Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Δημιουργία Υδατοδρομίων στη Σκόπελο: ένα όνειρο που σύντομα θα γίνει πραγματικότητα

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου θα κληθεί από τον Πρόεδρό του να πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση για το μέλλον του νησιού, αυτήν της δημιουργίας υδατοδρομίων.
Αν όλα πάνε καλά –πράγμα που όλοι μας ευχόμαστε– οι αναπτυξιακές ευκαιρίες που αναμένονται από την ίδρυση και λειτουργία των υδατοδρομίων, καθώς και τα οφέλη από την προστιθέμενη αξία για την τοπική οικονομία, είναι σημαντικά.
Μεταξύ των άμεσων στόχων του ΔΛΤΣ είναι η χωροθέτηση υδατοδρομίων, οι ρυθμίσεις για την προσέγγιση των υδροπλάνων και η έναρξη πτήσεων τη νέα τουριστική περίοδο. Μεταξύ των προσδοκιών του είναι η άρση της απομόνωσης της νησιωτικής μας περιοχής και η αύξηση των επισκεπτών που θα έχουν νέες εναλλακτικές για τις μετακινήσεις τους.
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου και πρόεδρος του ΔΛΤΣ, Γιώργος Μιχελής, με τον οποίο η efimerida sporades μίλησε τηλεφωνικά πριν λίγο, μας δήλωσε τα εξής:
«Η λειτουργία υδατοδρομίων δεν είναι εύκολο εγχείρημα αλλά κρίνουμε απαραίτητο να κινηθούμε άμεσα και με ταχείς ρυθμούς, μιας και μετά την ψήφιση του νέου επενδυτικού νόμου 4146/2013, στο κεφάλαιο Ε’ του οποίου, περί ίδρυσης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, μας δίδεται αυτή η ευχέρεια. Έχουμε ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και μετά την ψήφιση του θέματος από το Διοικητικό μας Συμβούλιο, θα είμαστε έτοιμοι να δημοσιεύσουμε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Η δρομολόγηση υδροπλάνων στη Σκόπελο και γενικότερα στις Βόρειες Σποράδες θα αποτελέσει σημαντική καινοτομία, όχι μόνο για την εξυπηρέτηση ως προς τις μετακινήσεις μονίμων κατοίκων και επισκεπτών (με τη διασύνδεση των νησιών μεταξύ τους και με την ηπειρωτική Ελλάδα), αλλά και για...
τις προοπτικές που υπάρχουν για μετακινήσεις για ιατρικούς λόγους καθώς και μια σειρά ειδικών πτήσεων (έρευνας – διάσωσης, πυρόσβεσης κλπ), ή ακόμη και για μονοήμερες εκδρομές.
Είναι γνωστό πως εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της θαλάσσιας κρουαζιέρας και αποσκοπούν στην πώληση τέτοιων εκδρομών στους πελάτες τους, περιμένουν με ανυπομονησία τη δρομολόγηση υδροπλάνων.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου θα προβεί σε όλες τις πρωτοβουλίες και ενέργειες προκειμένου η Σκόπελος να αποκτήσει τις κατάλληλες υποδομές που θα παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στο νέο αυτό μέσο μεταφοράς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.