Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Επιτρέπεται να ψαρεύει εκεί;

Μου γράφει αναγνώστης: «το ψαραδικο που ειναι αυτην την ωρα στο θαλασσιο πυρηνα του θαλασσιου παρκου !!! επιτρεπεται να ψαρευει εκει??? »
Αγαπητέ, δεν γνωρίζουμε αν ψαρεύει,  το βλέπω αγκυροβολημένο στον Πλανήτη, πιστεύω να το βλέπει και το λιμεναρχείο...

7 σχόλια:

  1. Εφόσον βλέπετε εσεις αυτο το καϊκι και οποιοδήποτε άλλο καϊκι, το οποιο έχει αυτο το μηχανημα καταγραφης της πορειας του, το βλέπει και το λιμεναρχειο, αλλωστε γι' αυτο το λόγο έχουν μπει αυτα τα ραντάρ. Επιπλεόν εντελως πληροφοριακα θα σας πω οτι δίνονται ειδικες αδειας αλιειας εντος αυτης της περιοχης... άρα επιτρέπεται να ψαρευει εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι Ραντάρ , ονομάζετε AIS (Automatic Identification System) .Αν δίνονται ειδικές άδειες τότε βοήθεια μας. Οι ερασιτέχνες την πληρώνουν σε αυτό τον τόπο .

      Διαγραφή
  2. αυτό μας έλειπε να έχουν τις ίδιες αδειες οι επαγγελματίες με τους ερασιτέχνες!!!Και είμαι σίγουρη πως την παραπάνω απορία θα την είχε μόνο ένας ερασιτέχνης, που ενώ έχει ένα κύριο επάγγελμα στη στεριά προσπαθεί να έχει και τα ίδια δικαιώματα με τους επαγγελματίες ψαράδες, ώστε να πάει για ψάρεμα όχι για χόμπι φυσικά αλλά για να πουλήσει τα ψάρια του και να το κάνει "επάγγελμα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα,

      ΑΝ ο σκοπός των Προστατευόμενων Περιοχών είναι η προστασία του ίδιου του περιβάλλοντος και στην συγκεκριμένη περίπτωση του Θαλάσσιου, μάλλον ο επαγγελματίας ψαράς προκάλει μεγαλύτερη ''επιβάρυνση'' από ότι ένας ερασιτέχνης.

      Ποιος ο λόγος να υπάρχουν ΄΄ειδικές'' (μήπως βυσματικές ???) εξαιρέσεις σε μία προστατευόμενη περιοχή ????

      Χάθηκαν τα γύρω νησιά που δεν ανήκουν στο Θαλάσσιο Πάρκο ???

      Διαγραφή
  3. Η θάλασσα είναι δήμοσιο αγαθό όλοι έχουν δικαιώματα όχι μόνο μερικοί να λυμαίνονται την θάλασσα και να πλουτίζουν εις βάρος των πολλών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το AIS δεν ειναι σύστημα εντοπισμού ψαριών.Μπορεί να το βάλει οποισδήποτε.Άλλη ειναι η αποστολή του.Άσχετοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.