Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ύψωση της σημαίας "Ouality Coast" στην Αλόννησο

Τελετή έπαρσης της σημαίας "Ouality Coast" πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου στο λιμάνι της Αλοννήσου, παρουσία του διευθυντή της ΕUCC κ. Αlbert Salman, ως πιστοποίηση του Χρυσού Βραβείου για τις πιο ποιοτικές παραλίες που έλαβε πέρυσι, για μια ακόμη φορά, το νησί από τον διεθνή οργανισμό «COASTAL & MARINE UNION –EUCC».
Προσφωνώντας τον Αlbert Salman ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης είπε:
«Αγαπητέ κύριε Salman,
Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής σήμερα για την παρουσία σας στο νησί μας. Μια παρουσία που σηματοδοτεί την πιστοποίηση της ποιότητας των θαλασσών και του περιβάλλοντος, πράγμα για το οποίο, όλοι, δημοτική Αρχή και πολίτες φροντίζουμε να κρατάμε ψηλά όπως και η σημαία που πρόκειται να υψώσετε.
Αυτή η σημαία αποτελεί για εμάς και τους επισκέπτες μας την επιβράβευση αυτών των προσπαθειών που υποσχόμαστε ότι δεν πρόκειται να υποστείλουμε ποτέ!
Ο Τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας της Αλοννήσου. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η συντήρηση και ανάπτυξή του βασίζεται , κυρίως, στη φήμη του ως προορισμού ποιοτικών διακοπών. Ο αγώνας και η αγωνία μας είναι να μην επιτρέψουμε σε τίποτα και σε κανένα να πληγώσει αυτή τη φήμη. Γι' αυτό, ενωμένοι όλοι...
δουλεύουμε ώστε κάθε χρόνο να είμαστε ακόμα καλύτεροι για να κερδίζουμε πάντα καινούργιους φίλους, διατηρώντας ταυτόχρονα και τους παραδοσιακούς μας επισκέπτες. Πιστεύουμε ότι το πετύχαμε μέχρι τώρα. Και θα συνεχίσουμε με περισσότερο σθένος, γιατί, τέτοιες επιβραβεύσεις μας δίνουν δύναμη να προχωράμε μπροστά.
Φίλε κύριε Salman,
Σας καλωσορίζω στο νησί μας, σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων μας για την τόσο σημαντική διάκριση που κομίζετε και σας εύχομαι καλή διαμονή στην Αλόννησο.»
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Σε σύντομη ομιλία της στη διάρκεια της τελετής η κα Ζαφειρούλα Αναγνώστου είπε:
«Κυρίες και Κύριοι,
Εμείς, οι κάτοικοι της Αλοννήσου αισθανόμαστε σήμερα ιδιαίτερα υπερήφανοι για την τιμητική για το νησί μας αναγνώριση. Αυτή η σημαία, θα κυματίζει για να θυμίζει σε εμάς αλλά και στους επισκέπτες μας ότι ο σεβασμός του οικοσυστήματος αποτελεί προαπαιτούμενο για την τουριστική ανάπτυξη κάθε προορισμού. Γιατί, χωρίς αυτό, χωρίς τη διατήρηση και την ανάδειξη της κληρονομιάς που μας χάρισε η φύση αλλά και οι πρόγονοί μας, δεν θα μπορούσαμε σήμερα να διεκδικήσουμε το μερίδιο αναγνώρισης της αξίας του νησιού μας σε πανελλαδικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
Για το λόγο αυτό, επιτρέψτε μου και από την πλευρά μου , να ευχαριστήσω κάθε έναν προσωπικά τους κατοίκους αλλά και τους φίλους της Αλοννήσου για την ευαισθησία τους στην προστασία του περιβάλλοντος, πράγμα που δίκαια, νομίζω, μας έχει καθιερώσει ως το νησί της οικολογίας.
Η προσπάθεια είναι συνεχής. Και ο αγώνας καθημερινός. Για να φανούμε αντάξιοι αυτής της πολύ σημαντικής κληρονομιάς. Αυτής της απλόχερης δωρεάς που αποτελεί και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα ως προορισμού διακοπών για όσους θέλουν να χαίρονται τη φύση και να ζούνε με το οικοσύστημα. Ενός προνομίου που ενισχύεται και με τη δημιουργία σημείων για τον καταδυτικό Τουρισμό, που αποτελεί επιπρόσθετο στοιχείο εμπλουτισμού του τουριστικού μας προιόντος, αφού δίνει τη δυνατότητα εξερεύνησης και του υποθαλάσσιου πλούτου του θαλάσσιου πάρκου.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η ύψωση της σημαίας, υψώνει και το ηθικό μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια, να εντείνουμε τον αγώνα, προσβλέποντας στο να κερδίσουμε καινούργιους φίλους για το νησί μας.
Σας ευχαριστώ»
ΦΩΤΟ: Φιλίτσα Θέμελη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.