Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ποτέ πια Φασισμός

Δήλωση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για την μαύρη επέτειο της 21 Απριλίου 1967.
«Πέρασαν 46 χρόνια από την εγκαθίδρυση στη χώρα μας της δικτατορίας των συνταγματαρχών.
Μια περίοδος με ολέθριες και καταστροφικές επιπτώσεις για την ελληνική κοινωνία.
Καταλύθηκαν η δημοκρατία και οι ελευθερίες. Καταστρατηγήθηκαν και ποδοπατήθηκαν τα δικαιώματα των Ελλήνων. Διώχθηκαν και εξορίσθηκαν χιλιάδες δημοκράτες και αριστεροί πολίτες. Η χώρα δέθηκε πιο πολύ στο άρμα της αμερικάνικης πολιτικής και οικονομίας.
Ο αγώνας του ελληνικού λαού με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου σε συνδυασμό με την προδοσία στην Κύπρο και το διαμελισμό ουσιαστικά της Μεγαλονήσου, επιτάχυναν την πτώση της δικτατορίας.
Η αριστερά έχει βγάλει τα συμπεράσματά της για την περίοδο εκείνη.
Το βάθεμα και το άπλωμα της...
δημοκρατίας, η δυνατότητα συμμετοχής των πολιτών, η λύση των διάφορων κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων, η διατήρηση ενός αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου, η εθνική ανεξαρτησία, αποτελούν την ασπίδα προστασίας για κάθε αντιδημοκρατική εκτροπή.
Η πολιτική των μνημονίων είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτό που ζητά η κοινωνία, περιορίζει τις στοιχειώδεις δημοκρατικές λειτουργίες και τα δικαιώματα των πολιτών, προκαλεί τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, εκτινάσσει την ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ, φτωχοποιεί κοινωνικά στρώματα. Οι αποφάσεις για τα κρίσιμα προβλήματα της χώρας λαμβάνονται από κέντρα εκτός Ελλάδας και υλοποιούνται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ακυρώνοντας ακόμα και βασικές λειτουργίες του κοινοβουλίου.
Η αντιμετώπιση του ρατσισμού και του φασισμού, η πάλη ενάντια στην επανεμφάνιση ακροδεξιών και νεοναζιστικών πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη, η συνεχής επαγρύπνηση και περιφρούρηση των δημοκρατικών θεσμών και η λύση των χρόνιων προβλημάτων, αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο στον αγώνα που πρέπει να δώσει η κοινωνία μας για μια πραγματική δημοκρατία.
-ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ-»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.