Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Εγκληματικό το ξεπούλημα των λιμανιών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ»
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ 25 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ
Με αφορμή τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναβάθμιση εκτός των άλλων 25 ελληνικών λιμένων, μεταξύ των οποίων και τα λιμάνια του Βόλου και της Σκιάθου, η περιφερειακή παράταξη «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Εγκληματικό το ξεπούλημα των λιμανιών»
Η γύμνια και οι αντιφάσεις της πολιτικής του ξεπουλήματος, την οποία ακολουθεί η ελληνική κυβερνητική τρόικα, υπό την καθοδήγηση των ξένων δανειστών, αναδεικνύεται ακόμα και από τις ίδιες τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για 319 λιμάνια πανευρωπαϊκά, μεταξύ των οποίων και εκείνα του Βόλου και της Σκιάθου, τα οποία η Κομισιόν αξιολογεί ως τα σημαντικότερα μεταξύ των περίπου 1.200 ευρωπαϊκών λιμανιών συνολικά.
Τη στιγμή που, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, αναμένεται αύξηση ως και 50% του διακινούμενου φορτίου ως...
το 2030 και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στους συγκεκριμένους λιμένες, είναι προφανές το πόσο εγκληματική είναι η εκποίηση των δημόσιων αυτών υποδομών, αφού θα έχει ως αποτέλεσμα από την ανάπτυξή τους να επωφεληθούν αποκλειστικά και μόνο τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στα οποία θέλει η κυβέρνηση να χαρίσει τα λιμάνια και όχι το δημόσιο ταμείο και το κοινωνικό σύνολο.
Μάλιστα δε, η ίδια η Κομισιόν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το ενδεχόμενο καταχρήσεων, όσον αφορά τις τιμές, από φορείς εκμετάλλευσης των λιμανιών με αποκλειστικά δικαιώματα και ζητά διαφανείς και ανοικτές διαδικασίες στις περιπτώσεις όπου επιλέγεται η ανάθεση λιμενικών υπηρεσιών σε ιδιώτες παρόχους. Γίνεται δηλαδή άμεσα αντιληπτό το μέγεθος της αδιαφάνειας στην περίπτωση της εκποίησης των ελληνικών λιμανιών και όχι μόνο. Τι είναι αυτό που ωθεί την κυβέρνηση να βγάζει «στο σφυρί», άρον άρον και εν κρυπτώ, τα λιμάνια και τις υπόλοιπες δημόσιες υποδομές, εν αγνοία της Βουλής και της κοινωνίας και χωρίς καμία διαφάνεια, αν όχι η παροχή σκανδαλωδώς ευνοϊκών όρων για τυχόν υποψήφια «αρπακτικά», εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος και των κοινωνικών αναγκών;
Ως «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη ότι τα λιμάνια αποτελούν θεμελιώδη πυλώνα της περιφερειακής ανάπτυξης της περιοχής μας και είναι εκ των ων ουκ άνευ η παραμονή τους υπό δημόσιο κοινωνικό έλεγχο και η αναβάθμισή τους, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των οικονομικών, μεταφορικών και επιβατικών αναγκών, τη δημιουργία νέων θέσεων σταθερής και ασφαλούς εργασίας και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής προστασίας. Η θέση μας, εξάλλου, αυτή επιβεβαιώνεται καθημερινά από νέα δεδομένα, τα οποία αναδεικνύουν το πόσο αντιφατική και επιβλαβής είναι η κυβερνητική πολιτική στον τομέα των δημόσιων υποδομών.

Θεωρούμε, λοιπόν, επιτακτική τη θεσμική και κινηματική ενεργοποίηση όλων των φορέων και συλλογικοτήτων της Θεσσαλίας, προκειμένου να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: Τα λιμάνια, τόσο του Βόλου και της Σκιάθου, όσο και άλλα μικρότερα, να λειτουργούν με γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών της θεσσαλικής κοινωνίας και να αποτελέσουν επίκεντρο στο σχεδιασμό του παρόντος και του μέλλοντος της περιοχής μας».

4 σχόλια:

  1. 40 χρονια ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ

    ΚΟΜΑΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

    ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

    ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΛΩΝ ΜΑΣ.

    ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΟΘΩΝΑ-

    ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΤΕ.

    ΤΡΟΙΚΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ.

    Δ.ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αριστερό παραληρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ 26 ΜΑΙΟΥ 2013 3.25.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΗΚΟΥΜΕ,ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ.ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΙ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕΙ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΩ Η ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από την Παναγίτσα εως τον πράσινο φάρο είναι 450 μέτρα και δεν έχει ούτε ένα παγκάκι(παγκόσμια πρωτοτυπία), πήγαν και ξηλώσαν τα παγκάκια και δεν μπορεί να καθίσει ένας άνθρωπος, ΕΥΓΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.