσα χρόνια .... Απομόνωση στον συνδικαλιστικό μικρόκοσμο .

      Διαγραφή
  2. ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΜΕ ΠΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ?? ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ...ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΥΩΝΟΥΜΕ - ΠΑΡΑ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ!ΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.