Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ενίσχυση της Γραμμής Μεταφοράς Υ/Σ ΛΑΥΚΟΥ

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος το Σαββατοκύριακο


Μετά από αίτηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ Α.Ε.), προγραμματίστηκε η ενίσχυση της Γραμμής Μεταφοράς (Γ.Μ.) 150kV Υ/Σ ΒΟΛΟΥ ΙΙ – Υ/Σ ΛΑΥΚΟΥ και συγκεκριμένα η αντικατάσταση 12 πυλώνων, για την αποφυγή επανάληψης του συμβάντος της 07.03.2011, όταν είχαμε πτώση ενός πυλώνα λόγω έντονης χιονόπτωσης και επικράτησης σφοδρών ανέμων, με αναπόφευκτες πολύωρες διακοπές των καταναλωτών του Ν. Πηλίου και των νησιών των Βορείων Σποράδων.
Το ανωτέρω δύσκολο έργο θα λάβει χώρα το διάστημα από 06 έως 20 Οκτωβρίου, κατά το οποίο η τροφοδοσία του Υ/Σ ΛΑΥΚΟΥ θα γίνεται από δύο γραμμές Μέσης Τάσης του Υ/Σ ΒΟΛΟΥ ΙΙ, η δυνατότητα μεταφοράς των οποίων οριακά επαρκεί για την κάλυψη των φορτίων του Υ/Σ ΛΑΥΚΟΥ με ικανοποιητική (εντός των αποδεκτών ορίων) ποιότητα τάσης.
Για πρόσθετη ασφάλεια, έχουν εγκατασταθεί στην Αλόννησο Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ) ισχύος 5MW, τα οποία θα λειτουργήσουν παράλληλα, ανάλογα με τη ζήτηση των φορτίων, για την εξασφάλιση της αδιάλειπτης ηλεκτροδότησης.
Για την επιβεβαίωση της καλής λειτουργίας του...
ανωτέρω πλάνου τροφοδοσίας του Υ/Σ ΛΑΥΚΟΥ υπό Μέση Τάση (με παράλληλη λειτουργία των Η/Ζ), θα γίνει δοκιμαστική ηλέκτρισή του από το Σάββατο 28/09/2013 και ώρα 09:00 έως την Κυριακή 29/09/2013 και ώρα 12:30.
Γι' αυτό παρακαλούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών (καθώς επίσης και των Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς και Αρτέμιδας) να περιορίσουν τις ηλεκτρικές καταναλώσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, στα χρονικά διαστήματα που προαναφέραμε, ζητούμε δε την κατανόησή τους για τις απαραίτητες διακοπές κατά τη διάρκεια των χειρισμών (έναρξη και λήξη των δύο περιόδων), προκειμένου να γίνει δυνατή με τις λιγότερες συνέπειες στην ομαλή ηλεκτροδότησή τους η εντελώς αναγκαία ως ανωτέρω ενίσχυση της Γ.Μ. 150 KV ενόψει του επερχόμενου δύσκολου χειμώνα.
Π. Παπακωνσταντίνου
Δ/ντής Περιοχής Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.