Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Στην πρόληψη το βάρος για την πυροπροστασία των δασών

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ
Στη Σκιάθο το Σάββατο 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εσπερίδα για την πυροπροστασία των δασών που οργάνωσε το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής. Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σκιάθου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι υπηρεσιών, φορέων, συλλόγων αλλά και μεμονωμένοι εθελοντές.
Η βραδιά ξεκίνησε με ομιλία του προϊσταμένου του κλιμακίου Σκιάθου πυραγού κ. Γεωργίου Λιακόπουλου ο οποίος τόνισε ότι στόχος της συνάντησης ήταν:
    να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών
    να προωθηθεί ακόμη περισσότερο η...
    συνεργασία των φορέων, εθελοντών
    να επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός όλων
    να αυξηθεί ακόμη πιο πολύ η αποτελεσματικότητα
    να τονωθεί η αισιοδοξία όλων γιατί μόνο έτσι μπορούμε να βαδίσουμε για να επιτύχουμε μία καλή αντιπυρική περίοδο
Δήλωσε ότι ξεκινά μία δύσκολη αντιπυρική περίοδο λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες αλλά και στους παριστάμενους εκπροσώπους του Δήμου να προβούν έγκαιρα στον καθαρισμό των οικοπέδων, αφού η έντονη βλάστηση σύντομα θα ξηραθεί.
Ήδη από το 2010 η αρμοδιότητα των καθαρισμών των οικοπέδων, των αλσυλλίων, όλων των οικοπέδων που βρίσκονται εντός αστικού χώρου και πλησίον των δασών είναι στα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης, που είναι υπεύθυνη να ειδοποιήσει όλους τους ιδιοκτήτες και αν δεν συμμορφωθούν να καθαρίσει η ίδια τα οικόπεδα και να χρεώσει την δαπάνη στον ιδιοκτήτη, ενώ παράλληλα πρέπει να ενημερώσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Ιδιαίτερα ζήτησε από την τοπική αυτοδιοίκηση να επικεντρωθεί στην άμεση διάνοιξη-συντήρηση των δασικών δρόμων και στους απαραίτητους καθαρισμούς των πρανών τους.
Επισήμανε ότι:
  1. Δεν ξεχνούμε την απαγόρευση καύσης από 1 Μαΐου μέχρι 31 Οκτωβρίου.
  2. Οι παραβάτες διώκονται ποινικά.
  3. Είναι πολύ σημαντική η άμεση αναγγελία της πυρκαγιάς
Τόνισε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνει μεγάλη βαρύτητα στην πρόληψη γι’ αυτό και οργάνωσε την συνάντηση. Θέλει κοντά της όλο τον κόσμο, όχι μόνο στους πιστοποιημένους εθελοντές και κυρίως τις βραδινές ώρες όταν έχει δυνατό αέρα. Σε κάθε αντιπυρική περίοδο πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 3 και πολύ περισσότερο στο δείκτη 4.
Ενημέρωσε επίσης για τη δημιουργία από εθελοντές σελίδας κοινωνικής δικτύωσης (facebook) με όνομα Πυροπροστασία – Σκιάθος 2013 (κλικ) η οποία θα ενημερώνεται τακτικά σχετικά με τα θέματα που αφορούν στην Πυροπροστασία.
Στη συνέχεια προβλήθηκε 25λεπτο ντοκιμαντέρ για την μεγάλη πυρκαγιά της Πελοποννήσου το 2007 που προβλημάτισε τους παριστάμενους.
Ακολούθησαν ερωτήσεις, εποικοδομητική συζήτηση και μπήκαν οι βάσεις για την διεύρυνση της Ομάδας Εθελοντών για την Πυροπροστασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.