Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ερώτηση Μεϊκόπουλου για τις ελλείψεις στην Υγεία

Την άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού - παραϊατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, στα 6 Κέντρα Υγείας (Αλμυρού, Βελεστίνου, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Σκιάθου, Σκοπέλου) και το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου ζητά, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξ. Μεϊκόπουλος.
Στην ερώτησή του ο βουλευτής τονίζει ότι άμεσα θα πρέπει να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, αίροντας την μνημονιακή επιταγή που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα Νοσοκομεία, επειδή σε περίοδο κρίσης, ο πολίτης που προσφεύγει στους δημόσιους θεσμούς υγείας θα πρέπει να βρίσκει ικανοποιητική υγειονομική κάλυψη, χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Το Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου λειτουργεί στα πλαίσια της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Καλύπτει το Νομό Μαγνησίας με περίπου 200.000 πληθυσμό, ο οποίος το καλοκαίρι πολλαπλασιάζεται, λόγω της έλευσης τουριστών, τόσο στην ηπειρωτική, όσο και στη νησιωτική Μαγνησία.
Εφημερεύει καθημερινά όλες τις ημέρες του χρόνου.
Διαθέτει 400 κλίνες και εποπτεύει 6 Κέντρα Υγείας (Αλμυρού, Βελεστίνου, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Σκιάθου, Σκοπέλου) και το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου.
Με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθήθηκαν, δημιουργήθηκαν σταδιακά σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του με αποκορύφωμα την μνημονιακή περίοδο που διανύουμε, κατά την οποία, είναι συνεχής η προσπάθεια περιστολής των δαπανών για την υγεία.
Έτσι το Νοσοκομείο του Βόλου στερείται πλέον ζωτικών πόρων, με αποτέλεσμα να οδηγείται στην υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας που προσφέρει.
Με τις ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, το έργο στις διάφορες κλινικές του Νοσοκομείου, γίνεται δύσκολο και κινδυνεύουν να κλείσουν σημαντικά τμήματα.
Πολλές μέρες στον μήνα δεν εφημερεύουν σημαντικές ειδικότητες όπως: ωτορινολαρυγγολόγοι, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, νευροχειρουργοί, γαστρεντερολόγος, οπότε ο ασθενής πρέπει να μεταβαίνει ή να διακομίζεται στη Λάρισα.
Το πρόβλημα που δημιουργεί, η έλλειψη του ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού στην καλή λειτουργία του Γ. Νοσοκομείου Βόλου έχει ήδη αναδειχθεί, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με 2 Αναφορές (1422/15-11-2012, 2553/1-2-2013) του Συλλόγου Νεφροπαθών και του Συλλόγου Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία του Βόλου, για τις ελλείψεις γιατρών στο τμήμα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και με 2 ερωτήσεις (2480/3-10-2012, 2697/8-10-2012) για τα προβλήματα του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ, που προκαλούνται από την έλλειψη προσωπικού σημαντικών ειδικοτήτων, με επιπτώσεις στην ασφαλή εφημέρευση.
Άμεσα θα πρέπει να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό αίροντας την μνημονιακή επιταγή που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα Νοσοκομεία.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου και στη συνέχεια η 5η Υ.ΠΕ. έχει γνωστοποιήσει στο Υπουργείο σας το πρόβλημα με τις ελλείψεις. Η 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έχει ήδη στείλει δύο έγγραφα (Αρ. Πρωτ. 264/9-1-2013,Αρ. Πρωτ. 3377/1-4-2013) με θέμα, την άμεση πρόσληψη κατ’ εξαίρεση ιατρικού επικουρικού προσωπικού 21 τον αριθμό.
  • Επειδή σε περίοδο κρίσης, ο πολίτης που προσφεύγει στους δημόσιους θεσμούς υγείας θα πρέπει να βρίσκει ικανοποιητική υγειονομική κάλυψη, χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση.
  • Επειδή θα πρέπει άμεσα να καλυφθεί το κενό της έλλειψης σε γιατρούς και λοιπό νοσηλευτικό προσωπικό, για να μπορέσει να λειτουργήσει πιο σωστά το Γ. Νοσοκομείο Βόλου.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Προτίθεται να καλύψει τις ανάγκες του Γ. Νοσοκομείου Βόλου σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και πώς, καθώς ο αριθμός του έχει ήδη μειωθεί κατά πολύ μετά τις συνταξιοδοτήσεις και με δεδομένο, ότι μέχρι σήμερα δεν έγιναν νέες προσλήψεις, προκαλώντας έτσι τεράστια προβλήματα στην λειτουργία του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.