Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Η κατεδάφιση της δημόσιας περίθαλψης…

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η κατεδάφιση της δημόσιας περίθαλψης και το εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ», την Τετάρτη 24 Απριλίου στις 7.30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Βόλου (Μακρινίτσης 38 με Αριστοτέλους). Ομιλητές θα είναι ο βουλευτής Ρεθύμνου και υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ) στον τομέα Υγείας Ανδρέας Ξάνθος και ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Σε γραπτή δήλωσή του του Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας αναφέρει τα εξής:
«Σήμερα το υγειονομικό μας σύστημα νοσεί βαρύτατα. Αποτέλεσμα της...
νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και εξακολουθεί να εφαρμόζει η σημερινή μνημονιακή συγκυβέρνηση. Ειδικότερα σήμερα δομές της δημόσιας υγείας διαλύονται κατ’ εντολή της τρόικα δήθεν για να εξοικονομηθούν πόροι για να εξυπηρετηθεί ένα ληστρικό και μη βιώσιμο δημόσιο χρέος.
H υγεία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εμπορευματοποίησης ούτε να υπόκειται στη δικαιοδοσία του κέρδους. Αποτελεί, αντιθέτως, αναφαίρετο κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα, που οφείλει να βρίσκεται έξω από τις διαδικασίες της αγοράς. Η απόλαυση και η άσκηση αυτού του δικαιώματος διασφαλίζεται από ένα δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας που παρέχει άμεση, δωρεάν, καθολική και ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, τη στιγμή της ανάγκης.
Στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι η οικοδόμηση ενός ολοκληρωμένου δημόσιου συστήματος υγείας που θα καλύπτει καθολικά τις ανάγκες του συνόλου του πληθυσμού και της επικράτειας και θα περιλαμβάνει το σύνολο των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας (ΕΣΥ, ΙΚΑ, δομές υγείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ασφαλιστικών ταμείων κλπ.)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.