Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

O Γιώργος Σταυρακάκης στο Μουσικό Φεστιβάλ Σκοπέλου

Ο τραγουδοποιός Γιώργος Σταυρακάκης γεννήθηκε στην Ιεράπετρα Κρήτης κι από πολύ μικρός πήγε στο Ηράκλειο όπου έζησε μέχρι και το 1996, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία, ένα πρώτο βραβείο στο Παγκρήτιο Φωνητικό Φεστιβάλ του ανοίγει το δρόμο για να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι. Εμφανίζεται με την κιθάρα του σε μπουάτ της Κρήτης τραγουδώντας ελληνικές μπαλάντες, ένα είδος τραγουδιού που ακόμα και σήμερα τον συγκινεί και τον εκφράζει.
Σ' εκείνο το ξεκίνημα είχε την τύχη να συναντηθεί και να συνεργαστεί για σύντομο χρονικό διάστημα με το μεγάλο και πρόωρα χαμένο συνθέτη Μάνο Λοϊζο, όπως επίσης και με τον στιχουργό Μανόλη Ρασούλη. Παράλληλα εκείνη την εποχή εκδίδεται η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο "Το δωμάτιο". Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ταξιδεύει στο εξωτερικό, όπου τραγουδάει ελληνικό και ξένο τραγούδι σε πόλεις της Γερμανίας, της Ελβετίας και της Ολλανδίας. Είναι η περίοδος όπου εκδίδεται η δεύτερη ποιητική του συλλογή με τίτλο "Συνάλλαγμα τέλος".
Επιστρέφοντας το 1987 στην Ελλάδα και στο Ηράκλειο, εμφανίζεται στο χώρο του Καφεθέατρου, δίνοντας παραστάσεις με...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ skopelos-festival

4 σχόλια:

  1. Κ.ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΟΠΕΛΟΥ.ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΗΣΗ ΣΑΣ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΚΑΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιωργο σταυρακακη-μια αλανα το νησι μας-και ποσο ωραιο ειναι να σε ακουσουμε στη σκοπελο σ αυτο το μουσικο φεστιβαλ<> για τα παιδια που δεν μεγαλωσαν ποτε,που ψαχνουν τ ονειρο στης πολης τα σκουπιδια>.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργο, χαίρομαι ιδιαίτερα! Καλώς να ορίσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργο, χαίρομαι ιδιαίτερα που θα σ΄έχουμε κοντά μας! Καλώς να ορίσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.