Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Νέο (λιγότερο) Σχολείο

Η χθεσινή ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, σημαδεύτηκε από τον νόμο–έκτρωμα για το «Νέο (λιγότερο) Σχολείο» που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Β’ Θερινού Τμήματος της Βουλής. Σχετικά με τις αλλαγές που προβλέπει ο νέος νόμος ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά ανοίγει με τραγικές αλλαγές για το Δημόσιο Σχολείο. Μπορούμε πλέον να μιλάμε για λιγότερο σχολείο τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.
Ποσοτικά γιατί 2.150 καθηγητές της τεχνολογικής εκπαίδευσης βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και κινδυνεύουν πλέον με απόλυση, αλλά και γιατί 20.000 μαθητές τους δεν έχουν σχολειό, αφού οι κατευθύνσεις που είχαν επιλέξει καταργήθηκαν. Και όλα αυτά για να ικανοποιηθεί η απαίτηση της τρόικα για νέα μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.
Ποιοτικά γιατί ο νέος νόμος για τη...
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην ουσία μετατρέπει το σχολείο σε ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο. Σε μια στενωπό από την οποία τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την ταξικότητα των αλλαγών αυτών. Μεγαλώνει, στην ουσία η ψαλίδα ανάμεσα στους μαθητές με βάση την οικονομική και μορφωτική κατάσταση της οικογένειάς τους ή ακόμη και με βάση τον τόπο διαμονής τους.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω δε θα είναι άλλο από το να οδηγηθεί σημαντική μερίδα των μαθητών σε μια φτηνή και υποβαθμισμένη κατάρτιση.
Οι δραματικές αυτές εξελίξεις στην παιδεία δεν αποτελούν ένα ξεκομμένο τοπίο. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με όλες τις αλλαγές και τα χτυπήματα που έχει δεχθεί η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.
Η λύση και η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από τους μεγάλους αγώνες που καλείται να δώσει ο ελληνικός λαός για να πετύχει την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών που πηγάζουν από αυτά. Η ανατροπή αυτή θα ανοίξει το δρόμο σε μια Ελλάδα της Δημοκρατίας, της Αξιοπρέπειας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Για αυτή την ανατροπή παλεύει με όλες του τις δυνάμεις ο ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με τον Ελληνικό λαό θα καταφέρει να την υλοποιήσει».
Ο καθιερωμένος αγιασμός στα ελληνικά σχολειά έγινε με το βλέμμα στραμμένο σε αυτές τις εξελίξεις.

Σε κάθε σχολείο υπήρχαν παρεμβάσεις των τοπικών ΕΛΜΕ που ενημέρωναν μαθητές και γονείς για τις αλλαγές που υιοθετήθηκαν μόλις μια μέρα πριν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.