Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Όλοι στον αγώνα για ένα σύστημα υγείας δωρεάν

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας
Η συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας συνεχίζεται, πλήρως εναρμονισμένη με τις εντολές της τρόικας για την πιστή εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής.
Η απόφαση του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη να τεθούν σε αργία πέντε γιατροί κλινικών (Νευροχειρουργική, Χειρουργική) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και ο νευροχειρουργός, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του Αχιλλοπούλειου αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις από την ανεκδιήγητη ηγεσία του υπουργείου υγείας.
Με τις αυτοδίκαιες αργίες των γιατρών, και ενώ το πειθαρχικό συμβούλιο τους έχει απαλλάξει από τις κατηγορίες οι οποίες τους αποδίδονται, επανέρχεται το θέμα εκδικητικά από τον κ. Γεωργιάδη, την κα Μακρή και τους υποτελείς της τρόικας - συμβούλους του, επιβάλλοντας την ποινή της αναγκαστικής αργίας στους γιατρούς, με μοναδικό σκοπό να συγκαλύψει το κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων στην χώρα και την κατάρρευση του δωρεάν συστήματος υγείας που προωθεί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Νίκος Χαυτούρας έχει...
δείξει έμπρακτα τον αγώνα του για την στήριξη συνανθρώπων μας που βρέθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση και χρειάστηκαν την βοήθειά του ακούραστα, χρόνια τώρα, καθ΄ υπέρβαση ωραρίων και εφημερεύοντας τις μισές μέρες του μήνα, πράγμα που αποτελεί πραγματικό άθλο
Επίσης πρωτοστάτησε στην ανάδειξη των προβλημάτων που έχει το νοσοκομείο και ήταν πάντα μπροστά στους αγώνες των γιατρών και των νοσηλευτών, για μια υγεία δημοσία και δωρεάν για όλους, κι όχι εμπόρευμα στα χέρια ολίγων. Το ότι σήκωσε το ανάστημά του υπερασπίζοντας τις αξίες ενός αληθινού γιατρού, φαίνεται ότι ενόχλησε αυτούς που κατεδαφίζουν σήμερα το σύστημα υγείας, κλείνοντας νοσοκομεία, κλείνοντας δομές ψυχικής υγείας, καταργώντας δομές απεξάρτησης.
Ζητάμε άμεσα να ανακληθούν οι πράξεις αργίας για τους γιατρούς που διώκονται και να πάψει το ελεεινό παιχνίδι του υπουργείου με τους γιατρούς σε ομηρία. Άμεσα να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβουλίου και να αποδοθεί δικαιοσύνη με νόμιμο τρόπο. Η παρουσία νευροχειρουργού στην περιοχή μας είναι απολύτως απαραίτητη και κάθε άλλη ενέργεια που εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου στον τομέα αυτό, αποτελεί έγκλημα κατά της τοπικής κοινωνίας.
Να σταθούμε όλοι στον αγώνα για ένα σύστημα υγείας δωρεάν για όποιον έχει ανάγκη και να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο να μην περάσουν τα μέτρα του υπουργείου που θα δημιουργήσουν μια αληθινή κόλαση για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη ιατρικής και νοσοκομειακής φροντίδας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας θα δώσει όλες του τις δυνάμεις μαζί με τον λαό και τους υγειονομικούς φορείς στον αγώνα για το δημόσιο αγαθό που λέγεται υγεία. γιατί υπέρτατη αξία για μας είναι η ανθρώπινη ζωή και η αξιοπρεπής διαβίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.