Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ψάχνονται στο Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου

Αμέλεια;
-Δεν θα το έλεγα...
Κακή διοίκηση;
-Δεν θα το έλεγα...
Μπάτε σκύλοι αλέστε;
Παρακαλείται όποιος κατέχει πάγια του Λιμενικού Ταμείου
να τα εναποθέσει έμπροσθεν του Δημαρχείου Σκοπέλου
Ούτε αυτό θα το πω, περιμένοντας τον Δήμαρχο Σκοπέλου και πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να κάνει μια πλήρη ενημέρωση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μία σύνδεση Internet που πληρωνόταν από το Ταμείο και δεν δικαιολογείται, για την πληρωμή για μια δεκαετία(!) λογαριασμού της ΔΕΗ για ακατοίκητο ακίνητο στην παραλία (κλικ), το οποίο το Ταμείο χρησιμοποιούσε παλιά για την στέγαση του, για τα πάγια του Ταμείου που αναζητούνται, τα pillars κλπ.
Απαντώντας ο Δήμαρχος στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ερώτηση προ ημερησίας, για το Λιμενικό Ταμείο είπε:
«Στήσαμε ένα νέο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, το οποίο είναι...
σαν ένας μικρός Δήμος, με τους ισολογισμούς – απολογισμούς κλπ. Έπρεπε να υπολογίσουμε σωστά το κόστος λειτουργίας αυτού και αυτό με υποχρέωσε να πάω πολύ πίσω και να ψάξω δαπάνες και έσοδα και έχω τα συμπεράσματα από αυτή την αναζήτηση.
Έπρεπε να φτιάξω ένα μητρώο παγίων, το οποίο δεν υπάρχει για να δω που είναι τα ποδήλατα, τα μηχανάκια, το κομπρεσέρ κλπ.
Γι' όλα αυτά θα είμαι έτοιμος να σας κάνω μια πλήρη αναφορά στην επόμενη συνεδρίαση...»
Σε ερώτηση του Χρήστου Βασιλούδη για το ποιος μηχανολόγος – μηχανικός υπέγραψε το έργο των 5.000 ευρώ (κλικ) για την επισκευή και συντήρηση των κιβωτίων παροχής ηλεκτρικού και ύδατος (pillar) και τον προγραμματισμό των ηλεκτρονικών τους μονάδων, για το έτος 2013 ο Δήμαρχος απάντησε ότι «ήταν λάθος...» και ότι θα έρθει η εταιρία να ελέγξει αν τα pillars έχουν παραβιασθεί, αν δίνουν σωστά νερό και ρεύμα κλπ.

22 σχόλια:

  1. Τόσοι επαγγελματίες στον τόπο μας, δεν βρέθηκε κάποιος να δώσει προσφορά και να αναλάβει τη συντήρηση των μηχανημάτων; Ή θεωρήθηκε πενιχρό το ποσό και δεν υπήρχε ενδιαφερόμενος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώσανε άνθρωποι που έχουν τα προσόντα σύμφωνα με το Νόμο άλλα το Δ.Σ. του Λ.Τ. σφυρίζει αδιάφορα ..........

      Διαγραφή
    2. Αφού δώσανε προσφορά, καθώς λες, και είχαν και όλα τα προσόντα, γιατί δεν πήραν τη δουλειά, και πρέπει να έρθουν απ΄αλλού τεχνικοί να επιδιορθώσουν τις βλάβες; Μήπως τα χρήματα ήταν πολύ λίγα, και δεν ενδιαφέρθηκαν οι γνωστοί ενδιαφερόμενοι τεχνικοί, που μέχρι πριν λίγα χρόνια άρμεγαν κανονικά το λιμενικό ταμείο;

      Διαγραφή
  2. ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΙΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΛΗΡΩΝΑΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πού είναι οι προηγούμενοι πρόεδροι του λιμενικού... Κατάπιαν τη γλώσσα τους; Δεν θα πρέπει να μιλήσουν για όλα αυτά; Είναι αλήθεια; Τα γνώριζαν; Πως μπορούν να είναι τόσο αδιάφοροι, σε αυτές τις σοβαρότατες παραλήψεις. Αν πράγματι ισχύουν αυτά που τους καταλογίζουν, είναι κατάπτυστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνήθως, ο Πρόεδρος που αποχωρεί παραδίδει στον επόμενο και ούτω καθ’ εξής.

      Εκτός αν ο κ. Μελαχροινάκης δεν παρέλαβε «τίποτα» και γι’ αυτό δεν παρέδωσε «τίποτα».

      Αυτό που παρατήρησα είναι πως ο κ. Βασιλούδης, στο πλαίσιο μιας στείρας αντιπολίτευσης, «πήγε για μαλλί…», αλλά από ότι ακούσαμε στην τηλεόραση «…βγήκε κουρεμένος».

      Διαγραφή
  4. Βγάζω μια μεγάλη κραυγή για όλα αυτά που διαβάζω.Γιατί Θεέ μου τόση υποκρισία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φοβερή ερώτηση: -Μπάτε σκύλοι αλέστε; Ποιος μπορεί να την απαντήσει; Ποια σκυλιά άλεθαν ανενόχλητα τόσα χρόνια; Το φοβερότερο είναι ότι ενώ όλοι γνωρίζουν και τα σκυλιά και τα αλεστικά τους (είναι μικρός ο τόπος μας) κανείς δεν έχει το θάρρος να τους ξεμπροστιάσει (είμαστε όλοι γνωστοί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία

      Διαγραφή
    2. Σοφά λόγια! Ποιος όμως έδωσε την ελευθερία σε κάποιους να λυμαίνονται άπαντα αφού δεν έχουν αρετή; Είχαν όμως την τόλμη να το πράττουν και συνεχίζουν να έχουν την τόλμη να κυκλοφορούν και να καμώνονται τους σπουδαίους... Όλοι ξέρουμε, όλοι καταλαβαίνουμε τώρα πια...

      Διαγραφή
  6. 4 χρόνια δήμαρχος και 2 ½ χρόνια στην αντιπολίτευση, ακόμα δεν έμαθε ο κ. Βασιλούδης τι προβλέπει:
    1) ο κωδικός δαπανών 626, υπό τον τίτλο: «Συντήρηση και επισκευή αγαθών διαρκούς χρήσης από τρίτους»
    2) η παράγραφος 9 του άρθρου 3 του ΠΔ 28/1980 ?

    - Ούτε τον πληροφόρησε κανείς, όλα αυτά τα χρόνια, πως εκτελούνται οι εργασίες συντήρησης και επισκευής αγαθών διαρκούς χρήσης από τρίτους?
    - Ούτε τι σημαίνει η φράση «προϋπολογίζω για το έτος 2013»?
    - Ούτε ότι αυτός που πρόσφερε τα 500 ευρώ, δεν κατάφερε να κάνει τίποτα απολύτως, εκτός από το να καθυστερήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου επί ένα ολόκληρο μήνα, προσπαθώντας να μάθει κούρεμα στου κασίδη το κεφάλι;

    Όσο για το «ήταν λάθος…» που απάντησε ο Δήμαρχος, είναι γνωστό πως το είπε λόγω της ευγένειας που τον κατέχει και για να μην εκθέσει κάποιους που το παίζουν ειδήμονες και παντογνώστες και που δυστυχώς δεν αξίζουν τέτοιας ευγενούς μεταχείρισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολλά μισόλογα, μπιχτές,και υπαινιγμούς διαβάζω για το θέμα αυτό και κατάλαβα ότι δεν έχω καταλάβει τίποτα. Δεν μπορούμε να μάθουμε, 1)Αυτές τις παραλήψεις τις γνώριζαν οι προηγούμενοι; 2)ποιο -ήταν το λάθος- του νυν δημάρχου; 3)Υπήρξαν τεχνικοί που ενδιαφέρθηκαν για την επισκευή; Αν ναι γιατί δεν επιλέγει κάποιος; 3)Ούτε κ. Βασιλούδης ήταν ενημερωμένος για το θέμα και έκανε μια ερώτηση και βγήκε κουρεμένος; 4)Ποιοι είναι υποκριτές; 5)Τι λένε αυτοί οι νόμοι και τα άρθρα που (κάνει) ο πρόεδρος αξ. αντιπολίτευσης ότι δεν τους ξέρει; Ποιους θέλει να καλύψει ή να ξεμπροστιάσει; 6)Ποιος πρόσφερε 500ρικο για να καθυστερήσει το λιμ. ταμείο; Άβυσσος!!! Σκότος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται να είσαι «σοφός» ή τεχνικός για να καταλάβεις ότι για την προσφορά των ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ευρώ, για την οποία υπεραμύνθηκε ο τέως δημοσίως (τον ακούσαμε όλοι μας στην τηλεόραση και πιστεύω ότι έχει καταγραφεί στα μαγνητοφωνημένα πρακτικά), κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

      Θα ήταν άραγε άδικο να σκεφτώ κι εγώ με τη σειρά μου, ότι κάποιοι προσπάθησαν:
      1. Εσκεμμένα και με δόλο να καθυστερήσουν το λιμενικό ταμείο;
      2. Να αποκρύψουν τις καταναλώσεις που έχουν γράψει τα πίλαρ την τελευταία πενταετία;

      Πιστεύω ότι ο Μιχελής, με τη μεθοδικότητα που τον διακρίνει, θα τα ξεδιαλύνει όλα, αργά ή γρήγορα.

      Διαγραφή
  8. Αν έδωσε κάποιος προσφορά 500Ε για το έργο, το βρίσκω εξαιρετικό! Περισσεύουν 4.500Ε στο Λ.Τ να τα διαθέσει για άλλο έργο. Πρέπει δηλαδή να επιστρέψουμε στις προηγούμενες καταστάσεις, που για να αλλαχθεί μια λάμπα ή για να γίνει ο περιβόητος χριστουγεννιάτικος στολισμός, στην παραλία όχι στο Σύνταγμα, ξοδευόταν μια περιουσία; Για όνομα του Θεού! Ας νοικοκυρευτούμε επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ
      ΝΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕ ΜΟΝΟ 500 ΕΥΡΩ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΓΙΑ 23 ΠΙΛΑΡ
      ΑΝ ΤΑ ΠΙΛΑΡΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
      ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΜΕΝΑ
      ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ…
      ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΜΕΝΩΝ ΠΙΛΑΡ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ…

      Διαγραφή
  9. Από την Παναγίτσα εως τον πράσινο φάρο είναι 450 μέτρα και δεν έχει ούτε ένα παγκάκι(παγκόσμια πρωτοτυπία), πήγαν και ξηλώσαν τα παγκάκια και δεν μπορεί να καθίσει ένας άνθρωπος, ΕΥΓΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για στείλε μια φωτογραφία που να δείχνει παγκάκια κατά μήκος αυτών των 450 μέτρων !
      ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΨΕΜΑ.

      (Εκτός κι αν εννοείς κάτι σκουριασμένα σίδερα με σπασμένα απομεινάρια ξύλων που ήταν στο πράσινο φανάρι και ρεζίλευαν το νησί και το τοπίο.)

      Διαγραφή
  10. Αντί να ξύσουν και να βάψουν μερικά που ήταν καλά (γιατί μερικά όντως ήταν διαλυμένα αλλά όχι όλα) τα ξήλωσαν όλα, εκτός και αν τα αντικαταστήσουν με καινούργια ΙΔΩΜΕΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στείλε μια πρόσφατη φωτογραφία
      που να δείχνει παγκάκια "καλά" κατά μήκος αυτών των 450 μέτρων
      αντί να γράφεις μπούρδες.

      Διαγραφή
    2. Αυτά που θα βάλετε εσείς θα είναι πολύ καλά και δεν θα ρεζιλεύουν το νησί, αλλά δεν μας είπατε ΠΟΤΕ θα τα βάλατε.

      Διαγραφή
  11. Τωρα διαβασα αυτο το αρθρο. Λοιπον μαθετε οτι επι δημαρχιας Βασιλουδη καθε καλοκαιρι και εκανα 3 καλοκαιρια υπαλληλος της δημαρχιας εγω ο ιδιος εβαζα καινουρια παγκακια κατα μηκος της παραλιας απο την παναγιτσα εως τον πρασινο φαρο. Και τελος Σεπτεμβριου τα μαζευαμε λογο οτι αν πιασει αερας απο εκει βγαινει ολη η θαλασσα απο πανω.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εγω τωρα το διαβασα αυτο το αρθρο
      σε ποδηλατα μηχανακια και κομπρεσερ αναφερετε
      αν καταλαβα καλα

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.