Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

KKE: Η διέξοδος από την κρίση θα έρθει από τον λαό με αγώνα ανατροπής, με τη Λαϊκή Συμμαχία...

Πολιτική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου στην παραλία Σκοπέλου, όπου το μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ και πρώην βουλευτής Απόστολος Νάνος μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση.
Το 19ο συνέδριο μας εξόπλισε με καινούργια
δύναμη και με την κατηγορηματική απόφαση:
Να γίνουμε κόμμα παντός καιρού.
Κόμμα να αντιμετωπίζει και να υπερνικά
κάθε δυσκολία. Κόμμα που δεν θα
υποχωρεί και θα βρίσκει τη δύναμη
και τους τρόπους να δένεται με
χιλιάδες νήματα με τους εργαζόμενους,
τις ανάγκες και τα προβλήματά τους,
μπροστάρης, οργανωτής και εμπνευστής
του λαού για μια νέα εποποιία
αντίστασης, ανατροπής και νίκης...»
Ο Απόστολος Νάνος είπε, μεταξύ πολλών άλλων, ότι «με την εκδήλωση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης το ΚΚΕ κάλεσε τον λαό σε συναγερμό για να αντιμετωπίσει τον πόλεμο που έρχεται. Ένα πόλεμο οικονομικό, κοινωνικό, με όλα τα μέσα, για την προστασία και θωράκιση του συστήματος εκμετάλλευσης και για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων...
»...ο πόλεμος συνεχίζεται, κλιμακώνεται και δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν τον σταματήσει ο λαός με πόλεμο, αν δεν αποφασίζει να μπει στον πόλεμο με τα δικά του όπλα και πάνω απ' όλα για τα δικά του συμφέροντα...
Αυτός ο πόλεμος δεν αντιμετωπίζεται με τυχοδιωκτισμούς, με άσφαιρα πυρά, με αποσπασματικές ενέργειες και με λογικές ο καθένας φυλάει το μαγαζί του...»
«Με το κλείσιμο των εργασιών του 19ου συνεδρίου του ΚΚΕ άνοιξε μια νέα σελίδα στην Ιστορία του ΚΚΕ, μια σελίδα που θα γραφτεί από την ηρωική, γεμάτη αυταπάρνηση και αυτοθυσία δράση των κομμουνιστών για την οριστική απαλλαγή του λαού μας από τον ζυγό των μονοπωλίων και της Ε.Ε., από την αβάσταχτη...
βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης του κεφαλαίου... Με τη σημαία της Λαϊκής Συμμαχίας κλιμακώνουμε τον αγώνα με στόχο να διεκδικήσει ο εργαζόμενος λαός τη δική του εξουσία...»
»...Δεν υπάρχει μέλλον, ελπίδα και προοπτική περιμένοντας φως από πάνω, από κόμματα και δυνάμεις που ορκίζονται στην Ε.Ε. και στην αναγέννηση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, με όποια μείγματα οικονομίας, ονομασίες κομμάτων και κυβερνήσεων...
Το 19ο συνέδριο μας εξόπλισε με καινούργια δύναμη και με την κατηγορηματική απόφαση: Να γίνουμε κόμμα παντός καιρού. Κόμμα να αντιμετωπίζει και να υπερνικά κάθε δυσκολία. Κόμμα που δεν θα υποχωρεί και θα βρίσκει τη δύναμη και τους τρόπους να δένεται με χιλιάδες νήματα με τους εργαζόμενους, τις ανάγκες και τα προβλήματά τους, μπροστάρης, οργανωτής και εμπνευστής του λαού για μια νέα εποποιία αντίστασης, ανατροπής και νίκης...»
«…Δεν σκορπάμε αυταπάτες και συγχύσεις ότι η διέξοδος από την κρίση θα προέλθει από αυτούς που την δημιούργησαν, από την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλίων και τους ξένους επενδυτές.
Η διέξοδος από την κρίση θα έρθει από τον λαό με αγώνα ανατροπής, με τη δική του συμμαχία, τη Λαϊκή Συμμαχία. Αυτή η Συμμαχία θα σαρώσει μνημόνια και αφεντικά και θα πάρει την εξουσία στα χέρια της...»
»...δεν πρόκειται να καταθέσουμε τα όπλα. Θα είμαστε πάντα με τον εργαζόμενο λαό, σάρκα από τη σάρκα του, ταυτισμένοι απόλυτα με το δίκιο και τα συμφέροντά του. Η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη. Θα είναι σκληρή. Για τέτοιο αγώνα προετοιμαζόμαστε...»
Για την συγκυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν μιλάνε για ανάπτυξη, ακριβώς για το ίδιο πράγμα μιλάνε, είτε απευθύνονται με ομιλίες τους στα συνέδρια των βιομηχάνων, είτε απευθύνονται σε εργαζόμενους στις πλατείες, όπου βγάζουν λόγους.
Μιλάνε ακριβώς για την πολυπόθητη καπιταλιστική ανάπτυξη, για την ανάπτυξη στο έδαφος του καπιταλισμού, που αποφέρει κέρδη μόνο στους καπιταλιστές, στα μονοπώλια και μόνο μισθούς πείνας και εξαθλίωσης για τους εργάτες και άλλους εργαζόμενους νέους, φόρους και κλείσιμο μαγαζιών για τους αυτοαπασχολούμενους, ξεκλήρισμα για τους αγρότες.
Γι' αυτό όταν Ν.Δ. Και ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ανάπτυξη, οι βιομήχανοι, μεγαλέμποροι, μεγαλοξενοδόχοι μπορούν να τρίβουν τα χέρια τους...»
Για την “Χρυσή Αυγή”
«Ο λαός έχει την πείρα να απομονώσει τους ναζιστές της “Χρυσής Αυγής”, τα τσιράκια του συστήματος, που δεν χάνουν ευκαιρία να αποδείξουν ότι είναι πιστοί υπηρέτες των συμφερόντων των μεγάλων αφεντικών...
»...ο λαός μπορεί και πρέπει να τους απομονώσει με την πάλη του στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πόλεις, στα χωριά. Μπορεί να τσακίσει το αβγό του φιδιού και αυτούς που συστηματικά το εκκολάπτουν...»
Συστράτευση
«…Η πάλη κατά των συνεπειών της κρίσης, για την αποτροπή μεγαλύτερης χρεοκοπίας του λαού και τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, μπορεί να αποτελέσει κρίκο για την οργάνωση της εργατικής λαϊκής αντεπίθεσης.
Αυτό εξαρτάται από τον βαθμό που θα αποτελέσει εφαλτήριο για την όσο γίνεται πιο μαζική συστράτευση στον αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, σε συνδυασμό με την πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της με οποιονδήποτε τρόπο συμμετοχής της ελληνικής αστικής τάξης σε αυτόν.
Το ΚΚΕ δεν αγωνίζεται για καρέκλες. Δεν συγκινείται από συμμετοχή σε κυβερνήσεις διαχείρισης της άθλιας κατάστασης που ζούμε...
Αυτό το σύστημα δεν διορθώνεται, δεν αλλάζει όσο δεν θίγονται οι βάσεις του: η καπιταλιστική ιδιοκτησία, τα μονοπώλια.
Για το ΚΚΕ κεντρικό πρόβλημα είναι να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση, ώστε μέσα από τον καθημερινό αγώνα να χαραχθεί διακριτά ο δρόμος πάλης και ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων. Να συσπειρώνονται οι αντιμονοπωλιακές, αντικαπιταλιστικές δυνάμεις στην κοινή δράση με βάση τα δικά τους καθήκοντα κατά κλάδο, χώρο δουλειάς, στις γειτονιές και τα χωριά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.