Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Χώροι πρόσβασης ΑΜΕΑ; ΑΜ, ΔΕΝ…

Περπάτημα στην άσφαλτο με το καρότσι του μωρού
Μετά "βαΐων και κλάδων" εγκαινιάστηκε πριν λίγο καιρό από τον περιφερειάρχη το πολυδιαφημισμένο έργο της πεζοδρόμησης της εισόδου της χώρας Σκοπέλου, για το οποίο δήμαρχος Γιώργος Μιχελής είχε δηλώσει τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο ζωής για τη Σκόπελο, καθώς αναβαθμίζει σημαντικά την είσοδο της Χώρας, που είναι και η πρώτη αίσθηση που αντικρίζει ο επισκέπτης της περιοχής. Πλέον από μια εικόνα εγκατάλειψης, η οποία υπάρχει σήμερα, περνάμε σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση με πεζοδρόμια, χώρους πρόσβασης ΑΜΕΑ, δενροφυτεύσεις, φωτισμό κλπ.»
Η δημοτική αρχή δήλωνε υπερήφανη γι' αυτό το έργο «το οποίο θα αποτελέσει και την πρώτη καλή εντύπωση για τον επισκέπτη της Σκοπέλου.» Καλούσε δε τους οδηγούς να σεβαστούν το έργο που λέγεται “πεζοδρόμησης” και όχι “έργο parking”» και δήλωνε αποφασισμένη να μην επιτρέψει το παράνομο παρκάρισμα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Δυο μήνες μετά τα εγκαίνια το “έργο – βιτρίνα” είναι παρατημένο, ασκούπιστο, απεριποίητο, οι χώροι ΑΜΕΑ κατειλημμένοι από μηχανάκια, αυτοκίνητα, ταμπέλες και οι πεζοί πολλές φορές αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το περίφημο "έργο πεζοδρόμησης" και να...
περπατήσουν στην άσφαλτο...

25 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με τις παραπάνω φωτογραφίες οχι μόνο διάδρομος τυφλών ούτε καν διάδρομος πεζών δεν υπάρχει. Τα ίδια μπροστά στον Κοχύλη. Είναι αδύνατο να ανέβεις στο πεζοδρόμιο απο τα παρκαρισμένα μηχανάκια. Πρέπει να είσαι ο Τιραμόλας για να περάσεις.. πλακα θα έχει, αν πέσει ένα θα πάρει και τα υπόλοιπα ντόμινο.

    Και ας μου εξηγήσει κάποιος επιτέλους ποιο μεγάλο μυαλό είχε την φαεινή ιδέα να φυτευτούν αναρριχητικά στα παρτέρια να του δώσω το βραβείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πείτε τώρα ότι φταίει ο δήμαρχος, οι αρχές, η κυβέρνηση, οι πολιτικοί.
    Στον καθρέφτη θα κοιταχτούμε ποτέ;
    Α ρε Ελληνα αθάνατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να δωθουν παρκινγκ γυρω απο τη χωρα .. να τελειωνει η ιστορια, η να μπαζωθει κομματι του παραλιακου δρομου και να φτιαχτει εκει ενα παρκινγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΤΗΜΑ ΒΑΚΡΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ...

      ΣΚΟΠΕΛΟΣ - ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

      Διαγραφή
    2. Τι λες ρε (απ)ανθρωπε!!! Θες κιαλλο μπαζωμα.;;; Για τα μπαζα !! ΕΞΩ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ. θεα στη θαλασσα χωρις Λαμαρινες.

      Διαγραφή
  4. Τελικα δεν παμε καλα. Οτι και να κανει ο Δημος οταν δεν υπαρχει παιδεια και σεβασμος προς το περιβαλον παντα καποιος αλλος θα μας φταιει, και βεβαιως, αυτα τα αποτελεσματα θα εχουμε. Τιποτα δεν ειναι τυχαιο...ειναι το ομορφοτερο νησι των Σποραδων με τον λιγοτερο τουρισμο και τα στενοκεφαλους ανθρωπους. Και το χειροτερο;;; αρνουνται να δουν λιγο πιο περα απο την μυτη τους!!! κ.Δημαρχε αυτοι δεν θελουν δημαρχο με ηθος και μορφωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή σκέφτομαι θετικά, πιστεύω ότι αυτό το μπάχαλο στην είσοδο της χώρας, θα επικρατήσει μόνο αυτή την εβδομάδα, που το νησί θα πρέπει να είναι γεμάτο. Μεγαλύτερο κομφούζιο με παρκαρισμένα αυτοκίνητα, γίνετε στην παραλία όλο το καλοκαίρι!!! Αυτός ο συνωστισμός, γίνετε από τα αυτοκίνητα των επαγγελματιών, που πάνε μέχρι έξω απ΄την πόρτα του μαγαζιού τους με το κάρο τους. Και περιμένουν τον κόσμο να καθίσει για φαγητό έχοντας θέα τη λαμαρίνα τους!!! Έλεος πιά.. Καβάλα παν στην εκκλησιά, καβάλα προσκηνάνε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα,
      αυτό το μπάχαλο -σε μικρότερο βαθμό- επικρατεί από τότε που παραδόθηκε το έργο.

      Υ.Γ.: Τυφλοί υπάρχουν όλο το χρόνο που πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν τους διαδρόμους όταν τους χρειάζονται.
      Εκτός αν κάθε Αύγουστο τους εξαφανίζουμε.

      Διαγραφή
  6. Η Δημοτική Αστυνομία καταργήθηκε,η Ελληνική Αστυνομία χωρίς προσωπικό,οι πολίτες χωρίς συνείδηση,όπου βρούμε βολευόμαστε και ζητάμε και τα ρέστα.Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι,όλοι στους δρόμους και στους πεζόδρομους,μπλοκάκια και γερανό.Α...ρε Σκόπελο με το μεγαλείο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H δημοτική αστυνομία ΔΕΝ καταργήθηκε ακόμα, είναι μάλιστα μια υπηρεσία που παίρνει εντολές για το τι θα πράξει απ' ευθείας από τον δήμαρχο.

      Η ελληνική αστυνομία, μια βραδιά θα μπορούσε να ελέγξει και τα πεζοδόμια έστω και με το "λιγο" προσωπικό της.

      Διαγραφή
    2. Για τους πολίτες Μούγκα......Όσο για την Δημοτική Αστυνομία ένας υπάλληλος....και πολλοί ασυνείδητοι πολίτες.Ελληνική Αστυνομία,γιατί δεν πας να τους το πεις;Α!!!!είσαι και εσύ σαν όλους μας, που περιμένουμε να κάνουν οι άλλοι, αυτά που θα έπρεπε να κάνουμε εμείς.

      Διαγραφή
  7. Συμφωνώ πως ειναι θέμα παιδείας ο σεβασμός του ανθρώπου με ειδικές ανάγκες. Επίσης η αισθητική προϋποθέτει παιδεία, που όπως φαίνεται πολλοί συντοπίτες μας δεν την κατέχουν. Μάλιστα μερικοί απο αυτούς ειναι επιχειρηματιες, που φωναζουν πως δεν κανουμε ότι πρεπει για να έρθουν περισσότεροι τουρίστες.

    Η μια απο τις Φωτο ειναι μπροστά απο το λιμεναρχείο. Εκεί παρκάρουν τα μηχανάκια τους οι υπάλληλοι της υπηρεσίας. Ναι. Αυτοί που γράφουν τα οχήματα στην παραλία για παράνομη στάθμευση. Κατάχρηση εξουσίας; Ψιλά γράμματα....

    Αλλο σημείο ενδεικτικης καφριλας βρίσκεται σε επιχείρηση κοντά σε Σουπερ Μαρκετ του δρόμου. Ο μαγαζατορας για ενα περίεργο λόγο, αφήνει το μηχανάκι του πάνω στο πεζοδρόμιο που σε εκείνο το σημείο ειναι δεν ειναι 80cm.

    Για το τσιπουραδικο δεν χωράει συζήτηση. Απλά το πεζοδρόμιο και στις δυο πλευρές του, αποτελεί το ιδωτικο του πάρκινγκ.

    Ποια ειναι η λύση λοιπόν; Απλά. Μέχρι να εκπαιδευτούν κατάλληλα οι νέοι άνθρωποι, χρειάζεται αστυνόμευση. Το περιπολικό κανει βόλτα απο τον δρόμο. Δεν ειναι κόπος να γράψει κανά-δυο φορές. Ειναι μέσα στη δουλειά τους κι αυτό. Η δημοτικη αστυνομια σχολαει στις 14:00. Το απόγευμα ας αναλάβει η αστυνομια.

    Υπάρχουν λύσεις. Βούληση δεν ξέρω αν υπάρχει.

    Υστ: Στην Σαντορίνη ασβεστωνουν κάθε εβδομάδα. Διανυει την καλυτερη τουριστικη σεζον. Εμείς κανουμε πάρκινγκ τα πεζοδρόμια. Διανυουμε την σεζον που τον Σεπτεμβρη θα κλαψουν μανουλες και παιδια. Τίποτα δεν ειναι τυχαίο σε αυτήν την ζωή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mου γράφει αναγνώστης: «Ημουν αυτόπτης μάρτυρας του εξης περιστατικου.. »

    Του απαντώ: αυτόπτης και ανώνυμος δεν γίνεται...

    Γράψε το ονομά σου να καταγγείλουμε το "όργανο" αντάμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρωτήστε την κυρία με το μεγάλο ηλεκτρικό αμαξίδιο, νομίζω είναι Σκοπελίτισσα και κυκλοφορεί διαρκως στην παραλία να σας τα πει η ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την γνωρίζω, θα την ρωτήσω και αν θέλει να το καταγγείλει θα το δημοσιεύσω.

      Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

      Διαγραφή
  10. Αποδεκτά όλα τα σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις και επισημάνσεις. Για την ουσία όμως του έργου κανείς δεν κάνει αναφορά. Αν πράγματι θέλετε να μάθετε τον σκοπό της υλοποίησης του έργου είναι πολύ απλό. Μέσω του διαδικτύου θα μάθετε την αλήθεια ήτοι΄αναγγελία έργου, κοστολόγιο (αγορές - εργατοώρες κ.α.) και φυσικά την πηγή χρηματοδότησης και τον τρόπο εκταμίευσης των χρημάτων. Αυτό είναι το έργο "βιτρίνα της Σκοπέλου".
    Άντε βρε και στ' άλλα με υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρον ακούγεται... Γιατί να μην το συζητήσουμε.
      Έχω και ´γω κάποιες απόψεις για τα έργα “ΕΣΠΑ»

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ κύριε Γιώργο, γνωρίζω πολύ καλά, ότι κατεπανάληψη σας έχει ζητηθεί, από συντοπίτη μας, να δημοσιεύσετε όλα όσα αυτός έχει καταθέσει στα αρμόδια δικαστικά όργανα σχετικά με το φαγοπότι των δέκα εκατομμυρίων ευρώ περίπου από το 2008 έως και σήμερα. Στην υπόθεση εμπλέκονται αδειοδοτούσες υπηρεσίες του Δήμου Σκοπέλου και υπερκείμενες αυτού.
      Ας το συζητήσουμε λοιπόν ΕΠΩΝΥΜΑ και στην διάθεσή σας όλα τα δικαιολογητικά που είναι αποφάσεις αναρτημένες στο διαδίκτυο.
      Τα συμπεράσματα ........
      Σας περιμένω........

      Διαγραφή
  11. Noμίζω οτι είναι προκλητικότατο μετά από τόσα σχόλια, να μην υπάρχει μια δήλωση ή εξήγηση από τον Κο Δήμαρχο, ή τον του !!!!!!!!!!, για την κατάντια του έργου αυτού.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ηλιθιότητα στο μεγαλείο της !!!
      (στο σχόλιό σου αναφέρομαι φυσικά…)

      Διαγραφή
  12. ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΛΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ .
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
    ΤΟ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
    ΟΙ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ.

    ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ Κ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
    ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΜΕ ΦΥΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ .
    ΑΛΛΟ ΒΑΖΩ ΠΛΑΚΕΣ Κ ΑΛΛΟ ΦΥΤΕΥΣΗ.

    ΣΤΟ 2013 ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΑΚΟΜΗ ...ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΧΩΡΙΟ

    ΛΕΣ Κ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΝΗΣΙ.

    ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ Κ ΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

    ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΟΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ... ΤΣΟΥΡΕΚΙ

    Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΠΡΙΝ.

    ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ.

    Δ.ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗΣ
    ΓΕΩΠΟΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΝΤΩΣ, Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Χ. ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ,
      ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟΥ
      ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
      ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΦΥΤΟ.
      ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ...

      Διαγραφή
  13. Πόσα αμάξια έχει τελικά αυτός ο δήμαρχος? 1 για κάθε μέρα του έτους? και γιατί τα παρκαρει όπου να'ναι? Ντροπή του. Ε Ρε δεν ντρεπόμαστε λεω εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ
    ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ . ΔΕΝ ΖΩ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΝ Κ ΤΟ ΣΚΕΥΤΟΜΑΙ
    ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΕΛΛΟΝ.
    ΠΑΝΤΩΣ Η ΓΙΔΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ

    ΟΧΙ ΣΤΑ ... ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΓΙΔΑ

    ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΙΕΤΕΛΕΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

    ΔΗΜΑΡΧΟΙ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ - Κ. ΑΛΛΟΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΤΩΝ ΠΑΧΙΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ......

    ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΥΤΑ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ
    ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ.
    ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ Η ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ .
    25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

    ευχαριστω την εφημεριδα
    Δ.Θεοδωρελλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.