Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλώσσας (συνεχίζει να) γράφει Ιστορία

Το μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας Χρήστος Παλαιολόγος γράφει στην efimerida-sporades:
Όσον αφορά το άρθρο (κλικ) σας με τίτλο: «Εκλογές στο Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Γλώσσας» στις 27 Απριλίου 2013 και τη παρατήρηση ότι: «το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο δεν στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων αυτού του Συλλόγου» έχω να πω τα εξής: Ως ένα από τα πιο παλιά μέλη του συλλόγου, η εμπλοκή καθενός μας σε τέτοιου είδους δραστηριότητες είναι καθαρά εθελοντική και αυτό σημαίνει όσο μπορώ, όσο θέλω, όσο μου επιτρέπει η δουλειά μου και όλα τα σχετικά…
Το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο είχε μια δράση ιδιαίτερα αξιόλογη αν αναλογιστούμε τις συνθήκες στην τοπική κοινωνία της Γλώσσας αλλά και ευρύτερα. Μιλάμε τώρα για πέντε νέα παιδιά που:
  • αποφάσισαν (νομίζω) πρώτη φορά να...
    εμπλακούν με τα κοινά κι αυτό σημαίνει απειρία. Στο κάτω κάτω της γραφής δεν γεννιόμαστε όλοι μαθημένοι!
  • προσπαθούν στη καθημερινότητά τους να «σταθούν στα πόδια τους» δουλεύοντας σε εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ελάχιστος ελεύθερος χρόνος, άγχος και ψυχική ταλαιπωρία που είναι δύσκολο να μας το περιγράψουν.
  • το καλοκαίρι έβαζαν στην άκρη τη διασκέδασή τους (ξέρετε πως η διασκέδαση στα μέρη μας τις άλλες εποχές του χρόνου είναι ανύπαρκτη) και έτρεχαν στο καταμεσήμερο να διαφημίσουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και να διορθώσουν τα διάφορα προβλήματα που κάνουν την εμφάνιση τους εκεί που δεν τα περιμένεις.
  • οργάνωσαν αρκετές δράσεις και τη χειμερινή περίοδο κάτι που το θεωρώ εξίσου σημαντικό.
  • προφανώς αγαπούν το τόπο τους και επέλεξαν να ζήσουν και να δημιουργήσουν σε αυτόν. Υπάρχει πιο ευγενές κίνητρο από αυτό;
Μου είναι αδιανόητο λοιπόν να μην σκεφτώ θετικά για τους νέους αυτούς και σχεδόν να μηδενίσω τη προσπάθεια που κατέβαλαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ο αγώνας για τη πολιτιστική -στη προκειμένη περίπτωση- ανάταση του τόπου μας έχει ανάγκη τη μαζική συμμετοχή, τη καλοπροαίρετη κριτική και όχι σχόλια που λειτουργούν αρνητικά στη ψυχολογία όλων.
Για τη ώρα ας στηρίξουμε το νέο συμβούλιο στο βαθμό που μπορεί και θέλει ο καθένας μας, τιμώντας παράλληλα όλους αυτούς που μέχρι τώρα «σπατάλησαν» έστω και 1 δευτερόλεπτο από τον χρόνο τους για το κοινωνικό σύνολο.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Χρήστος Δ. Παλαιολόγος

2 σχόλια:

  1. Χρήστο θερμά συγχαρητήρια, τώρα είμαι σίγουρη ότι ο πολιτιστικός σύλλογος πέτυχε τον σκοπό του , παρήγαγε πολιτισμό στο χωριό μας και συνεχίζει να γράφει ιστορία.
    Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά σε ένα από τα ιδρυτικά μέλη ,από το να παρακολουθεί την διαδρομή αυτού του συλλόγου και να βλέπει ότι όλο και περισσότερες γενιές βάζουν τα νιάτα τους και τον ενθουσιασμό τους για να τον ανεβάσουν ένα σκαλάκι παραπάνω.

    Γ.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με την τοποθέτηση του Χρήστου και εύχομαι καλή δύναμη στο νέο Δ.Σ.!
    Με αγάπη
    Όλγα Μιχελή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.