Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Το Νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα

Στις 9-9-2013 έληξε η προθεσμία συγκέντρωσης υπογραφών εναντίον της ιδιωτικοποίησης του νερού. Η προσπάθεια ξεκίνησε με πρωτοβουλία των ευρωπαϊκών συνδικάτων δημοσίου τομέα με συμμετοχή όλων των συνδικάτων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο στόχος για συγκέντρωση 1.000.000 υπογραφών ξεπεράστηκε κατά πολύ πλησιάζοντας τα 2.000.000.
Σύμφωνα με τους κανόνες που θέσπισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα έπρεπε να υπογράψουν 16.500 πολίτες, αριθμός που καλύφθηκε στο διπλάσιο.
Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ συμμετείχαν στην προσπάθεια συγκεντρώνοντας 4.800 έντυπες υπογραφές και αρκετές ακόμη σε ηλεκτρονική μορφή.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, μετά την επιτυχία των ευρωπαϊκών συνδικάτων να καλύψουν τους στόχους που θέσπισε η ευρωπαϊκή επιτροπή, κατέληξαν σε συμφωνία για μια νέα οδηγία σχετικά με την ανάθεση των συμβάσεων παραχώρησης όπου θα αποκλειστεί το νερό από το πεδίο εφαρμογής των νέων κανόνων.
Παρόλα αυτά η κυβέρνηση προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις διεργασίες που συντελούνται και την αλλαγή στάσης της Ε.Ε. στο θέμα του νερού.
Το σημαντικότερο αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας συγκέντρωσης υπογραφών στη χώρα μας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών, ιδιαίτερα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη όπου η ιδιωτικοποίηση του νερού είναι προ των πυλών.
Στο χέρι μας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης να γίνει καθολικό αίτημα αποκτώντας δυναμική ανατροπής της πολιτικής ξεπουλήματος του νερού.

Ανακοίνωση της Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α, 10/9/2013
http://www.poe-deya.gr/

1 σχόλιο:

  1. ΕΛΛΑΣ

    Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    ΓΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ Κ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ Κ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

    ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .

    ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ -ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

    ΝΕΡΑ .
    ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΜΑ ΑΓΑΘΑ ΟΙ

    ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΔΝΤ-ΜΝΗΜΟΝΙΑ .

    ΠΙΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ .

    ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ


    Δ.ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗΣ
    τεχν.γεωπονος


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.