Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Στα μανταλάκια του περιπτέρου η Σκόπελος...

Και τι δεν γράφει το περιοδικό Hot Dog που κυκλοφορεί στα περίπτερα και στο διαδίκτυο…
«Σκόπελος: Έργο – απόβλητο παρά τα εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ» είναι ο τίτλος, στον πρόλογο ο αναγνώστης διαβάζει: «Παράδεισος η Σκόπελος, αλλά ορισμένοι τοπικοί αξιωματούχο κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε να τον μετατρέψουν σε κόλαση…», ενώ στη συνέχεια ο συντάκτης Γιάννης Συμεωνίδης σημειώνει:
«Αυτό συμβαίνει με τις δύο μονάδες βιολογικού καθαρισμού (επεξεργασίας λυμάτων) του νησιού, οι οποίες έχουν υπερκοστολογηθεί εξαιτίας και των εντάξεων κι επανεντάξεών τους σε κοινοτικά και μη προγράμματα, ενώ η μία από τις δύο δεν έχει καν τεθεί σε λειτουργία, μολονότι έχει γίνει προσωρινή παραλαβή της από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η χρηματοδότηση των έργων μπερδεύεται μέσα στους συνεχόμενους κωδικούς, τις αλλεπάλληλες εντάξεις στο Γ΄ ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ, και τις συνεχείς τροποποιήσεις. Το μεγάλο ερώτημα, ωστόσο, παραμένει: Πού κατέληξαν μερικά εκατομμύρια ευρώ που αφορούσαν έργα τα οποία είχαν ήδη παραληφθεί;»
Για τον Βιολογικό Κλήματος
«Ο βιολογικός καθαρισμός του Κλήματος, παρά τον έλεγχο από...
την Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ) Νομού Μαγνησίας, την παραλαβή από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης κι Αποχέτευσης Σκοπέλου (ΔΕΥΑΣ) και τη διαπιστωτική διοικητική πράξη του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, συνεχίζει μέχρι και τώρα να μη λειτουργεί, όπως παραδέχονται άλλωστε και οι τοπικές αρχές. Κι όμως, έχει χρηματοδοτηθεί αδρώς και από το ελληνικό κράτος και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα βοθροειδή λύματα να συνεχίζουν απρόσκοπτα, όσο ο καιρός το επιτρέπει, το μπάνιο τους στο Αιγαίο.
…ο προϋπολογισμός μέσα σε οκτώ μήνες εκτοξεύτηκε, με τρεις διαδοχικές τροποποιήσεις από τα 3.900.000 ευρώ στα 5.400.000 ευρώ. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το ότι οι επιβλέποντες μηχανικοί βεβαίωσαν την περαίωση του έργου, μολονότι δεν πραγματοποίησαν δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος, δεν έλεγξαν δηλαδή αν αυτό λειτουργεί. Η μη πραγματοποίηση δοκιμών, όμως, καθόλου δεν εμπόδισε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ να το παραλάβει, με πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής που συντάχθηκε στις 25.11.2009...
Για τον Βιολογικό Σκοπέλου
…Ο αρχικός προϋπολογισμός του ανερχόταν σε 4.836.000 ευρώ, ενώ μετά από δύο αναθεωρήσεις το κόστος εκτοξεύτηκε στα 5.097.605,77 ευρώ. Το έργο, κατά τη σχετική αναφορά στο πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής του, ολοκληρώθηκε στις 26.11.2008, αλλά παραλήφθηκε προσωρινά στις 25.11.2009, δηλαδή ένα χρόνο αργότερα. Στις 27.5.2009, κι ενώ το έργο ήταν ήδη ολοκληρωμένο, απεντάχθηκε από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, δηλαδή από την αρχική του χρηματοδότηση, προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»…
Τα ερωτήματα του περιοδικού
«Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα: Γιατί ένα ολοκληρωμένο κατά τα άλλα έργο, που ήταν ήδη ενταγμένο στο Γ΄ ΚΠΣ, ξανα εντάχθηκε στο ΕΠΠΕΡΑΑ 2007- 2013 με άλλο κωδικό και προϋπολογισμό, ενώ ήταν τελειωμένο ένα χρόνο πριν την ένταξη στο ΕΣΠΑ και γιατί σε κανένα σημείο της απόφασης ένταξης στο ΕΠΠΕΡΑΑ 2007-2013 δεν αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο έργο είχε χρηματοδοτηθεί και στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ; Γιατί το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας θεωρεί το έργο ως μη ενταχθέν στο ΕΠΠΕΡΑΑ, ενώ έχει ενταχθεί και τι συνεπάγεται η εσφαλμένη αυτή παραδοχή;»
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου
Από την πλευρά του και ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Μιχελής διατείνεται στο Hot Doc πως ο Βιολογικός Σκοπέλου πληρώθηκε μία φορά, αφού το ΕΠΠΕΡΑΑ 2007-2013 αποτέλεσε τη συνέχεια του Γ΄ΚΠΣ. Για τον Βιολογικό Καθαρισμό Κλήματος Σκοπέλου ο ίδιος επιμένει ότι είναι λειτουργικός, μολονότι δεν λειτουργεί, υποστηρίζοντας πως έχουν κατασκευαστεί όλες οι προβλεπόμενες εγκαταστάσεις και απομένει η σύνδεσή τους με το δίκτυο ηλεκτρισμού, η οποία επίκειται.
Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο έντυπο Hot Dog
που κυκλοφεί στα περίπτερα και πρακτορεία εφημερίδων.

16 σχόλια:

  1. Μπορούμε να μάθουμε τις επιτροπές παραλαβής των έργων ; Κύριε Πούλιο αναζητείστε της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα τα σχετικά δικαιολογητικά των έργων είναι στην διάθεσή σας.
    Επίσης οι καταθέσεις μου στα αρμόδια δικαστικά όργανα και τα έγγραφα τα οποία ουδεμιάς αμφισβήτησης επιδέχονται, αν επιθυμεί ο κ. Πούλιος να τα δημοσιεύσει πολύ ευχαρίστως να του τα στείλω.
    Αναμένω
    Αναστάσιος Ι Φάλκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Τάσο,
      το θέμα αυτό μου τo είχες γνωστοποιήσει ένα χρόνο πριν δημοσιευθεί στο Hot Dog, όπως και πολλά άλλα.
      Έχουμε μιλήσει πολλές φορές και γνωρίζεις τις απόψεις μου για τη δημοσίευση ή μη τέτοιων θεμάτων σε ένα τοπικό blog.
      Καλή συνέχεια...

      Διαγραφή
  3. Λέτε ο κ. Φάλκος ν αρχίσει να δημοσιεύει την κόπρο του Αυγείου σχετικά με Λουκούλια γεύματα όχι της αρχαίας Ρώμης αλλά των δημοσίων υπηρεσιών του Δήμου Σκοπέλου;
    Γνωρίζω ότι τα ζουμερά θέματα φτάνουν στον αριθμό 42
    Καλή αρχή λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το 2006 ψηφίσαμε συνδυασμό για να υπερασπίσει τα συμφέροντα του τόπου μας.
    -
    Άντε λοιπόν τώρα…
    να δούμε τι θα βγει από τον εισαγγελέα,
    που τους καλεί να καταθέσουν τις προσεχείς ημέρες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τις το 2006 που τους ψηφίσατε
      μέχρι τις 27 Μαΐου του 2009
      πολλά… μα πάρα πολλά άλλαξαν…

      Διαγραφή
  5. Καλά είναι να μας πουν τι γίνετε και με αυτούς που έπιασαν στα «πράσα» να κλέβουν νερό από το δημόσιο δίκτυο τροφοδοτώντας τις επιχειρήσεις τους χρόνια κλέβοντας το νερό του κοσμάκη . Κε Πόύλιο βγάλτε τα στην φόρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,
      έχετε μπερδέψει τους ρόλους...
      Αν συνέβη κάτι τέτοιο η ΔΕΥΑ και ο πρόεδρος της Δήμαρχος Γιώργος Μιχελής έχουν το λόγο...

      Διαφωνείτε;

      Διαγραφή
    2. Αμ δεν τους τσάκωσε ο Μιχελής .

      Διαφωνείτε;

      Διαγραφή
    3. Πιθανολογώ ,από τα σχόλιά σας, ότι δεν έχετε καλή πληροφόρηση.
      Όσον αφορά τα περί κλοπής νερού οπλιστείτε με λίγη μόνο υπομονή.
      Εντός των ημερών επιδίδεται αγωγή κατά της ΔΕΥΑ Σκοπέλου για συκοφαντική δυσφήμηση ποσού ύψους 500.000.00 ευρώ παρακαλώ.
      Ευχαριστώ.
      Αναστάσιος Ι. Φάλκος

      Διαγραφή
    4. Σεις κ. Α.Ι.Φάλκο δια ποίον λόγον κόπτεστε ;

      Διαγραφή
    5. Οσονούπω θα το πληροφορηθείτε......
      Αναστάσιος Ι. Φάλκος

      Διαγραφή
  6. Τόσο πολύ πόνεσαν τα παπαγαλάκια του Δήμου για τις κομπίνες των υπαλλήλων που τάχουν χαμένα και δεν ξέρουν τι λένε.
    Όταν έρθουν τα χειρότερα τι θα κάνουν θ αυτοκτονήσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κομπίνες υπαλλήλων;
      Κομπίνες αιρετών;
      ή μήπως αμφοτέρων;

      Θα δείξει φίλε μου... θα δείξει !!!

      Πάντως τα "παπαγαλάκια" δεν είναι της σημερινής δημοτικής αρχής με δήμαρχο τον Μιχελή.
      Στο έτος 2009 αναφέρεται το σκάνδαλο.

      Διαγραφή
    2. Είσθε ανυπόμων κύριε και απληροφόρητος. Αν διαβάσεις καλά την δημοσίευση θα καταλάβεις ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι Από αυτά που γνωρίζω επίσης είναι ότι ολα όσα έλαβαν χώρα κατά την εκτέλεση των εργασιών στο έργο Τζιλαλή που θα δημοσιευθούν λίαν συντόμως αφορούν την σημερινή Δημοτική Αρχή. Αυτά για να γνωρίζετε και σεις κάτι αφού το επιθυμείτε.

      Διαγραφή
  7. ΠΟΛΥ ΜΠΟΧΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ

    ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ

    ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΤΟ 2008 ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΤΙ ΕΞΕΡΡΟΥΝΤΑΙ

    ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΕΤΟΙ...ΟΠΩΣ

    ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ -ΔΗΜΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ......

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

    Δ.ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.