Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και μαθήτριες

Δε θα τους αφήσουμε!
Η πολιτική της κυβέρνησης διαλύει τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά,
κατεδαφίζει τη δημόσια Παιδεία
Επιτροπή Παιδείας Μαγνησίας
Οι κινητοποιήσεις στην παιδεία είναι ένδειξη αυτοσεβασμού μιας κοινωνίας που αντιστέκεται αρνούμενη να συναινέσει στα σχέδια εξαθλίωσης της που προωθούν τα αλλεπάλληλα μνημόνια. Οι αγώνες και οι απεργίες των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζόμενων είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας, αγώνας για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και δημοκρατία. Αγώνας που ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ανεπιφύλακτα και αταλάντευτα.
Η μνημονιακή πολιτική είναι αυτή που «κλείνει» κυριολεκτικά και μεταφορικά τα σχολεία, που απαξιώνει με γοργούς ρυθμούς την δημοσιά παιδεία υποχρηματοδοτώντας τις λειτουργικές ανάγκες της, απολύει μαζικά τους εργαζόμενους εκεί, επιβάλλει μισθούς πείνας, κλείνει σχολεία και πανεπιστήμια μέσω συγχωνεύσεων, καταργεί ολόκληρους εκπαιδευτικούς κλάδους χάριν της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικής κερδοσκοπίας, αυξάνει την μαθητική διαρροή ορθώνοντας ταξικά στεγανά. Άλλωστε για μια κυβέρνηση που δίνει γη και ύδωρ στους δανειστές και την τρόικα, που διώχνει το νεολαιΐστικο επιστημονικό δυναμικό ως μετανάστες, μια δημόσια, δωρεάν και ποιοτική εκπαίδευση είναι τουλάχιστον περιττή.
Η πολιτική τους σημαίνει ακόμα φτωχότερη Παιδεία, αλλά...
περισσότερα χρήματα που θα πληρώνουν οι γονείς για να καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών τους.
Φτωχότερη Παιδεία σημαίνει μεγαλύτερη αμορφωσιά. Όλο και μεγαλύτερα εμπόδια ορθώνονται στον αγώνα για μόρφωση.
Δεν θα τους αφήσουμε να ρημάξουν τα όνειρα μας. Για μας η παιδεία αποτελεί καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση ισότιμα σε όλους, με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του νέου ανθρώπου. Η άρση των ταξικών φραγμών, η απάλειψη των κάθε λογής διακρίσεων και η δωρεάν παροχή δημόσιας παιδείας, υψηλού επιπέδου αποτελούν για το ΣΥΡΙΖΑ κεντρικής σημασίας επιδιώξεις. Η μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της αριστεράς θα έχει έναν ξεκάθαρο στόχο. Nα διασφαλίσουμε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, σε μια ποιοτικά αναβαθμισμένη εκπαίδευση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραθέτει στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης ένα σχολείο που θα χωράει όλη την αναγκαία γνώση και όλους τους μαθητές, και προτείνει:
  • 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλες και όλους
  • Ενιαίο λύκειο θεωρίας και πράξης
  • Μεταλυκειακή δημόσια και δωρεάν τεχνολογική εκπαίδευση
  • Ελεύθερη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Γιατί για την κυβέρνηση της Αριστεράς η διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για όλους όσους το επιθυμούν αποτελεί εφικτό και αναγκαίο κοινωνικό στόχο στο πλαίσιο μιας κοινωνίας δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.
Η πολιτική τους διαλύει την κοινωνία, είναι επικίνδυνη και για τη δημόσια εκπαίδευση
Η λύση υπάρχει και βρίσκεται στους κοινωνικούς αγώνες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, τη διαμόρφωση των όρων πολιτικής ανατροπής της
Κάθε σχολείο κυψέλη αγώνα και αλληλεγγύης, εστία αντίστασης, για να μην συνεχιστεί η καταστροφή, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Οι μαζικοί και ενωτικοί αγώνες στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στις σχολές και στα σχολεία είναι αυτοί που ανοίγουν δρόμους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει όλες τις δυνάμεις του και καλεί τον ελληνικό λαό, ώστε να διαμορφωθεί μια πλατιά, πλειοψηφική κοινωνική συμμαχία, ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα, που θα επιβάλλει την δημοκρατική ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος και θα βάλει την Ελλάδα σε μια νέα πορεία κοινωνικής, παραγωγικής και δημοκρατικής ανασυγκρότησης με κυβέρνηση της Αριστεράς.
Επιτροπή Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.