Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Επιτυχημένη εκδήλωση της ΚΝΕ στη Σκόπελο

Σήμερα στις 7 μ.μ. η προφεστιβαλική εκδήλωση στη Σκιάθο
Μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ στην παραλία Σκοπέλου
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου η προφεστιβαλική εκδήλωση στην παραλία Σκοπέλου, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».
Το πρόγραμμα περιλάμβανε μουσική εκδήλωση από συγκρότημα της ΚΝΕ καθώς και ομιλία από το μέλος του τομεακού γραφείου της ΚΝΕ Γιώργο Μαστρογιάννη, ενώ στο χώρο λειτούργησε βιβλιοπωλείο των εκδόσεων "Σύγχρονη Εποχή".
Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαστρογιάννης μεταξύ άλλων είπε:
Το μέλος του Τ.Γ. της ΚΝΕ
Γιώργος Μαστρογιάννης
«Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, σας ευχαριστούμε που ήρθατε στη σημερινή εκδήλωση, μία από τις δεκάδες που διοργανώνει η ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα από την αρχή του καλοκαιριού στα παλίσια του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΟ - Οδηγητή. Χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, με μεράκι και αυτοθυσία δίνουμε κάθε χρόνο τη μάχη για την επιτυχία του φεστιβάλ, που το στήνουμε χωρίς σπόνσοερες και χορηγούς, μετρώντας βήματα στο στ'ησιμο, στο πρόγραμμα, στις μορφές που επιλέγουμε ώστε όλο και περισσότεροι νέοι να έρθουν σε επαφή με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, με τα ιδανικά και τις αξίες της αγωνιστικής στάσης που γαλούχησαν γενιές και γενιές κομμουνιστών.
"Αλλαξε τον κόσμο το 'χει ανάγκη" είναι το φετινό ελπιδοφόρο σύνθημα που επιλεξαμε για το Φεστιβάλ, δανεισμένο από τον Μπρέχτ. Ένα σύνθημα που συνοψίζει τη συζήτηση που θέλουμε να ανοίξουμε με τη νεολαία της ανεργίας, της εργασιακής περιπλάνησης, της μαθητείας και της κατάρτησης, των σχολικών...
θρανίων, των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Να αλλάξουμε τον κόσμο ριζικά, να ανατρέψουμε το γερασμένο αυτό σύστημα εκμετάλλευσης, να οικοδομήσουμε την νέα κοινωνία…
…Η αστική τάξη με τα επιτελεία της, τα κόμματά της και τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές της προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι όλα γίνονται για το καλό του, ότι είναι λογικό και ρεαλιστικό να πεθαίνει της πείνας, να του παίρνουν το σπίτι, να μένει άνεργος, να μην έχει θέρμανση, όταν την ίδια ώρα δίνουν πακτωλό χρημάτων στους τραπεζίτες, φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές και στους βιομηχάνους. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι να δουλεύεις τον 21ο αιώνα με μισθό μεσαίωνα, το να μην μπορείς να αγοράσεις τα φάρμακά σου είναι ανάγκη των καιρών…
…Ξεμπερδεύω με τα μονοπώλια σημαίνει τους αφαιρώ την πολιτική εξουσία, αποδεσμεύω τη χώρα από την ΕΕ, διαγράφω μονομερώς το χρέος που φόρτωσαν στα λαΊκά στρώματα και γίνεται ο λαός ιδιοκτήτης των μέσων παραγωγής και του πλούτου που παράγει. Για μια τέτοια προοπτική αξίζει να κάνει θυσίες ο λαός. Όχι για να γίνουν οι εκμεταλλευτές τους ισχυρότεροι στον μεταξύ τους ανταγωνισμό και πιο επιθετικόι απέναντί του.
Αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ, αυτά τα καθήκοντα έθεσε στην εργατική τάξη και στο λαό. Σήμερα δεν φθάνει να διεξάγονται αποσπασματικοί αγώνες με στόχο το ένα ή το άλλο μέτρο, αλλά κοινωνική συμμαχία…
Για το "νέο λύκειο"
Σήμερα ετοιμάζουν νομοσχέδιο για το "νέο λύκείο". Χρειάζεται να αποακαλύψουμε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που γίνονται στην εκπαίδευση στοχεύουν στην παραπέρα υποταγή της στις ανάγκες των μονοπωλίων και της κερδοφορίας τους, στη θωράκιση του καπιταλιστικού συστήματος. Λένε ότι αποσυνδέουν το λύκειο από το πανεπιστήμιο, ενώ συμβαίνει καθαρά το αντίθετο. Με τις απανωτές εξετάσεις και στα 3 χρόνια του λυκείου βάζουν περισσότερους φραγμούς στα παιδιά της λαϊκής οικογένεις για να τα σπρώξουν γρήγορα - γρήγορα στην κατάρτιση, στη φθηνή ευέλικτη εργασία… Θα πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός, πρωτα και κύρια στα μαθητικά συμβούλια, στους εκπαιδευτικούς, στους συλλόγους γονέων, αλλά αυτό να μη μείνει εκεί, να γίνει υπόθεση όλων. Άλλωστε το ζήτημα της Παιδείας αποτελεί παλλαΪκή υπόθεση…»
Σήμερα Κυριακή 8 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η προφεστιβαλική εκδήλωση στη Σκιάθο στις 7 το απόγευμα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τοπικό μουσικό συγκρότημα. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαστρογιάννης, μέλος του Τ.Γ. της ΚΝΕ και η προφεστιβαλική εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ.
Στις 13 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η προφεστιβαλική εκδήλωση στο Βόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.