Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

H Σκιάθος τίμησε την ιστορική της επέτειο

Την Παρασκευή, 23 Αυγούστου, στο κατάμεστο Ανοιχτό Θέατρο του Μπούρτζι, οι κάτοικοι της Σκιάθου τίμησαν την επέτειο της πυρπόλησης του νησιού από τα στρατεύματα της γερμανικής κατοχής, πριν 69 χρόνια, σε τιμητική εκδήλωση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Οι Δύο Αλέξανδροι».
Ο θεολόγος Κων. Κουτούμπας στην κεντρική του ομιλία, ανέπτυξε το ιστορικό της ημέρας, ανακάλεσε ζωντανές μνήμες της τραγικής περιόδου, ιστορώντας τις θηριωδίες των κατακτητών και των Ελλήνων συνεργατών τους την ημέρα της τοπικής εορτής της Παναγίας (εορτάζεται στο νησί η εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Κεχριάς) και συγκίνησε αναφερόμενος στα ανθρώπινα θύματα των Ναζί εναντίον αμάχων.
Στην εισήγησή της η πρόεδρος του Συλλόγου Κατερίνα Κουρκούμπα αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες και τις οφειλές του Γερμανικού Κράτους για τις καταστροφές και τα ανθρώπινα θύματα, αποζημιώσεις που ποτέ δεν δόθηκαν κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων των Διεθνών Δικαστηρίων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός...
Ζέττα Μακρή, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ έστειλε χαιρετιστήριο μήνυμα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδας.
Η μεγάλη μουσική συναυλία, που ακολούθησε από την καλλιτεχνική ομάδα των Νίκου Παρθένη / Ζαφείρη Κουκουσέλη, μια μουσική πανδαισία, συνεπήρε το κοινό, που ως μια μεγάλη χορωδία συνόδευε τους καλλιτέχνες.
Μια εκδήλωση, που τίμησε τη μεγάλη προσφορά, τους αγώνες και τις θυσίες του νησιού στον αντιστασιακό αγώνα.
Δήλωση της Αναστασίας Φιλαρέτου
«Η 23η Αυγούστου είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για τη Σκιάθο, είναι ημέρα μνήμης για τις ναζιστικές θηριωδίες και τιμής για τα θύματα των στρατευμάτων κατοχής των ντόπιων συνεργατών.Ευχαριστούμε τον σύλλογο "οι Δύο Αλέξανδροι" που διαθέτει ιστορική μνήμη και οργάνωσε την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.